Csapatmunka fontossága (második próba)

Fórum Leírások & stratégiák Csapatmunka fontossága (második próba)
Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Slayner22 - 6 éve 1
Hát akkor újra nekiállok sajnos már írtam egyet de két órás munka után összeomlott aweboldal és félek hogy ismét megtörténik az imént említett probléma szóval inkább röviden fogom leírni a gondolataimat.

1. "GG WP nice feed"

Sokszor hallhattuk ezt a mondatot a mérkőzéseink során amely azért valahol szomorú... erre az esetre kell a tökéletes öszhangban lévő csapat akik minden mozdulatot együtt csinálnak emiatt a feedelt játékos egy nagy 0. Tegyük fel hogy egy Katarina 40/0/23-ban van. Hát igen ez már elég a full buildhez emiatt hatalmas ap bursttel rendelkezik. Itt jön képbe a csapatmunka amivel egy csapat sokkal nagyobb eséllyel indul a győzelemért. Ez a katarina jön velünk szembe de a Leona E vel ráugrik Q-val újabb stunt tesz rá már a katarina vagy halott vagy lepentázott. Ha csapatként játszotok akkor a katarina már halott mivel amint leona ráugrott Katarinára egyből jön a follow up ami már elég az midestől és a marksmantől is hogy megöljük a feedelt ellenfelünket. Egyszóval: A csapatmunkát semmilyen feed nem tudja legyőzni.

2. dragon/Baron megszerzéséért folytattot harc

Itt a játék huszadik perce körül már elég a jungler és tank hogy elhozzák az adott jungle objektivet de ez nem jó döntés. Amennyiben az ellenséges csapat rendelkezik megfelelő visionnel egyből rá fognak jönni hogy ha öten rátámadnak a junglerre és a tankra akkor simán elhozzák őket és még egy dragonnal is gazdagodnak. Az ilyen esetek elkerülésének érdekében MUSZÁJ a toposon kívül mindenkinek ott lenni mikor dragon/Baron harc folyik. A topos is csak AKKOR LEGYEN MÁSHOL SPLITPUSHOLNI HA RENDELKEZIK TELEPORTTAL. Így a csapatmunka miatt kétszer is meggondolják majd hogy oda menjenek-e. Ha odamennek akkor érdekes dolgot kell csinálni: a focus sorrend úgy van hogy carry-k aztán a többiek kivéve a tank mivel ő az utolsó akit le kell csapni. De ebben az esetben változik a sorrend: jungler és csak aztán a carry-k mivel ha nincs jungler nincs smite. Ilyen egyszerű ez az egész. Fontos: Mozogjatok együtt mivel úgy sokkal többet értek mint ha egyenként a vesztetekbe rohantok egy jungle objectiveért.

3. Morális támogatás

Fontos a morális támogatás az olyan játékosokhoz akik majdnem minden percben elmondják hogy biztos a vereség eljövetelében. Az ilyen embereknek nekünk kell úgymond "morált adni". Ilyenkor bíztassuk a játékost hogy ez még nyerhető és ha összedolgoztok akkor vissza tudjátok őket verni ami után objectiveket tudtok hozni. Lesznek emberek akik emiatt hülyének fognak nézni de ha cegész életedben már kettő embernek el tudtad úgy magyarázni hogy megmaradt benne akkor már egyel több ember van aki így áll hozzá ehhez a dologhoz. Pont tegnap történt az az eset hogy már a nexusturetünket is leütötték de akikor olyan húsz hp körüljárt a nexus akkor respawnolt az inhibitor és mindenki éledt ami miatt nem bírtak velünk mit kezdeni hiszen végre 5v5-ben álltunk szemben nem 3v5-ben hiszen a Jinxünk és az Ahrink is szerette az 1v5-ös harcokat. Ez után már csak tartottuk az inhibet amikor tudtunk akkor visszatámadtunk ám egyszer beütöttek kettő inhibet is de az Ahrit sikerült rávenni hogy segítőkész játékosként játszon ami miatt meg tudtuk védeni a bázist a superminionokkal rendelkező minion wavektől. Harminc percig húztuk még a mérkőzést de nem amiatt mert akkor beütötték a nexusunkat hanem mert mi nem törtünk meg morálisan ami miatt a végén mi nyertünk. A meccseket bármikor vissza lehet hozni bárhonnan. Soha nem éri meg feladni a csatát mivel ha nem adod fel egyrészt több pénzt/tapasztalati pontot ad, másrészt meg lehetséges egy olyan hiba az ellenséges csapatnál ami miatt megnyerhetítek a meccset. Tanulság: Minden mérkőzés visszahozható, és egyet sem éri meg feladni valamint mindig támogasd a negatív hozzáállású játékosokat a te pozitív hozzáállásoddal.

4. Segítőkészség a csapattársakkal szemben

Fontos hogy a csapattársaidat ne csak morálisan hanem a játékban is támogassátok. Ezalatt arra próbálok utalni hogy ha a csapattársad rosszul buildel szólj neki. Esetleg ha tanácsod van akkor szólj neki de semmi képpen se parancsold hanem csak egy ötletkén mond meg. Sokkal szivesebben hallgatnak olyan emberre aki tippet ad és nem parancsot. Az ellenfelednek is adj tanácsot ne csak a csapattársaidnak! (erről majd egy másik témában szeretnék beszélni) Esetleg ha jungler vagy mides vagy akkor amikor gankelsz egy lanen add át a lane tulajdonosoának a kill-t. kivételes eset amikor boton csak a support van jelen mivel a marksman hazament vásárolni. Fontos: Támogasd a csapatod killekkel, tanácsokkal is de ne parancsolj nekik mivel nincs hozzá jogod.


A mai napra csak ennyit szerettem volna és sajnálom hogy ilyen rövid lett de félek hogy összeomlik az oldal megint és ismét két órás munkát bukok el.

Legyen jó napotok és köszönöm hogy elolvastátok!

Tasi Dávid István (Good Luck Have Fun).
Belépés