Mi történik teamfight közben?

Írta BK201, Kategória: Egyéb
2014-08-16 20:47

A teamfight egyenlő a káosszal. Spellek(képességek) repkednek mindenfelé, bajnokok ugrálnak és csúszkálnak össze-vissza és az életerő csík olyan gyorsan tűnik el, hogy követni sem tudod. Ezt egyenesen lehetetlen követni, ha nem tudod mire figyelj.

Megpróbáljuk egyszerű módon leírni, mire kell figyelned a teamfightokban a szerepedtől függően. Szóval kezdjük is.

A FRONTVONAL

Minden teamfightban a legfontosabb, hogy igyekezz túlélni. A tank nagyon jó a halhatatlanságban. Mint ilyen a tank nagyon fontos szerepet vállal a csapatban.

Egy agresszív tank szerepe nagyon egyszerű: fuss egyenesen az ellenséges csapat tagjai közé és csinálj káoszt. Gyakran megpróbálnak kibúvót találni és megcélozni az ellenséges csapat legnagyobb sebzéssel rendelkező tagját, hogy olyan nehézzé tegyék az életét amennyire csak egy embernek( vagy hüllőnek, ha ő Renekton) lehetséges. Ha jól csinálják súlyos károkat hagyhatnak maguk után és ezzel segítve a többi tag életben maradását.

Ideális esetben képes egyből az ellenséges carrire ugrani, és ha megöli, lényegesen megnöveli a nyerési esélyeiket. Egy tank nem igazán visz be túl nagy sebzést, de egy carry általában elenyésző védelemmel rendelkezik, így a tank sebzése is elég lehet ahhoz, hogy kivégezze.

MARADJ HÁTUL

Alternatívaként, ha a csapatod védekező, akkor nyugodtan dőlj hátra és próbáljatok "poke"olni(távolról sebzed) az ellenséget, és figyeljetek arra, hogy senki sem ugrik a csapatotok carryjére. Egy Tank cc-vel könnyedén megvédhető a carry, így elérhető, hogy biztonságos helyre menekülhessen a teamfightokban.
Néhány tank képes blokkolni a közelgő támadásokat - mint Braum és az ő hatalmas pajzsa. "A pajzsom majd megvéd!"

Egy ilyen tank fontos, ha az adott carry nem rendelkezik "escape" (menekülő) képességgel, mint Kog'maw vagy Jinx, őket nagyon egyszerű becélozni és kiszedni.

HOZD LE

Feltéve, ha sikerül megvédeni egy carry, ő a legütőképesebb tagja a csapatnak. Lényegében van 4 fajta sebző karakter típus: Marksman(lövész), mage (mágus), fighter (harcos) és az assasin (a sunyi gyilkos).

Példaképpen, hogy átláthatóbb legyen:
Marksman : Caitlyn, Vayne, Ezreal és még Teemo is.
Mage : Ahri, Orianna, Vladimir és Cho'gath.
Fighter : Riven, Darius, Wukong és Xin Zhao.
Assasin : Katarina, Talon, Fiora és Fizz..

Marksman:

Ez legtöbbször az AD carry szerepét tölti be, a lövész távolságot tartva sebzi az ellenségeit. Mikor látsz egy Jinx, Kog'maw vagy Lucianhoz hasonló bajnokot, annak a tank háta mögött állva kell támadnia, gyakorlatilag ez egy AD carry. Minél tovább életbe kell maradniuk, hogy biztosan a lehető legtöbb sebzést osztották ki mielőtt meghalnak. Ha jól játssza a szerepét, neki kell utoljára meghalnia.

Mage:

Ahogy a nevük is mutatja, mágikus sebzéssel rendelkeznek. Néhányuk tömeges sebzést képesek bevinni a távolból, míg mások hirtelen törölnek el egy célpontot. Gondolj példaképpen Ziggsre az elsőhöz és Syndrára az utóbbihoz.

Fighter:

Ezek a srácok valahol a tank és a carry között helyezkednek el. Nem bírnak el annyi sebzést mint egy tank és nem tudnak akkor sebzést kiosztani mint egy carry, viszont fájó tud lenni ha beugranak a harcba. Mikor egy Jax vagy Irelia áll a csapat élén, jobban teszik, ha óvatosan bánnak velük, mert könnyen szétszakíthatják a csapatot.

Assasin:

Egy tipikus assasin nem vállal túl nagy szerepet a teamfightokban. Inkább keresnek egy magányos célpontot akit kivégezhetnek.

Azonban ha belekényszerülnek egy 5v5 szituációba, ez kissé húzós lesz számukra. Mivel az összes sebzésük közvetlen, ezért várniuk kell amíg az ellenség kissé meggyengül, vagy esetleg egyikük elég távol kerül a csapatától és akkor szétszedhetik. Ez nem túl jó, mivel általában ők is meghalnak, de hé legalább magukkal vittek valakit.

HASZNOS JÁTÉKOSOK

Végül ott vannak a hasznos bajnokok. Nagyon sok bajnok szolgálhat kitűnően a játék során, viszont van bennük valami közös: Az improvizáció képessége.

Mindegy, hogy Lulu pajzsot használ vagy feldobja az ellenséget, Thresh rájuk ugrik és arrébb löki vagy, hogy Nami le cc-zi őket, egy hasznos bajnok képes lehetőséget teremteni a csapatának a nyerésre, vagy szimplán a túlélésre.
Olyan bajnokra gondoljatok, aki könnyedén elkapja az ellenséget és seggbe rúgja őket, így értékes minden teamfightban.



Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
GloriousNorva - 10 éve 1
Fiora fighter, csak a secondaryja Assassin(az assassint 2 "s" betűvel írják), Cho Gath tank, szintén csak a secondaryja mage. De amúgy jó a cikk, megnéztem a forrást is, viszont SoloQ-ban ezeket a dolgokat nem lehet olyan egyszerűen kivitelezni, mert ha van egy premade csapatod, vagy egy ranked teamről beszélünk, akkor össze tudtok beszélni, de ha soloban olyan embereket kapsz magad mellé, akik azt csinálják, amit ők látnak jónak és nem tudod őket mentálisan összeszedni, akkor rég sztornó. Ha minden egyes LoL játékos elolvasná ezt a cikket, akkor működőképes lehet. :D

Vic - 10 éve 2
Adom :)
Belépés