Alakul a META 14/07

Írta Lance, Kategória: Egyéb
2014-08-01 17:15

Az elmúlt hónapban sok fontosabb változás történt championok, és tárgyak terén is.
A népszerűségi lista éléről Thresh a negyedik helyre esett vissza, az első helyen jelenleg Caitlyn áll, de szorosan követi Morgana, és Lee Sin is. Az első tíz helyen három support, és öt ADC áll, tehát kimondhatjuk, hogy a bot-lane a legkevésbé változatos. A népszerűségi top tízből Caitlyn, Lee Sin, Thresh, és Vayne is több meccset veszít el, mint nyer, sőt, Vayne a legsikertelenebb bajnokok toplistáján is tizedik helyen áll.




A sikerességi lista tetején egyértelműen jungler, és support championok állnak, a játék legsikeresebbe még mindig Amumu, őt követi Rammus, aki a jelenlegi sok AD-t halmozó metában nagyon hasznos lehet, és a top tíz közül egyedül Swain és Fiora, aki nem a két említett lén egyikén mozog. Érdekes, hogy mégis ezek a legkevésbé kedvelt role-ok a játékban.




A sikertelenségi listán Urgot van az élen, de őt szorosan követi LeBlanc, aki időközben a ban listáról is eltűnt. Sorakának és Twitchnek nem tett jót a rework, Alistaron pedig nem segített.
Bottom lanen a legsikeresebb páros Miss Fortune, és Braum voltak, akik közös meccseik több mint 58%-át megnyerték, a legsikertelenebb pedig Twitch, és Alistar, akik közös győzelmi rátája csak 36%.




Middle lanen Swaint Morgana, és Katarina követi, a legsikertelenebb pedig Zed, Kayle, és Gragas volt. Gragas ennek ellenére top lanen, és jungelben is igen jól szerepelt a hónapban.
Topon Fiora az egyeduralkodó, egyedül Malphit aki az esetek több mint felében nyerni tudott ellene. Wukong sikeressége is töretlen, de Fiorával ő sem tudta felvenni a versenyt. Jax és Renekton uralma a top lénen véget ért, ők a két legrosszabban szereplő topos karakter.


A jungelben a legnagyobbak a különbségek, míg Amumu, Rammus, Warwick, Jarvan, és Maokai a meccseik közel 60%-át megnyerik, Olaf, Lee Sin, Shaco, és Elise 40-45%-os győzelmi rátával bírnak. Evelynn uralma is csökkent, sikertelennek így sem mondható.
A bajnokok közül 60% fölötti győzelmi rátával senki nem rendelkezik, és senki (még Urgot sem) nincs 40% alatt, ezért azt mondhatom, hogy talán a mostani a legkiegyensúlyozottabb meta a játék történetében. Vajon az érkező bajnok, Gnarr mennyire fogja átrendezni az erőviszonyokat?

Baromka


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés