MorganaMorgana Build Guide: Morgana MID---> Free Elo :D

90%
Készítette Luki, Frissítve: 2015-07-02

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Folyamatosan legyen nálad legalább 1 ward miden,amit lehetőleg időben tegyél le és mindig arra az oldalra helyezkedj amelyikre van rálátásod,így kevesebb az esélye hogy egy gankbe belehalsz.
Első haza menetel
Első tárgynak én a ROA-t ajánlom, mivel mid + late gambe nagyon erős és tanki leszel. Sokan Zhonyat rusholnak neki egyből, szerintem elég az 2.-nak kivenni.Így ha backelned kell, akkor ROA-ből valamelyik részét vedd ki belőle és ha van pénzed akkor vegyél wardot.
Mid game
Ezt a 2 itemet rushold ki minél előbb.
Full build
Ez egy alap build, ha az enemy vegyesen AD és AP is.
Full build 2
Ha az enemybe csak AD van.
Full build 3
Ha a csapattársaid között többiek inkább a sebzés osztók és nem a tankok, akkor ez a build tökéletes.
Trinket
Általába a 20. percben már fejleszd ki valamelyiket.
Ahogy ajánlom:
-Mivel 20. perc az még olyan Mid Game, ezért akkor mindennél jobban ajánlom a Wardolos trinketet.
-Late gambe én általában a topost nézem hogy ő melyiket veszi meg, mert akkor én a másikat fogom.
-Nagyon sokat ér a korai fejlesztett trinket, mert egyszerűen lent tudod tartani a max 3 wardot és egy szép vison controllt tudsz ki alakítani.

Képességek

[Q] Sötét csapda

[W] Gyötrő árnyak

[E] Fekete pajzs

[R] Lélekbéklyók

Leírás

Morgana története:
Létezik egy távoli világ, ahol szemkápráztatóan kecses szárnyas lények élik örökkévaló életüket – és ahol még mindig egy ősi viszály dúl. Mint annyi konfliktus, ez is családokat szakított ketté. Az egyik oldal a tökéletes rend és igazság bajnokának tekinti magát, akik saját törvényeik és erős központi irányításuk alá akarják vonni a világot. Az ellenük harcolók szerint testvéreik zsarnokká váltak, és nem látják a teljes képet, hanem feláldozzák az egyént és az ő szabadságát a hatékonyság és biztonság illúziójáért. Morgana is azok közé tartozott, akik e vélt zsarnokság ellen fordultak, amiért „bukottként” bélyegezték meg őt. Morgana messze nem volt ártatlan, hiszen elfeledett titkok közt keresgélt, hogy tiltott hatalomra szert téve a fekete mágia mesterévé válhasson. Ezzel egyetlen célja volt, amihez megszállottan ragaszkodott: le akarta győzni az ellenséges haderő vezetőjét – nővérét, Kayle-t.

Bár vér szerinti testvérek voltak, Kayle megtagadta testvéreként Morganát, amikor ő nem csatlakozott hozzá. Idővel Morgana olyan erőre tett szert, hogy nemcsak Kayle méltó ellenfelévé, hanem veszélyes kihívójává is vált. Egyre közeledett kettejük végső összecsapása, ám Morganát váratlanul Valoran földjére idézték. Morgana először alkut kötött a Liga idézőivel, ami szerint a nagyobb hatalomért cserébe hajlandó volt küzdeni az arénákban. Miután Kayle is csatlakozott a Ligához, Morgana önként harcol tovább, élvezve a lehetőséget, hogy újra és újra és újra elpusztíthatja nővérét. Türelmesen várja a napot, amikor a Háború Intézetével kötött egyezség már nem köti majd, és örökre leszámolhat Kayle-lel, hogy hősként térhessen haza.

„Nem nyughatok, amíg Kayle zsarnoksága el nem bukik.”
– Morgana

Előnyök

- Egyszerre jó support és mides
- Lefogás - Q
- Shield miatt könnyen lehet menekülni a gank elől, és könnyen megtudod védeni az ADC-t a CC-k elől 1 fightban.
- Ultija AOE stunn.
- Szinte az összes mides ellen jó.
- W miatt könnyen lehet vele farmolni.


Hátrányok:

- Skillshot, szinte az egész kari a Q-ra épül, és ha az mellé megy utána a W-ből simán kijönnek és a sebzés elvész.
- Lvl6 előtt gyenge, és könnyen kitudják burstolni.
- Szinte csak ultival együtt hatásos.

Egyik kedvenc hősöm,és rá a kedvenc skinem:


Belépés