Hogyan jutottam el Diamond-ba 3 hónap alatt

Fórum Leírások & stratégiák Hogyan jutottam el Diamond-ba 3 hónap alatt
Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Jankec - 7 éve 1
Körülbelül 2012 Novemberében elhatároztam hogy elérem a Platinumot. Felesleges megemlítenem hogy elégé elragadott voltam. Úgy éreztem hogy jó játékos vált belőlem amikor elértem a Platinát.
Az is voltam de minden csak rosszra fordult. Addíg-addíg vesztettem a játékokat Plat 5 ben míg Gold 4-es ellenfeleket vagy rosszabbakat kaptam. Hát ezt kimondani is ciki....

Ekkor azon a szinten voltam hogy 1 Winért kaptam 3-5 lp-t de akármennyit nyertem egy sima lose visszadobott 0 LP re.
Nagyon megalázottnak éreztem magam. A legnagyobb gond az volt hogy csak írásban voltam Platinumos. Ez egy olyan dolog volt amit megérdemeltem de mint játékos mindig is Goldos voltam, és ez sosem változott. Mindig láttok olyan embereket akiken azt látni hogy egyáltalán nem oda valók, ekkor szoktatok azzal a szóval dobálózni hogy EloBoost, na most ez az ember sajnos én voltam.

Az egyre több megalázkódtatás miatt csináltam egy második felhasználót ami jelenleg a mainem, ”SeasonsCall”. hamar elértem a harmincas szintet, és ekkor elhatároztam hogy elkezdek újra rankedezni, egy friss accounton egy friss start.8/10 es Promót mentem, bekerültem Silver 2-be. Kb. 20-30 játék után elértem a Gold 5-öt, azt a divisiont ami mindig is voltam. 40-50 játék után eljutottam Gold 1-be.Elkeztem Platinum 5-ös ellenfeleket kapni. Kb. 100 játék után még mindig Gold 1-es voltam, sehol az a fránya Plat 5.

Ez volt az a pont ahol bizonytalan lettem, állandóan leestem, majd visszajöttem. A legdurvább az hogy mindez Gold 1-ben történt, majdnem ott ahol az előző felhasználómmal ragadtam.
Ez volt az a szituáció ahol rájöttem hogy több száz játék alatt semmit sem változtam, mindíg azt mondtam magamnak hogy fejlődnöm kell, de ez sosem történt meg. Rájöttem hogy gyökerestül kell megváltoznom ha bármit is elakarok érni.


Gondoljuk újra!
Változtattam a játék stílusomon, kicsit bátrabb lettem, eleinte azon gondolkodtam miért tettem ezt. Többször haltam meg, többet feedeltem és többször flameltek a csapattársaim, csakk annyit hallottam állandóan hogy report… Kb. 200 játékkal később az erőfeszítéseimnek eredményei lettek. bár nem volt valós bizonyítása de úgy éreztem hogy egyre jobb lettem. Egyre jobb laning controlom volt, többet farmoltam-öltem és kevesebbet haltam, de sajnos a win arányon majdnem ugyan annyi maradt, úgy éreztem többet tudok carryzni , többet tudom kontrollálni a játékot. ( ezt részletesebben is leírom hogy miben változtam és hogyan )


A Gyémánttal kirakott út
80 játék után drasztikusan nőtt a win arányom, lehet hogy csak szerencsém volt de elkezdtem szinte csak nyerni, és elég gyorsan Platinumos lettem, ahogy Prómót kaptam máris 3 win 0 lose és ott a Platina.
Rohadt hosszú utat tetem meg, 450 játék után amiből nagyon sok Gold 1-ben volt végre Platinumos lettem .Azt se felejtsük el hogy ez mind Solo Que…
Ettől a ponttól nem kell sokat mondjak. Csak folytattam azt amit Goldban csináltam, és Kb.még 200 játék alatt meglett a Diamond. Igen – 697 Ranked Solo Que után végre elértem azt amit mindenki akar…DIAMOND!!!

A Diamond elérése hosszú és unalmas út volt. Az hogy elértem hatalmas mennyiségű elégedettséget és büszkeséget adott a LoLos személyiségemnek. A legújabb célom a Dia 1, de igazából e sorokat azért írom hogy letegyem a tiszteletem a Riot Ranking Laddernek. Eleinte azt hittem hogy nem működik és néha non sense dolog az egész, tulajdonképpen azért jöttem hogy erről a rendszerről is leírjam a véleményem. Nekem mint Solo Que playernek tökéletesen működött, kifogástalan volt. Azok a játékosok akik egyedül, saját erőből másszák meg a ranked létrát alapjában is megváltoznak, mint játékosok. Amikor smurfolok (legyen az -Bronze, -Silver vagy Gold) minden egyszerűnek tűnik. Mostanában rengeteg lehetőséget és nyitottságot látok, soha nem láttam még ilyet… amikor én harcoltam a Diamondért alig voltak ennyire elragadott játékosok mint most.
Ezeken a játékokon keresztül mély tiszteletem teszem a Diamond eléréséért, és most már teljesen realizálom mennyire megváltoztam mint játékos.


Általános tudnivalók
Minden bajnoknak megvannak a maga limitjei. Rengeteg dolog van amit egy bajnok megtehet egy adott pontján de egy másik nem.
Vegyük is példának 2 assasint mint Zedet vagy Talont. Az összes játékos tudja hogy képesek kimagaslóan sok Burst damaget bevinni egy adott bajnoknak. De viszont amit sokan nem tudnak hogy nem bírnak el egy másik Bruiserrel a játék kezdeti szakaszán. 1- és 5 szint között egy fighter bajnokkal mint Pl.:Xin Zhao, Riven vagy Renektonnal kerül szembe egy bruiser mint Zed vagy Talon akkor ebből bizony nem sül ki jó az assasinokra nézve.
Az assasinok másodpercek alatti killelésre vannak tervezve ezért elég pappírok. Ha egy bruiser típusú bajnok még azelőtt tud elkapni egy assasint mielőtt mekapja a legnagyobb burst damaget adó skillet(ez a level 6) akkor az assasinoknak csak a flash segít. :).


2-es és 3-as szint előnyei
A másik dolog amit sok ember nem tud, hogy ha előbb lesz meg nekünk a 2 vagy 3-as szint az éppen lanen lévő ellenféllel szemben ez hatalmas előnnyel jár. Hogy miért?
Vegyünk példának egy Xin Zhao VS. Lee Sin top lanet.
Ha Leenek előbb lesz meg a kettes szint akkor rá tud ugrani Xin re E vel be sloowolja és sima attackokkal kivégzi(ignite), Xin Zhao ezt a damaget csak Flashel tudja kivédeni.
Ha Xin Zhaonak van meg a kettes szint előbb akkor ráugrik Lee Sinre majd a Talon Strikel feldobja(ignite). Ezt Lee Sin ugyanúgy csak Flahsel tudja kivédeni.
Most már étitek mennyi jelentősége van hogy mikor, mit és hol csinálunk?
Akkor haladjunk is tovább.


A Minionok igenis erősek!
Ne felejtsétek el a Minionokat!
Nem valami jó ötlet a játék kezdeti szakaszán több sornyi Minion mellett engagelni. A caster Minionok Kb. 10-12 damaget visznek be. Ha belőlük van 5-6 az 1 – 1,5 másodpercenként 60-73 damaget jelent ami bizony néha nagy segítség. Használjátok ki ezt az infót!!
Vegyük példának hogy Singedezel, ha van mögötted 5-6 Caster Minion akkor dobd hátra az ellenséget és hagyd a Minionokat elvégezni a piszkos munkát. Így később neked kevesebb erőfeszítést kell tenned egy-egy killért.


Objektívek!!!
Nem véletlenől írtam három felkiáltójellel…
Leszedni egy Dragont vagy egy enemy Turetet nagyobb előnyhöz juttatja a teamet mint egy-két killt hajszolni a fél pályán keresztül. Nem az az első dolog egy játék folyamán hogy rengeteget ölj, a lényeg a Nexus elpusztítása, ez mindig legyen az eszetekbe!
Ahhoz hogy elérd a enemy Nexust, nem killek kellenek hanem le kell szedni a tornyokat amik védik. Egy kill sokkal kevesebbet Goldot ad mint egy torony vagy dragon leszedése.
Nézzük is:
- egy kill az assistokkal együtt ad Kb. 450 Goldot.
- egy dragon leszedése a csapat minden tagjának ad 190 Goldot + 25 Gold annak aki megölte. Ez 5*190+25 = 975 Goldot jelent.
Nem vagyok egy matematika professzor de szerintem ez sokkal jobban megéri minthogy hajszoljunk killeket.


A Stat nem számít
Rengeteg játékos azt hiszi (még Diamondban is) hogy a stat mondja meg hogy mennyit érünk egy csapatban- Ami igaz de ugyanakkor nem is. A lényeg az objektívumokon alapszik.
Szerintetek egy 10-1-0 Lux miért Carryzik? Hát nem azért mert 10 killje van hanem ezért mert mindenkit meg öl, így könnyebben-gyorsabban tudtok leszedni egy egy turetet-baront-dragont.
A stat ilyen szempontból nem fontos. Az hogy valaki fel van feedelve nem jelenti azt hogy biztos a nyerés. hogyha a fel feedelt játékos nem segít az objektívumok leszedésében akkor az bizony a lose felé viszi a csapatot, és egyáltalán nem carryzik – ez az igazság.


Ne félj. A feedelés a játéktudás egyik tanulói szakasza.
Biztos most azt mondjátok hogy nem vagyok normális, de amit állítok igaz: a feedelés a tanulás legfontosabb formája (persze ez nem jelenti azt hogy direkt kell csinálni).
Ha feedelsz vagy rámenős vagy egy bajnokkal akkor előbb-utóbb megismered a korlátait. Persze a rámenősség miatt egy pár játékban feedelni fogsz, de ne félj, így sokkal könnyebb az adott bajnok korlátait felismerni és az elkövetkezendő 100 játékban már nem követed el azt a hibát amit utoljára tettél. Csak hogy értsd: hogyan jössz rá arra hogy egy bajnok mennyire jó egy másikkal szemben ha nem próbálkozol? Rizikósan játszani akkor is jó hogyha egy pár szinttel kisebb vagy mint az a kiszemelted. Pár bajnok simán le tudja kezelni azt a pár szint különbséget.
Vegyük példának: egy level 6-os Zedet vagy Kha’Zix-ot, Riven éppen farmolgat toppon és elhasználja a skilljeit CS-re, mivel Rivennek a cooldownjai nagyok ezért csak várd ki míg elhasználta a skilleket és menj rá, ott a free kill- és mégis 3 szintkülönbségetek van… SOHA ne félj kipróbálni új dolgokat!


A legjobb tanulás a lose
Biztos azt hiszed a vesztés rossz pedig nagyon is jó dolog bizonyos szempontból. Mikor vesztesz mindig megvan miért történt meg. Ha ezeket a miérteket fölismered akkor a jövőbeli játékok folyamán nem fognak megtörténni.
A legjobb példa a lane elvesztése, fel kell ismerned miért történt. Erősebb volt az ellenfél? Kijátszottak? Be gankeltek? Ezek a kérdések azok amiket fel kell tegyél magadnak mikor lanet vesztesz. Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz akkor fejlődsz a legtöbbet mint játékos, ekkor érted meg egy adott bajnok limitjeit, ilyenkor persze arra is rájössz hogyha ellened lesz akkor hogyan játssz ellenük.
Rólam
Egy 19 éves kollégista srác vagyok aki minden éjszaka arra törekszik hogy a topra jusson. Fogok még irkálni ehhez hasonló véleményeket amiket szívesen megosztok veletek!
Csak figyeljétek a fórumokat! :)


BK201 - 7 éve 2
Kifejezetten hasznos.

OneTallor - 7 éve 3
Érdekes!:D

Zsiroskenyer14 - 7 éve 4
Hasznos és érdekes, ha lehet több ilyet :D

OH owerload - 7 éve 5
Szép eredmény és remek kis cikk. Gratulálok! ^^

zomgzje - 6 éve 6
Nekem is tetszett Gratula!

HELLO - 6 éve 7
Nagyon király :-)


Like

BBMerci - 6 éve 8
Ilyet érdemes meg írni és olvasni is gratulálok !!

Ochiai - 6 éve 9
Köszi hogy ezt megírtad, még mindig nem tudta kikerülni bronzból, és úgy érzem, hiába nyújtom a legtöbbet, a csapattársaimon mindig elúszik az általam szerzett előny... Erről is írnál még valamit??

Speddy16 - 6 éve 10
Én kijutottam bronze-ból :D de silver is ilyen lol
Ochiai - 6 éve 1
háááát... voltam már silveres ... promo után :P

Speddy16 - 6 éve 11
xD

wizzardwarrior - 5 éve 12
Ochiai az elönyödet át kell adnod a csapatodnak... Roam objective szerzés erre figyelsz és meg is van.
Belépés