GangplankGangplank Build Guide: Fegyverszünet?Addig tüzelek amíg élsz!

86%
Készítette balu8429, Frissítve: 2016-07-09

Varázslatok

Tárgyak

A rum helyett ez is megteszi!
Szokásos alap start,mesterséggel tökéletesen együttműködik.
A könnyebb lane-eléshez.
Minden esetben kivétel nélkül így csinálom,875 golddal haza szoktam menni,avagy 800 ha esetleg olyan jungler van ellenem aki nem az én lanem gankeli folyton.

Mana a lane-eléshez kell,Q farm/trade és W spamhoz ha szorul a hurok.

Dorans Blade/Aratás:Kretén kapitányunknak nem erőssége az early game,könnyű célponttá válhat a W nélkül,ez egy kicsit segít.Dorans jobb statisztikát ad,viszont az aratás visszaadja a saját árát,ezt nekünk kell eldönteni melyik fontosabb.(csak 1 tárgyat kell megvenned a mana mellé)
A lanen pofozkodás kezdete.
Ragyogás a legbiztonságosabb kezdés:
-Nem manázódsz ki annyira

-Általában a te javadra dönti el a tradet

-Töltési idő csökkentés(cdr)(hordók szempontjából a legfontosabb)

Ezután addig kéne farmolnunk amíg nem lesz meg a harci pöröly,szintén a cdr miatt,és persze a sebzést is megalapozzuk vele.
Amikor feléd esik a mérleg!
Akinek van egy csepp esze az olyan karaktert hoz Gp ellen akinek van sustainje(életerő visszatöltés).
Gondolok itt olyanokra,hogy:Vladimir,Darius,Illaoi,Irelia etc...

Egy dolgot biztosra mondhatok minden kezdő Gp játékosnak.
A hóhér hangja a meccseim 80%-át el szokta dönteni,mikor is lane ellenfelem nem jut elég életerőhöz,és hát az olyan hősök akik erre támaszkodnak azoknak itt véget is ért a játék.
A 3 sec heal reduction eszméletlen jó a hordóval,vagy a Q-val,megfordíthat egy bukott lanet is.

Kalapács szükséges a trinityhez,ezerrel kell építeni,legfontosabb tárgy ennek a buldózernek!Ha nincs szükséged a hóhér hangjára,akkor ebben az irányban haladj tovább.
Mikor elengeded a fenevadat.
Mid game tájékán jársz,(25-35 perc)elméletileg beszedtél pár killt/assistot,de ha ez nem történt meg akkor is a farmodnak vernie kell az átlagot.

Az új trinity sem rossz Gp-nek,amúgy a buildjeimben megszokhattátok,hogy soha nem úgy buildelek ahogy eredetileg kéne.
Amíg benn volt a trinity crit addig crit Gp-t játszottam Esszencia martalóccal,és infinityvel.

Szóóóval trinity force a legfontosabb tárgy,aztán youmuu szellemkardja,a hordóknak elég jó power spike-ot ad(hirtelen sebzés növekedés)

A tank meta ellen buildelni méghozzá úgy ahogy a nagykönyvben meg van írva,és mivel valószínű hóhér hangját veszel ezért logikusan kiveszed a Mortal Remindert(Halálos emlékeztető)
Szituáció függő
Itt van variálási lehetőség!
Ha a burst növelése a célunk akkor Draktharr penge az ajánlott.:
-jó sebzés

-páncéltörés

-mozgási sebesség

Ellenben ha szorongatják azt a bizonyost akkor inkább Malmortius bendője.:
-Nem rossz sebzés

-varázs ellenállás

-páncéltörés
(és persze az aktiválódó pajzs.)

És persze vannak más alternatívák amik kicsit átformálják a sebzésed.
Infinity edge avagy a határtalanok pengéje:
-Jó sebzés

-Crit chance(kritikus csapási esély)

-Eszméletlen erős passzív(A hordóid critelnek,szóval ez egy elég jó buff nekik,gusztustalan sebzést adnak neki,de ha pl becritelsz egy Sheen-es Q-val(aktiválódik a ragyogás passzív)annak is szintén eszméletlen egy célpontos sebzése lesz.
Full build általános
Elixír:A düh elixírje illetve ha nagyon fókuszt kapsz akkor a vas elixírje is lehet egy lehetőség,mivel +életerőt ad.

Látható ez a build nagyon armor penre alapozik,úgy egészen plat 5-ig el is megy ez a build,addig nem igazán szokás tankos tárgyakat építeni,mert akkor inkább a sebzés a döntő,de persze plat környékén vesz egy pálfordulást a játékstílus.
Full build után
Ha annyira elérkezünk a late gamehez akkor eladom a cipőm,általában jégkalapácsot veszek ami jó sebzést biztosít mihez képest,nagyon sok életerőt,és beadja a Q a találati hatásokat,szóval lassít is!!!!

Sterakot szintén lehet venni,bár halálra nerfelt tárgy szerintem..Nagyon erős fókusz esetén ajánlott.

Szellemarc/Spirit visage:ap feed ellen.Növeli a W-ből eredő életerő töltést,sok élet,cdr(bár felesleges,mert megvan a max)+varázsellenállás

Holtak vértje:ad feed ellen,vagy csak a mobilitás miatt,ami a tárgy passzívjából ered,és elég tankossá tesz.

Képességek

[Q] Lő, aztán kérdez

[W] A skorbut ellenszere

[E] Lőporos hordó

[R] Zárótűz
Ulti fejlesztés SORBAN:Mindenre ami mozog-A végzet leánya-Morálnövelés.
Mindenre ami mozog:Több sorozatot adsz le,ergo több sebzést viszel be.
A végzet leánya:Igyekezz az ulti körének közepével eltalálni a carryket(ad carry,ap carry),ugyanis 300%-is tényleges sebzést viszel be,növeli a thunderlord sebzését.
Morálnövelés:Az ultin áthaladó szövetségek gyorsabban kapkodják a csülkeik.

Leírás


Sziasztok én Bálint vagyok,ha érdekelnek rólam részletek akkor a korábbi buildjeimnél olvashattok rólam.Annyit azért elmondok,hogy season 3 óta játszom(közvetlen akkor jött jinx mikor kezdtem),plat 3,62 lp-ig jutottam,rengeteg fiókon játszom összevissza EUNE-n.Rövidre fognám magamhoz képest,a lényeg annyi,hogy őrülten imádom gangplanket,eszméletlen erős,platig vagy talán még tovább FREE ELO CARRY.Ha megtanulod használni,nem viccelek majdnem minden játékot EGYEDÜL hozol le,mert olyan mértéktelen sebzés van benne(crit nélküli buildre gondolok)

Summoner spellek: Alacsonyabb szinteken ignite az alap,könnyebben növeli a snowball potenciált.Magasabb szinten érdemes exhaustot/teleportot vinni.Teleport szükséges lehet,hogy ott lehessünk az objektívek begyűjtésénél,fontos csapatharcoknál.Exhaust pedig lane ellenfeleinket tudja megállítani akiknek hatalmas burstje van pl:Zed,Talon,Fizz stb..

Az első és legfontosabb :DD A lelki hadviselés:Tudni kell rólam,hogy,mint tipikus magyar(bocs az általánosításért) enyhén hangot adok a sikereimnek,rosszabb napjaim az ellenfelem elküldöm a felmenőihez.De van valami ami mindig jelen van,az pedig a spamelés.
Egy utolsó troll vagyok tudom,de nem egy game volt silver elon(ranked fun) amikor azért nyertem lanet,mert a spammel annyira felhergeltem a másikat,hogy folyton megölette magát velem,mikor megpróbált megverni(ctrl+1 spam,ctrl+4 nevetés spam eléri a célját :D) Ez csak afféle have fun,nem kell annyira komolyan venni.A profi trade(Q-spam-farmolás-Q-spam)-közben lehetnek hordó robbantások.FAIL all in után kötelező a spam!!!:P

Lanelés
Earlyben nagyon égeti a manát,szóval akkor nem érdemes annyira a Q-t spamelni,igyekezzünk tartogatni inkább a tradekre.Figyeljünk mindig arra mikor van passzívunk(tűzkeresztség) ugyanis jó sebzést viszünk be vele,hiszen tényleges sebzést okoz.Mivel Gp,mint mondtam sebezhető,és inmobilis(nincs menekülő képessége),ezért mindig legyen egy tartalék hordód ha lehet,lehetőleg lerakva,hiszen ez lehet a menekülés kulcsa(ha leütöd kapsz mozgási sebességet ill. lassítja az ellenséget is)-A hordók 1 percig maradnak fenn.
Gp-vel csakis agresszíven kell játszani,CSAK farmolni akkor kell vele,ha bukod laned.Folyamatosan Poke-old az ellenséged a Q-val,illetve igyekezz betalálni a hordókkal.A trinity után megjön a sebzése,emellett a páncéltörés is ezt a célt szolgálja.igyekezz az utolsó pillanatban ellőni a hordót,hogy ne a te minionjaid tolják az ösvényt,mert akkor az ellenfeled lehetőséget kap arra,hogy letépje az árbócod.Gondolok itt ez alatt arra,hogy berakod a ranged,és melee minionok közé a hordód,és ott a legcélszerűbb lehetőséged az,ha egyenlően próbálod sebezni a minionokat,vagy úgy átvinni rájuk a sebzést,hogy a hordó az összeset elvigye.Ergo több passzív arany/ezüstkígyó

A Q-ból eredő passzív arany,(ha jól játszuk ki)hatalmas előnyt tud adni,és persze az ezüst kígyók miatt is fontos!
Ha bukod a laned,ami elég ritka akkor farmolj a hordókkal.A hordók betalálásához sok gyakorlás kell,de megéri erre időt szánni.
45% cdr-el csapatharcok közben tegyél le minél több hordót hiszen páncéltörés van benne,és most a tank metában pont erre is van szükség(utálom a tankokat,pffejjj).

Nagyon nem lehet mit mondani a karakterről,rá kell érezni,farmolni kell,folyamatosan figyelni a térképet .Az ultijaid megakadályozhatnak egy ganket,egy botlane tradet nyerhet,meggátolhatja az ellenséget az objektívek elvitelében,vagy csak sima torony védésre is alkalmas.

Előnyei:
-Jó map controll az ulti miatt.
-Late game beast.Hordók tonnányi sebzést osztanak ki a páncéltörés miatt.(burst sebzés)
-Rengeteg Aoe(területi) sebzés.
-Jó laner,jó sustainnel.Nehéz hazaküldeni.

Hátrányai:
-Inmobilis(fentebb leírtam,nincs menekülő képesség)
-Gyenge a játék korai szakaszán,késői szakaszra lesz erős.(tovább gyengíti,hogy az elején nagy a hordó töltési ideje)
-Nagyon függ a tárgyaktól a sebzése.
-Ha elpazarolja a hordóit az egy egyenlő lehet egy bukott csapatharccal.
Remélem kedvet adtam a karakterhez,jó játékot,ha hiányos a leírás,vagy netán összecsaptam akkor szóljatok(lehetőleg kulturáltan <3)és válaszolok/javítom :) GL&HF
Belépés