Fejleszteni akarod a solo queue teljesítményed? Itt van pár egyedi tipp..

Írta funatural, Kategória: Egyéb
2014-11-04 19:00

Mi mindannyian látunk már posztokat, amik az recitálják, hogy hogyan kell felfelé haladni az elo létrán ignorálva a flamelöket, wardolva, illetve 100 cs-t farmolva 10 perc alatt. Ez mind szép és jó, de még sok más dolog van, amit tehetsz azért, hogy fejlődj, és én úgy gondoltam ezekből párat be is mutatok!

1. Több-champes tisztogató csapat

Véditek a bázisotokat egy 5 tagú csapattól mid-en, illetve egy 20 fős minion csapat van a top tornyotoknál, egyik csapattársad elindul le is ölni a minionokat. Erre te utána mész, mert a FENÉBE, de jól néz ki az a farm, jó kis gold. Oh, várj csak, a csapatodat bedive-olták 3v5-ben és elvesztettétek a tornyot/inhibet/ talán a meccset is. De te legalább farmoltál egy kicsit, nem igaz? Ennek gyakorlatilag semmi haszna nincs, ez az egyik legfrusztrálóbb dolog látni a meccseken és sokkal többször történik meg mint ahogy gondolnánk. Elég rizikós az, amikor egy ember elmegy tisztogatni, miért dupláznánk meg a rizikót két emberrel? Ha elég erős a nyomás így is mid-en, még azt az egy embert sem érdemes elküldeni lefarmolni a topot, ha nagy esély van rá hogy bedive-olják a csapatod! Gondold meg a mozgásod és hogy az mennyi szabadságot ad a cselekvésre az ellenfélnek.

Ez nem csak akkor történik meg, amikor védekeztek egyébként. Megszámlálhatatlan alkalommal volt az, hogy elmentem lefarmolni egy side-lane-t, ezután 2 másodperccel később megjelenik egy csapattársam és becsatlakozik. Ez nem csak időpazarlás/felesleges xp és gold megosztás, de megmutatja az ellenfélnek hol van két tag a csapatodból, amiből kiindulva teljesíthetnek másodlagos célokat vagy megtámadhatnak egyéb csapattársakat, mivel tudják, hogy ti nem fogtok odaérni. Másik példa amikor te és egy csapattársad azonos távolságra vagytok a farmtól és a csapattársad pingeli hogy menne oda. Ilyenkor csak sétálj el. Nem éri meg az időt és a lehetséges flame-t hogy te „lopod a farmját”.

Végső megjegyzésként ehhez a ponthoz, ha te ott vagy a farm mellett és a csapattársad pingeli egy fél lane távolságról, farmold le. Már megtetted oda az utat, megint csak idő mire a csapattársad odaérni és így megint csak nem mutatok meg két tagot az ellenfélnek.

2. Gank a jungler-ért

Mondjuk azt, hogy a lila bot lane-n vagytok farmolgatva. Egy 10+ fős minion csapat halad a tornyod felé, a jungler-esetek pedig a második kékjét vinné el, amikor hirtelen egy Lee Sin jelenik meg neki ugorva a junglernek. Menjetek és segítsetek neki! Tessék, a legjobb és legrosszabb lehetőség (mindkettő megtörtént már meccseim alatt): Legrosszabb: Maradtok a lane-en lefarmolva a minionok nagy részét, aminek egy részét a torony öli meg. A jungler meghal, kék buffja oda. Lee Sin lejön botra, bedive-ol titeket, double kill-ezik és tornyot/dragont vesztetek. 3 kill 1 buff és 1 torony/dragon az ellenfélnek. Legjobb eset: Hagyjátok a minionokat és segítetek a junglernek, együtt megölitek Lee Sin-t. Botlane-jük észreveszi mi történik, és megnézi, mit lehet ebből kihozni. 3-an nekik estek 3v2-ben és kaptok egy double kill-t. Erre lejön az enemy mid-es kijavítani a csapata hibáját, de a ti midesetek követi és hirtelen 4v1-ben találja magát. Még megölitek a dragont pusztán viccből és hirtelen mindenki elfelejtette azt a 10+ mininont.

Még ha nem is a legjobb eset történik, akkor is kapsz egy kill/assist-ot az ellenfél junglere miatt, növelve a morált és adva 30 sec szabadidőt a ti junglereteknek hogy azt csináljon, amit akar. Ha sikeresen hátráltatod az enemy junglert akkor kevesebb xpje/goldja lesz, ami által nehezebben vagy egyáltalán nem fog tudni gank-elni.
Nincs ok, amiért ne segíts a szövetséges junglernek. Ha 1v1 jungler harc van és az ellenfél duója elindul segíteni neki, neked egyenesen KÖTELEZŐ együtt mozdulni velük. Sose éri meg hagyni meghalni egy csapattársad és elveszteni egy lehetséges kill/assist-ot egy csapat minion miatt.

3. A játék nincs veszve

Kezdjük a champ választásnál. Valaki Jax supportot hoz, mindenki elkezdi spammelni ’GG report troll’. Miért? Honnan tudod hogy nem talált ki ez a srác valamit, amit te még nem tudsz. Láttam egy Master Tier-es Shaco support…. Master Tier! De figyeld meg mi történik, hogy ha egy smurf acc-ot használna egy silveresek/goldosok között. Mindenki ’GG FF @ 20’-t spammelne anélkül hogy tudná hogyan is játszik a másik. Ugyanez volt a Teemo toposokkal. Amikor elkezdték mindenki ki volt akadva, hogy troll role, aztán mikor egyre többen nyertek a lane-jükön, double killeztek top+jungler ellen egyből mindenki őket akarta.

Ugyan ez jön elő, amikor le vagytok maradva meccs közben. Gondolj arra mi lenne, ha fordított helyzetben lennétek. Még akkor félned kell attól, hogy throw-oljátok a meccset, és ez meg is történik néha. Az ellenfél ugyanígy gondolkodik és a nagy önhittségben ez meg is történik. A játék most már annyira anti-snowball hogy bármiből vissza lehet jönni, ha jól játsszátok ki a lehetőségeket. Példa erre amikor a jungler lvl1-en beafkol. Ti játszotok tovább rendesen majd az ellenfél csoportosul, bepusholnak egészen az inhib toronyig. DE! Bedive-olnak de ti mindig a csapatmunkának hála megölitek őket, majd végül nyertek.



Hozzászólások (3)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
zomgzje - 10 éve 1
Jó cikk, csak az a baj hogy ezt nagyon kevesen akarják betartani. Ezáltal elég nehéz csapatban játszani, mindig lesz valaki aki elviszi a meccset.. De gratulálok a cikkhez, igazán példamutató :) Jöhet még több : )

DracoAttila - 10 éve 2
Ami irritáló, nagyon (legalábbis engem borzasztóan idegesít, legyen szó most Westről vagy Nordicról az mindegy), hogy Ranked, kezdődnek a bannok és az alábbiak fordulnak elő :
#1 - A csapat összebeszéli, kiket kéne bannolni, de aki bannol nálatok, az elkezd önkényeskedni, és csak azért is a csapat ellen jászik ;
#2 - Amikor látom-(látod), hogy olyan jött rankedre, akinek még a 200 Normal játékbeli Win sincs meg (és nem egy Gold/Platina/Diamond/Stb újrakezdő...
3# - Az első 2 pick során a Mid illetve a Top/Jungle rolet foglalják el először. Aztán a 4./5. pick meg megsértődik, és lockol egy már foglalt lanet, mert hogy nem tud azzal játszani...
#4 - Amikor valaki pickel egy például Lee Sint vagy Luxot (ezek jutottak hirtelen eszembe), nem írja be a chatbe, hogy top/jungle vagy mid/support és közben elmegy a gép elől és hiába spameled a chatet, nem reagál...

Ezek azok a legalapabb problémák, amikkel (legalábbis én) ranked vagy akár normál meccsek alatt találkozni lehet.

NPC Yemi - 10 éve 3
Ezekkel maximum annyit tudsz csinálni, ha a szép szóra nem hallgatnak, hogy kilépsz a champselectben. Megspórolsz 20 percet és sok agysejtet. :D
Belépés