Gnar - A hiányzó láncszem

Írta Jankec, Kategória: Skinek/Hősök
2014-07-29 21:31

Gnar a hiányzó láncszem megérkezett !


Az idő, ami oly rendületlenül halad előre, Gnar esetében megállt. Gnar, a yordle évezredekkel ezelőtt született, és amikor az elemi jég foglyul ejtette, szó szerint megfagyott számára az idő. Civilizációk emelkedtek fel és buktak el az őskori yordle kifejezéstelen tekintete előtt, de semmi, még az elemi jég sem tudta örökre bebörtönözni Gnart. Szabadulása után Runaterra-szerte vándorolt, míg végül a yordle leszármazottak befogadták őt. De hamar rá kellett jönniük, hogy az apró testben egy vadállat rejtőzik.

Képességek


Passzív: Dühgén
Gnar egyre dühödtebbé válik a harcok során. Ha megtelik a dühét jelző sáv, Gnar a következő képesség használatakor átalakul Mega-Gnarrá. Ebben az alakban megnő a páncélja, a varázsellenállása, az életereje és a sebzése, viszont csökken a mozgási sebessége, a támadási sebessége és a támadásainak hatótávolsága. Ha Mini-Gnar nem vet be képességet, néhány másodperc elteltével mindenképpen átváltozik Mega-Gnarrá. Mega-Gnar dühe lassan csökkenni kezd, és ha elfogy, visszaváltozik Mini-Gnarrá. A visszaváltozást követően Mini-Gnar egy rövid ideig fáradt marad, és néhány másodpercig nem töltődik a dühe.



Q: Mini-Gnar - Bumerángdobás
Gnar a kijelölt irányba hajítja el a bumerángját, amely megsebzi és lelassítja az első eltalált ellenfelet. Ha eltalált egy célpontot, a bumeráng lelassul és visszatér Gnarhoz, miközben csökkentett sebzést okoz minden útjába eső ellenfélnek. Ha Gnar el tudja kapni, a Bumerángdobás töltési ideje jelentősen csökken.


Q: Mega-Gnar - Sziklahajítás
Gnar egy hatalmas sziklát dob a kijelölt irányba, amivel megsebzi és lelassítja az első eltalált célpontot és minden ellenfelet a közelében. Ha a szikla földet ért, Gnar fel tudja venni azt, és így csökkentheti a Sziklahajítás töltési idejét.



W: Mini-Gnar - Felpörgés (passzív)
Az egy célpontra irányuló minden harmadik alaptámadás vagy képesség a maximális életerő bizonyos százalékával megegyező mértékű varázssebzést okoz. Ha a Felpörgés aktiválódik, illetve amikor Mega-Gnar visszaváltozik Mini-Gnarrá, a hős mozgási sebessége közepes mértékben megnő. Ez a hatás fokozatosan megszűnik.


W: Mega-Gnar - Földrengető csapás
Gnar a hátsó lábára áll, majd öklével a földre sújt, megsebezve és rövid ideig elkábítva az előtte álló összes ellenfelet.




E: Mini-Gnar - Szökellés
Gnar a kijelölt irányba ugrik, és közepes mértékben megnő a támadási sebessége. Ha egy egységre érkezik, továbbugrik onnan az addigi irányba. Amikor Gnar az ellenséges egységre ugrik, megsebzi és lelassítja azt.




E: Mega-Gnar - Összezúzás
Gnar a kijelölt irányba ugrik, és megsebzi, illetve lassítja az összes ellenfelet, akikre ráesik.





R: Mega-Gnar - GNAR!
Gnar feldühödik, és a körülötte álló ellenfeleket a kijelölt irányba hajítja. Minden elhajított egység megsérül és lelassul, a falnak vagy más építményeknek, így a tornyoknak vagy a bázis építményeinek csapódó ellenfelek további sebzést szenvednek el, és el is kábulnak.


Játékmenet


Gnar, az őskori yordle leginkább a Szurdok felső ösvényére termett. Gnar egy átváltozó hős, aki Mini és Mega alakjában is egyértelmű előnyökkel és hátrányokkal bír. Igazán akkor lehet hatékony, ha jól időzíti a dühödt átváltozást, a végjátékban pedig harcosként és tankként tud tündökölni.


Felső ösvény

A dühöt a korai játékban a legnehezebb gyorsan növelni, ezért a Mini alak ügyes használata a kezdő szakasz sikerének kulcsa. Szerencsére nagyon sok trükk van Mini-Gnar tarsolyában, amelyekkel meg tudja védeni ezt a sérülékenyebbik alakját az ellenség támadásaitól. A Bumerángdobás tisztességes sebzést okoz az ösvényen lévő ellenfélnek, a lassító hatás pedig segít Gnarnak elkerülni az ellentámadást. Ha a Felpörgés elérhetővé válik, Gnar sebzési potenciálja tovább nő, és a jól időzített alaptámadásokkal, illetve az ismételt Bumerángdobásokkal móresre taníthatja ellenfelét. Mini-Gnarnak érdemes a menekülésre tartogatnia a Szökellést: ez egy remek képesség a harcból való kikeveredéshez, ami az ösvényen játszó ellenfél vagy a dzsungelből előkerülő szemtelen támadó ellen is alkalmazható.

És ott van Mega-Gnar is. Mega-Gnar egy brutális vadállat, jelentős tömegirányítási képességekkel és meglepően nagy összpontosított sebzéssel. Gyökeresen más harcstílust képvisel, emellett megvannak a maga erősségei és gyenge pontjai. Valóságos élő buldózer: lassú, erős és szívós, az összpontosított sebzése pedig átkozottul súlyos, ami után viszont nemigen marad másik sebző képessége. Mini-Gnar nagyon mozgékony, és ott cikázhat a harc közvetlen közelében, Mega-Gnar helye viszont a harc kellős közepén van. Egy Összezúzással az ellenfél felső ösvényesének képébe ugorhat, hogy azután egy gyors Sziklahajítással és Földrengető csapással páholhassa el a kevésbé szívós ellenfeleket. Ugyanakkor jelentős hátrányai is vannak, különösen, ha rajtaütnek. Mega-Gnarnak nincsenek igazán hatékony menekülési képességei, így pusztán az életerejére és az ellenállására kell hagyatkoznia, amíg visszacammog a torony védelmébe. Hatalmas változást jelent, amikor Gnar a hatodik szinten szert tesz a GNAR! képességre. Bár a sebzése sem rossz, az egyéb hatások akár Gnar életét is megmenthetik, az ellenfélre nézve pedig kifejezetten életveszélyes, ha falak közelében folyik a harc. Csald az ellenfelet Mini-Gnarként a bokorba, alakulj át, és a GNAR! képességgel hajítsd neki egy falnak, majd zúdíts rá további támadásokat, amíg kábult állapotban van. Ha egy magabiztos ellenfeled a torony alatt akar megtámadni, kábítsd el őt ugyanezzel a képességgel, és csapd neki a toronynak. Rajtaütéseket is segíthet túlélni, ha tetszőleges irányba hajigálod a támadókat, mert ezzel időt nyersz a menekülésre.


Csapatharcok

Gnar számára a csapatharcok három fázisra oszthatók, és mindegyik az átváltozás időzítéséhez kötődik. Először is Mini-Gnar alakban kerülnie kell az adok-kapok harcokat, amíg felgyülemlik a megfelelő mennyiségű düh, és tartania kell a távolságot, miközben alaptámadásokkal, Bumerángdobásokkal és a Felpörgés passzív hatásával bomlasztja az ellenség frontvonalát. Ha Gnar készen áll az átalakulásra, érdemes az ellenfél csapata felé Szökellnie. Ha Mini-Gnar maximális Dühérték mellett aktiválja a képességet, már a levegőben Mega-Gnarrá alakul, így az útnak induló ártatlan szőrpamacs helyett az ellenfél majd valami egészen mást kap a nyakába.

Földet érve Mega-Gnar elsődleges feladata az ellenfél megzavarása. A Sziklahajítás és a Földrengető csapás képességekkel sebezheti, illetve tömegirányító hatás alá helyezheti az összes közeli ellenfelet. Gnar ezután a csapat tankjaként hozhatja ki magából a legtöbbet. Nagy termetével az irányított képességeket is felfoghatja, így az ellenfél sebző hősei kénytelenek rá összpontosítani. A GNAR! pontos időzítése alapvető fontosságú: jókor használva egyszerre több ellenséges képességet is megszakíthat, a jó helyezkedéssel pedig akár az ellenség teljes csapatát is neki lehet csapni egy közeli építménynek, amitől az ellenfelek mind elkábulnak, a szövetségesek pedig kivégezhetnek párat közülük.

Ahogy Mega-Gnar Dühe lassan elfogy, Mini-Gnar erősségei nagyon jó szolgálatot tehetnek a romok eltakarításakor. Gyors, a Szökelléssel és az alaptámadásaival is át tudja hidalni a távolságokat, az aktiválódó Felpörgés pedig jelentősen növeli Mini-Gnar mozgási sebességét. Ne feledkezzünk meg a Bumerángdobásról sem, amely teljessé teszi az eszköztárat, így Gnar számára minden adott, hogy hatékonyan levadászhassa a célpontjait.


Hősáttekintés

Gnar. Tervező: gypsylord

Beszélgessünk az átalakulásokról.

Az átalakuló hősöket mindig is nehéz volt megtervezni a League of Legendsben, mert nagy a veszélye, hogy az egyik alakjuk sokkal népszerűbb lesz, mint a másik. A 4.10-es frissítés előtti Nidalee emberi alakban muzsikált jobban, csak a kivégzésekhez és a meneküléshez alakult át, Jayce pedig remekül elvan az ágyújával a meccsek többségében. Felesleges egyedi erősségekkel és hátrányokkal felruházni a két alakot, ha egy egyszerű átalakulással kiküszöbölhető egy gyengeség. Térjünk vissza Jayce-re. Hogyan küzdjön meg egy közelharcos hős Jayce-szel, aki jól párbajozik, és emellett bármikor átváltozhat egy erős távolsági harcossá?

Ennek a kihívásnak kellett megfelelnünk, vagyis arra kellett rájönnünk, hogyan tudunk olyan új átváltozó hőst létrehozni, akivel és aki ellen alapvetően jó harcolni. Azt a megoldást találtuk, hogy mindkét alakot felruháztuk egyedi erősségekkel és gyenge pontokkal, majd korlátoztuk a két alak közötti átváltás képességét. A hosszú hónapokig tartó tesztelés eredménye végül a (néha) bájos kis szőrgombóc, Gnar lett.

Miben más ő, mint a többiek? Először is Mini-Gnar a játék egyik legmozgékonyabb hőse. Aránylag magas a folyamatos sebzése, nagyon jól tudja tartani a távolságot, de ha nyakon csípik, gyorsan meghal. Mega-Gnar viszont egy igazi kolosszus. Vérbeli tank, meglepően nagy összpontosított sebzéssel, illetve erős területre ható és tömegirányító képességgel. Ugyanakkor lassú, de annyira, hogy szó szerint el lehet sétálni előle. Azáltal, hogy Gnar nem a kedve szerint tud átváltozni, számításba kell vennie, hogy mikor telik be a dühsáv, és megfelelően helyezkedve fel kell készülnie egy teljesen más játékstílusra, ami összetettebbé és izgalmasabbá teszi a játékmenetet. Ez egyben azt is jelenti, hogy – a játék történetében először – a Gnar átalakulásai közti átmenet fortélyait is ki kell tanulni, nem csupán a két alak játékstílusát.



Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés