CaitlynCaitlyn Build Guide: Koreai Caitlyn Kappa

100%
Készítette Agyfasz, Frissítve: 2016-06-11

Varázslatok

Tárgyak

Kezdésnek
Igazából ez teljesen alap. Nem ajánlom a Cull-al való kezdést, még squishy-bbé válsz, nem lesz elég sebzésed a játék korai szakaszában, és igazából így hirtelen nem számít sok mindent az a +1 gold miniononként, ha egyszerűen nem vagy kint eleget lanen mert nincs sustained.
1. Visszatérés
Egy átlagos SoloQ meccsben kb a 6.-7. percben térsz vissza a bázisra. 1:15-kor spawnolnak a minionok, amik kiérnek 2:00-ra kb. Szóval, kb 2:30 kor kiér a következő wave. Ha a 6. percben térsz haza, akkor elvileg (lehet hogy elszámoltam) 8 wavet kell leszedned (ha annyira ügyes vagy hogy nem hibázol), akkor kb 8x105+2x40=920 asszem. És akkor még hozzáadjuk az alap + goldot ami 10 másodpercenként 20. 1:30-tól kezdjük el kapni szóval onnan számoljuk, azaz 540 goldot kapunk +ba állambácsitól. Ne bonyolítsuk túl, 920+540=1460 Ebből kijön egy BF, ami 1300 gold jelen pillanatban. ami azt jelenti hogy marad 160 goldod, amiből vehetsz egy wardot (-75g) és marad 95g-od és vársz egy picit és két potit a sustain miatt. Bezzeg ha matekórán így menne...
2. Visszatérés
Na, ez már izgalmasabb. Itt már kötelező, hogy vegyél valamit, ami crit chance-t ad. Bármit. Még a legcsekélyebb dolog is megteszi, lent leírom miért. Csak bízz bennem, és vedd meg. Ja és ha marad még egy kicsi goldod egy cipő sem árt. (Főleg ha tudsz venni egy Zeal-t, az nagyon jó kombó egy alap cipővel, mert 2 itemet be tudsz fejezni anélkül hogy cipő vásárlásra kényszerülj)
Full build
Ez a full build. Legalábbis én ezt használom.
Ezeket is használhatod
FONTOS!!!
-Sterakot csak akkor vegyél, ha olyan csapat ellen játszol, ahol nincs időd trapeket pakolgatni, csak oda kell vágni.
-Phantomot csak akkor vegyél, ha biztos vagy benne hogy szükséged van még Attack Speedre, és sebzésre a passzívodból.
-Mercurialt akkor vegyél, ha az enemynek sok CC-je van. (Pl: Leona, Galio)
-Banshee-t akkor vegyél, ha olyan AP champek ellen játszasz, akik 1 combóval engagelnek, vagy próbálnak megölni (Pl: Leblanc, Brand, Nidalee stb.)

Képességek

[Q] Piltoveri rendteremtő

[W] Yordlecsapda

[E] 90 kaliberes háló

[R] Halálpontos lövés

LeírásSziasztok! RwesT vagyok. Régen csináltam egy-két guideot, és visszatértem így vizsgák után :D
Caitlynhez sok minden köt, először is hogy a csapatomban scrimeken nagyrészt őt használom, mivel nagyon jól beleillik a saját illetve a csapatom játékstílusába. Egy mechanikailag könnyű champ, egyáltalán nem nehéz, talán a legkönnyebb ADC karakter. Láttam itt fent az oldalon sok jó Caitlyn buildet/guideot, de mindegyik szinte ugyan arról szólt. Gondoltam megtöröm a jeget, és megpróbálok valami újat. Elég is lesz belőlem, most jöjjön Caitlyn!Caitlyn előnyei:
-Nagy range, jó waveclear.
-Könnyű laningphase.
-Mobilis.
-Jó sebzés.

Caitlyn hátrányai:
-Rossz cleanup.
-Gyengébb Midgame.
-Oda kell rá figyelned.

1. Miért Maxoljak W-t először?
Mint tudod, a W-ből származó Passzív sebzésed megnövekedik. Ez függ ugyebár a Crit Chance-től és a W fejlettségétől. Ha 3-as szintig kifejleszted a W-d akkor már 4 trapet rakhatsz 3 helyett, ami nagyon jó zone-olásra.

2. Hova érdemes rakni a trapeket?
Játékstílustól függ. Valaki a lane közepén szereti őket elhelyezni, valaki a bokrokban. De van egy technika, amit kevesen használnak, nem tudom miért.

Ha PIROS oldalon vagy:


Ha KÉK oldalon vagy:


Ez a dolog azért működik, mert az ellenfél nem látja a W-d, és így könnyebben belesétál, ami által Te ingyen sebzést osztasz neki. Azonban megéri még a torony, és a fal közti részt is betömni, hogy nehezebb legyen az átjárás.

3. Hogyan pozícionáljam magam harcban?
Először is próbálj mindig úgy harcolni hogy neked meg legyen az az előnyöd, hogy sokkal nagyobb a ranged, mint bármelyik más ADC-nek. Használd ki a karaktered, ezért van.
Másodszor pedig próbálj magadnak egy "kis" erődöt építeni W-kből. Nagyon jól működik, a supportodnak nem is kell melletted lennie.

4. Caitlyn csapatkompozíciókban.
Caitlyn a rework előtt nagyon nehezen volt használható csapatokban. Nem volt hasznos, nem volt különösebb sebzése. A reworkben viszont felhozták azt, hogy Caitlyn egyszerre 5 trapet le tud tenni. Ez óriási lépés volt, ugyanis így konkrétan egy jó Caitlyn el tudja érni azt, hogy az ellenfél ne, vagy csak nehézkesen kerüljön az objektívek közelébe. Én minden csapatnak ajánlom, hogy az ADC-jük tanuljon meg jól Caitlynezni mert az egyik legerősebb ADC most/lesz.

5. Érdekes infók.
-Tudtad, ha a bokorból lősz, akkor gyorsabban stackeled a passzívod?
-Tudtad, hogyha ellövöd az E-d és azonnal közben nyomod el a Q-d, akkor canceleled az egész animációd, és a hátradobás közben lövöd el a Q-d?
-Tudtad, hogy a W-d használhatod Jungle útvonalak elzárására az ellenfél jungler elől?
-Tudtad, hogy az ultid közben Flashelhetsz, és megváltoztathatod a lövedék érkező irányát, amit már nem biztos hogy ki tudnak védeni?
-Tudtad, hogy a Dragon és a Baron pit széléről is tudod ütni őket?
-Tudtad, hogyha a W-d vagy az E-d betalál, akkor a runaan's hurricane is 1200-as rangeből tud sebezni?

Mostanra ennyi! Biztos vagyok benne, hogy még változtatni, vagy bővíteni fogok a guide-on! Örülök ha segíthettem, további szép napszakot! ^^ Szia!
Belépés