A leghatásosabb bajnokok a 2014-es VB-n

Írta BK201, Kategória: E-sport
2014-10-23 20:33

Melyik hősök tették le névjegyüket a VB-n ? Nézzük meg a legvitatottabb hős választásokat.
A 2014-es Világbajnokság egy sokkal gyorsabb leforgású játék volt mint az LCS. Példaképpen az LCS során egy játék átlagosan 40 perc volt, míg a Világbajnokságon ez csupán 35 perc. Ez a választott bajnokoknak köszönhető, mivel szinte mind a közép játékban hatékonyak a területi sebzéseik és a mozgékonyságuk végett.


TOP

RUMBLE (13-12, 16 BANS, 2.82 KDA)
Rumble szinte egy istenként mozog csapatban, hisz nagyon erős közép játéka van. Az ultimate képessége (Equalizer) képes szinte bármilyen helyzetből megfordítani egy harcot, valamint ha jól pozícionáljátok a sárkányt is garantálja. Kifejezetten jó választás, ha egy agresszív csapat ellen játszotok, főként az OMG és a Star Horn Royal Club ellen. Képes drasztikus sebzés okoznak akár egyszerre több ellenfélnek is valamint az Equalizer egész komoly kis harcokat kerekíthet.


A játék végefelé Rumbe már sokkal inkább a használójától függ mint a karakter adta képességektől. A TSM használta Rumblet a SHRC ellen, amikor a sárkánynál egy 4v5 harcba rohantak be és Rumble egy jól pozicionált ultival elzárta a csapattól Caitlynt, Ryzet és Fizzt így máris 4v2 kerekedett, majd végül megérkezett WildTurtle Tristánával és egy Triple-killel zárta le a harcot.


KÜLÖN ELISMERÉS:

Maokai (17-10, 45 BANS, 3.95 KDA)
Maokai nem az a kifejezett darálógép viszont kifejezetten hasznos tud lenni a játék során. Kellőképp erős tud lenni mindössze egy RoA-val, mivel elég sok cc-vel van megáldva és ezért bármilyen kompozíció mellé megfelel. Ezért ajánlatos lehetőség szerint kitiltani vagy választani.

Ryze (20-14, 31 BANS, 2.69 KDA)
Ryze a Liga egyik legerősebb karaktere, mivel bár a játék elején gyenge a játék végefelé kifejezetten vesélyes tud lenni a hatalmas sebzése és védelme. Persze ez nem jelenti azt, hogy le szabad becsülni, mivel az ultija nagyon mobilissé teszi.


JUNGLE

RENGAR (12-2, 19 BANS, 5.74 KDA)
Csak ránézel és talán úgy gondolod, nem olyan veszélyes, de Rengár nem az az ártalmatlan cicus. Tény, hogy őt csak 19 szer tiltották és 14 szer választották, míg Lee Sint 29-43 és Kha'Zixot 8-57. Bárhogy is, Rengár hozzáértő kezekben egy igazán jó választás, de csak Spirit, inSec, Clearlove, és Dandy választotta több mint egyszer. A bajnokságon nagyon erős junglerek néztek egymással szemben, ezért Rengár egyre inkább kétes választásnak tünt, végig választott vagy kitiltott bajnok volt az elődöntő és a döntő során.

Rengar erőssége, hogy észrevétlenül közlekedhet - megjelenhet bárhol, hogy bevigye a végzetes csapást - ez az ami kivételessé teszi őt. Az Ultijával, Rengar megteszi azt amit Nocturne sosem tudott: pánikot kelt. Az ellenséges adc minden lépése kockázatos lehet mert sosem tudhatja, hogy mikor lesz a következő préda. A végjáték negyedik fordulójában, a Star Horn Royal Club még ha látta is Rengárt egy pink őrszem segítségével, nem tudták megakadályozni, hogy felkoncolja Tristánát.


KÜLÖN ELISMERÉS:

Lee Sin (24-19, 29 BANS, 3.69 KDA)
Lee Sin egyike a legnépszerűbb junglereknek ami annak köszönhető, hogy nagyon hatékony a sebzése még a játék korai szakaszában. Valamint egyszerre több ellenfél ellen is hatékony a területi sebzéseinek köszönhetően.


MID

JAYCE (7-5, 8 BANS, 4.20 KDA)
Ha Jayce a terepen van a játék rövidebbek lesznek és gyorsabban kell cselekedni, hisz a nagy erejű távolsági támadásai rendkivül veszélyesek és mind e melett még rendkívül mozgékony. Ez lehetővé teszi számára, hogy nyomást gyakoroljon a többi lane-re is, aztán gyorsan vissza térjen a sajátjára. Jayce a játék elejétől kezdve tajtékzik az erőtől, valamint a hátraütései védelmet nyújtanak a junglerrel szemben.


Lényegében, Jaycenek nem kell lemondania sok mindenről, ha átvágtat egy másik lanere. A képességei lehetővé teszik, hogy megakadályozza a csapattársai lemészárlását.

KÜLÖN ELISMERÉS:

Orianna (14-13, 5 BANS, 3.30 KDA)
Orianna már évek óta egy nagyon jó választás, kevés rossz mérkőzés köszönhető a Parancsainak: Protect és a Shockwave erős csapat harcossá teszik, alkalmas agresszív vagy védekező játék stílusra is, attól függően mit igényel a csapat. Nem olyan jó roamer mint Jayce, viszont nagyon erős középjátékban, akárcsak Rumble.

Yasuo (10-5, 15 BANS, 4.44 KDA)
Yasuo, egy nagyon agresszív karakter. A hatalmas és hirtelen sebzése egy szörnyeteggé teszi, szó szerint, ha képes túlélni a játék elejét egy távolsági ellen.


AD CARRY

TWITCH
A Samsung egy 13-1 es rekordot állított, a Royal Club Uzija pedig 2-1 el zárt, de a világ többi játékosa egy 2-5 ös eredménnyel végzett. Akárcsak Rengar, Twitcht is nehéz elsajátítani, de halálos a megfelelő kezekben. Ahogy Rengar, lehet haszontalan -- vagy akár hasznos. A láthatatlansága lehetővé teszi, hogy segítsen a többi csapattársának, valamint nagyon hasznos backdoorozásnál is, és ha beindul a Rat-Ta-Tat-Tat a játék végefelé egy valóságos szörnyeteg lesz.A legjobb twitch játékosok a lehető legtöbbet hozzák ki a lopakodásból, elkerülik a teamfightok kezdetét és meglepetést okozva térnek vissza.


A legfontosabb, hogy miután meg van a Letaszított Király Kardja, a patkány sebzése lényegesen megnövekszik , és kombinálni tudja a tárgy aktív képességét a lopakodás és a lassítás képességével.

KÜLÖN ELISMERÉS:

Corki (12-10, 0 BANS, 4.00 KDA)
Corki erőteljesen kezdi a játékot, hatalmas sebzése és távoli képességei segítségével könnyedén dominálhatja a lanet. A játék közepe táján a távolsági képességei még hatékonyabbak lesznek és rakétákat zúdíthat az ellenfél soraira. Viszont a játék végefelé elég haszontalan lehet, ez változó.

Lucian (23-21, 16 BANS, 4.11 KDA)
Lucian Orianna lövész változata, hatékony választás szinte minden játékban. Mivel elég erős a lane harcban könnyedén vissza tudja szorítani az ellenfelét a minionoktól, mivel a játék közepe táján már elég erős sebzést tud mérni a tornyokra ezért könnyedén felveheti a kesztyűt a hyper-carrykkel akik egymásután próbálják megbontani a tornyaitokat.


SUPPORT

JANNA (17-11, 9 BANS, 5.43 KDA)
A 2014-es Világbajnokságon a Najin White Shield Gorillája úgy döntött megmutatja a világnak Janna igazi erejét. Sajnálatos módon ez nem úgy jött össze ahogy tervezte, és csupán egyszer játszott vele.

Janna talán nem olyan mutatós mint Thresh, viszont a bónusz fizikai sebzés amit a pajzsa nyújt egy elég nyomos indok a választásra. A pajzsa a játék vége felé egy hyper-carryvel párosítva nagyon veszélyes fegyver lehet, hisz a carry "late-game"-je is hamarabb érkezik meg és ez mellé még életben is tudja tartani, ami lássuk be, nem egy utolsó dolog. Valamint egy hozzáértő kézben lehetővé teszi az agresszív játék stílust mivel a shieldje bármilyen adc-t erőssé tehet itemektől függetlenül.


KÜLÖN ELISMERÉS:

Thresh (24-20, 19 BANS, 3.18 KDA)
Thresh talán nem olyan sikeres support mint Janna, de az amit Thresh nyújt egy sokkal mélyebb dolog, mivel egy olyan játékos aki remekül tud célozni és időzíteni kivételesen hasznos lehet vele. Példa képpen GreenTea megmutatta Thresh mégis mi mindent tartogat, amikor a NAZ gankelni próbált, a lámpását használva Kha'Zixot a lanere szálította és az E képességével megakasztotta Tristana ugrását majd a Q-val mozgásképtelenné tette, hogy biztosan meghaljon.


ÖSSZESSÉGÉBEN:

A játékosok a közép játék időre összpontosítottak, akár a top Rumbleja. Mit gondolsz, melyik bajnok a legjobb a világon, és miért?



Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés