Alakul a META 14/08

Írta Lance, Kategória: Egyéb
2014-09-05 12:05

Az elmúlt hónapban sok fontosabb változás történt championok, és tárgyak terén is.
Az elmúlt hónapban is új népszerűségi bajnokot avathattunk, aki ismét egy ADC, mégpedig Tristana. Őt cseléj eltéréssel három support is követi, de a teljes top tízes lista Lee Sin kivételével a botlane szereplőiből áll. Yasuo, LeBlanc, Kassadin, de még Braum is jó ideje eltűnt a listáról. Lee Sin viszont hiába a nem túl fényes győzelmi ráta, mégsem mozdul el a népszerűségi listán. Rajta, Vaynen, és Threshen kívül mindenki 50% felett megnyeri a meccseit, tehát kimondhatjuk, hogy olyan bajnokokkal játszunk, akikkel megéri.




Az igazi sikert a csapatoknak még mindig a Junglerek szerzik, de már a középső ösvényen is vannak kiemelkedő championok. Az Amumu-Rammus-Warwick hármas továbbra is vezet, de hónapban kiemelkedően sikeres volt Katarina, Heimerdinger, és a már sokszor leírt Vel'Koz is.




A sikertelenség terén Urgot első helye megdönthetetlennek tűnik, viszont LeBlanc szorosan követi. Gnar mint minden új bajnok felkerült a listára, de győzelmi rátája megjelenése óta folyamatosan növekszik. Eltűnt viszont Alistar, aki nagyon jó ellenszere lehet a fentebb említett hyper-supportoknak, és Zed számára is elégnek bizonyult az ulti ki változtatása ahhoz, hogy ismét az átlagos hősök közé tartozhasson.




Bannok terén az egyetlen új arc Maokai, aki egy hónappal ezelött még sehol nem volt, most viszont a meccsek majdnem felén tiltó listára kerül.




Bot-lanen a hónapban a Miss Fortune-Leona páros vitte a prímet, bár győzelmi rátájuk így is 3%-kal esett az előző hónaphoz képest, a legsikertelenebb pedig Twitch, és Alistar voltak, ők voltak az egyetlen páros, akik nem ütötték meg a 40%-ot.

Miden egyértelműen Vel'Koz, Heimerdinger, és Katarina vezet, Yasuo, Zed, és Talon is 50% alatt nyerik meg meccseiket. Az AD midesek kora letűnni látszik.


A top egyeduralkodója még mindig Fiora, ebben a hónapban már Malphit sem tudta megfogni. Ennek ellenére Wukong, és Tryndamere mellett most is a Top élbolyába tartozik. Jax, és Renekton mellé Garen és Gnar is beállt a legsikertelenebbek közé.

A hónapban a jungelben voltak a legnagyobb különbségek, a fentebb említett Amumu-Rammus-Warwick hármason kívül még Jarvan IV, Xin Zhao, és Maokai is nagyon sikeresek, viszont Olaf, Evelynn, Shaco, Shyvana és Elise is kifejezetten sikertelen.

Baromka


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés