Alakul a META 14/10

Írta Lance, Kategória: Egyéb
2014-11-05 10:36

Az elmúlt hónapban is rengeteg változás történt, a szokásos nerfek, és buffok mellett egy teljesen újragondolt Siont is kaptunk.



A nerfek leginkább Yasuot tépázták meg, olyannyira, hogy habár még mindig a bann lista élén szerepel, jelenleg a játék harmadik legsikertelenebbe.


Tristana egyeduralma is megszűnt az AD carryk közt, de elbírt a nerffel, továbbra is a sikeresebb ADC-k közé tartozik.
Kha' Zixon nem fog a nerf, és Lucian sem rendült meg tőle, mindkettőjük eredményei továbbra is a legjobbak között vannak.
Gnar kinőtte gyerekbetegségeit, és mostanra az egyik legsikeresebb top-laner.
A buffok ezzel szemben senkit nem húztak ki a mély vízből, Azir továbbra sem szerepel jól, és Ezreal és Gankplank sem tört ki a középszerűségből.

Tristana leesett a népszerűségi lista éléről, helyét Lucian vette át, és továbbra is a support-carry párosok vannak a legtöbben jelen. A harmadik helyen Lee Sin áll, aki jelenleg a játék második legsikertelenebb junglere, illetve Katarna tudott még felkapaszkodni.


A legtöbb játékot megnyerő bajnokok listáján nem sok változás történt, Rammus, és Amumu továbbra is vezeti a listát, az egyetlen új hős a listán Sona, aki már a harmadik helyen áll.

A felső ösvényen a már említett Gnar mellett Fiora, Wukong, Ryze, és Maokai voltak a legsikeresebbek. Shen, Nidalee, és Rengar mellett a teljesen újjászületett Sion sem teljesített túl jól, ők a lane legsikertelenebbjei.


Jungelben vannak a legnagyobb különbségek, amíg a kiemelkedően jól teljesítő junglerek (Rammus, Amumu, Warwick, Fiddlesticks, Wukong, Jarvan IV, és Kha' Zix) fel sem férnek a top tíz legnagyobb győzelmi rátájú bajnokok listájára, addig Lee Sin, Elise, Shen, Shyvana, Nunu, és Evelynn is nagyon rosszul teljesít az erdőben. Sion a felső ösvénnyel szemben itt már jobban teljesít, a középmezőnyt erősíti.


Mid lanen a legjobban Ahri, és Katarina szerepeltek, de Akali, Fizz, Lux, Orianna, és Vel'koz is jól teljesített. A legsikertelenebbek Zed, Yasuo, és Cassiopeia voltak.

Bot lanen viszonylag kiegyensúlyozott a helyzet, ez érthető is, hiszen a Riot talán ennek a lanenek a kiegyensúlyozottságára ügyel a legtöbbet. A legsikeresebb páros Jinx és Sona volt, közel 59%-os győzelmi rátával, illetve Sona Quinnel is 58,6%-ot tudott elérni. Az egyetlen különösen rossz páros Twitch, és Alistar voltak, ketten együtt a meccseik kevesebb mint 37%-át tudták megnyerni, viszont kettőjükön kívül minden más support-carry páros elfogadhatóan teljesített.

A játék jelenleg nem is olyan kiegyensúlyozott, mint a két patchel ezelőtti állapotában, még mindig balanced-nak mondható. Ez különösen a bottom lane-re igaz. Vajon az új hős, Kalista mennyire fogja megbolygatni az erőviszonyokat?

Baromka


Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
balu8429 - 10 éve 1
Yasuot annyira lenerfelték,hogy ennyi erővel már ki is vehetnék a lolból...De Lee sinnel sincs másképp mert csóri szintén rendesen megkapta a maga nerfjét.Minden jó karaktert tönkre tesznek -.-
Belépés