Karthus, feltámad a Halál Énekese

Írta Vic, Kategória: Skinek/Hősök
2014-05-21 18:23

Karthus újjászületett, és minden eddiginél rémisztőbb ragyogással a PBE felé tart.




Karthus, feltámad a Halál Énekese




Gyertek közelebb, gyermekeim, hadd lássam mindnyájatokat. Mennyi új arc, mind fürkésző és bizonytalan. Sokan érkeznek erre a megszentelt földre anélkül, hogy tudták volna, hogy ide tartanak. De a zarándoklatod nem véletlenül vezetett ide. Sok szenvedés ért, és itt akarod begyógyítani a lelked sebeit. Nézz körül. Nem vagy egyedül.

Azért gyűltünk itt ma össze, hogy meggyászoljuk azokat, akik elvesztek számunkra. Zokogunk, jajveszékelünk és azok nevét kiáltozzuk, akik oly sokat jelentenek nekünk, de mégsem érhetjük el őket. Halljanak meg minket a ti szavaitokon keresztül. Hadd hallják a fájdalmunkat! Hadd hallják a gyötrelmünket! Hadd tudják meg, hogy nem felejtettük el őket!

Ezek a szánalmas lények csupán a mi halovány tükörképeink, akik a hamis fényben fürödve bolyonganak, és vakon tapogatóznak létezésük értelme után. Értelmetlen létükhöz láncolva sínylődnek, nem is sejtve, hogy kik ők, vagy hogy mivé válhatnának. Minden lélegzetvételük fohász a szabadulásért.
Gyermekeim, mi vagyunk az ő pásztoraik. Csak akkor térhetnek magukhoz, ha meghallják a szavunkat. Kiáltsatok hát értük! Ébresszétek fel őket üres bódulatukból. Énekeljetek, hadd érezzék a vágyakozásotokat, a gyűlöleteteket, az éhségeteket! Költözzön rettegés üres életükbe, emlékeztessétek őket a halál elkerülhetetlenségére.
Előre hát, igazhitű testvéreim, és szabadítsátok meg a nyomorultakat az élet börtönétől. Hozzátok el őket a halál világába, hogy elkóborolt lelkük végül hazatérhessen.
A halál: szabadság.









Képességek bemutatása






Hősáttekintés


Ezúttal magát a Halál Énekesét dolgoztuk át. Karthus 2009, vagyis a LoL megjelenése óta küzd az Igazság Mezőin, és csaknem 80 új hős érkezésének volt tanúja. Az elmúlt öt évben számos technikai újítás történt, új tervezési koncepciók léptek életbe, sokat bővült a játék háttértörténete, valamint a térképek és sok hős is arculatot váltottak. Ideje volt sort keríteni Karthusra is. De hogyan kezdjünk neki? Csakúgy, mint a korábbi frissítések esetében, első lépésként azt kellett megfogalmaznunk, hogy mi a célunk Karthus átdolgozásával. Íme, erre jutottunk:


Az Árny-szigetek igazi bajnoka

Megjelenésekor Karthus az Árny-szigetekről származó hős volt, vagy legalábbis ott vált valódi önmagává. Király! Mit is jelentett ez akkoriban? Sajnos rém keveset. Azóta azonban nagyon sokat tettünk azért, hogy – úgy szólván – életet leheljünk az Árny-szigetekbe. A Kanyargó rengeteg is ott található például, az Árny-szigetek hőseinek pedig (Elise, Hecarim és Thresh is ilyen) hasonló a tematikája, és egységes kékes-zöldes színösszeállításban jelennek meg. Karthus átdolgozásának esetében az volt az igazi kihívás, hogy miközben egyedi karaktert adtunk neki, hozzá kellett igazítanunk őt az azóta létrehozott világhoz.


Egy különleges, élőhalott kísértet

Ezzel a frissítéssel azt is egyértelművé akartuk tenni, hogy pontosan kicsoda Karthus. 2009-ben még „csak” 40 hősünk volt, akik között Karthus játszotta a „gonosz és rosszindulatú, élőholt rosszcsont” szerepét. Összesen kilenc sornyi szöveg állt rendelkezésére, hogy kifejezhesse a személyiségét. Most, hogy közel 120 hősből áll a paletta, ideje volt Karthust is összeboronálni a sok félig, teljesen vagy nagyon halott, illetve kísértet jellegű karakterrel. Karthus frissítésével jobban ki tudjuk fejezni karakterének jellegzetességeit, így ismét egyedi szereplője lehet a játéknak. Az új Karthusnak már több mint 200 sornyi megszólalása van (mindet egy új színésszel vettük fel!), és a személyiségéhez illő, új animációkat is kapott.
Egy 2014-es hős Karthus átdolgozásakor minden technikai és egyéb tudást bevethettünk, amit a játék indulása óta megszereztünk. Például végre valóban animáljuk a köpenyét, ezért üresjáratban sem néz majd ki úgy, mint egy fagyasztott medúza. A Pokoli aknához több animációt rendeltünk, így csempészve változatosságot a szükségszerűen gyakori használatba. Ezenfelül sokkal kidolgozottabb lesz a modellje. Karthus egy kicsit máshogy fog kinézni. A korábbi csontvázkinézet a múlté, mert végre a rendelkezésünkre áll a megfelelő tudás és technológia, hogy jó minőségben jelenítsük meg a szikkadt testű szellemidézőt. A változás egyben azt is jelenti, hogy világszerte mindenki ugyanazt a király modellt használhatja, nincs szükség különböző, az egyes kultúrák elvárásai szerint módosítgatott kinézetekre.







Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés