Bard, a vigyázó vándor

Írta Jankec, Kategória: Skinek/Hősök
2015-02-24 22:16

A csak Bard néven emlegetett égi vándor a fizikai univerzumon kívüli, ismeretlen világban él. Ha a kozmikus egyensúly veszélybe kerül, az ősi vigyázó gyorsan és céltudatosan elhárítja a Runaterrát fenyegető katasztrófát, majd ismét folytatja soha véget nem érő őrködését.



Képességek





Passzív: Útra hívás
Ősi csengettyűk
Ha Bard az Igazság mezőire lép, ott megszentelt csengettyűk bukkannak fel. A csengettyűk begyűjtésekor Bard mozgási sebessége rövid időre megnő, emellett tapasztalatot és manát is nyer.
Énkék
Bard magához vonzza az énkéknek nevezett, apró szellemeket. Amikor Bard támad, az egyik énke a célpontra veti magát, és további sebzést okoz. Ezt követően azonnal visszatér a szellemvilágba. Ahogy Bard egyre több csengettyűt gyűjt össze, az őt követő énkék száma és ereje is megnő.



Q: Kozmikus kötelék
Bard lélekenergiát lő ki egy vonalban, amivel megsebzi és lelassítja az első eltalált ellenfelet. A Kozmikus kötelék energialövedéke az első találat után továbbhalad, további célpontokat keresve. Ha egy falat talál el, elkábítja az első célpontot. Ha egy második ellenfelet, mindkét áldozatot elkábítja.



W: Az Őrző szentélye
Bard egy gyógyító csomagot idéz meg, amely néhány másodpercig fokozatosan növeli a saját erejét. A csomagon áthaladó szövetséges hősök életerőt nyernek, és egy kisebb sebességlöketet kapnak. Az ellenséges hősök megsemmisíthetik a csomagot, ehhez rövid időre rá kell állniuk.



E: Varázsút
Bard egy kaput hoz létre a kijelölt falon. A kapu utat nyit a fal másik oldalára, és egyirányú átjárást biztosít oda minden szövetségesnek és ellenfélnek.



R: A Sors keze
Bard rövid késleltetést követően minden szövetséges és ellenséges egységet (hősöket, minionokat, szörnyeket és tornyokat) sztázisállapotba helyez a kijelölt területen. Az így mozdulatlanná tett egységek a varázslat időtartama alatt mindenféle sérülésre immúnisak.




Játékmenet



Bard a LoL első olyan támogató hőse, aki abból kovácsolhat előnyt, hogy fel-alá mászkál az Idézők szurdokában. Folyamatosan gyűjtögeti a csengettyűit, és eközben óriási távolságokat tesz meg a játék összes szakaszában, a gyógyító csomagjaival életben tartja a társait, a nagy hatótávolságú kapuival pedig rendkívüli mozgékonyságot biztosít a csapatának.

Portyázás

Bár ő szó szerint egy vándorló szellem, Bardnak jól meg kell választania, hogy mikor indul neki a világnak, elvégre nem hagyhatja csak úgy magára a lövészt. Ha előrenyomulnak az ösvényén, vagy ha a lövész hazateleportál, Bard szabadon portyázhat anélkül, hogy veszélybe sodorná a csapattársát, és visszatérhet az ösvényre, mire ismét szükség van rá.

Bard a csengettyűk gyűjtögetése közben is tudja segíteni a csapattársait. A baráti tornyok közelében elhelyezett egy vagy több Őrző szentélye segít Bard szövetségeseinek kitartani, ha vesztésre állnak egy ösvényen, és még elszántabban küzdeni, ha már csak karnyújtásnyira van a győzelem. Mindezt úgy, hogy a Vigyázó vándor maga ott sincs az ösvényen. Bard Varázsútjai bizonyos helyeken nagy távolságot képesek lefedni, így gyors és könnyű hozzáférést kínálnak a harcosoknak és a tankoknak az ellenfél dzsungeléhez vagy a szövetséges mágusoknak a kék erősítéshez. A kapunak nem kell feltétlenül a dzsungelen keresztül vezetnie. A szövetségesekkel együttműködve Bard gyorsan egy rajtaütés helyszínére repítheti a sebzésosztó szövetségeseit, vagy segítheti a feladatok feletti ellenőrzést. Fontos megjegyezni, hogy a Varázsutat akkor érdemes használni, amikor látja az ellenfeleket, és ők jó messze vannak. Nem sok haszna van a varázslatnak, ha egy ellenséges orgyilkos Bard után eredhet a kapun át.

Bard ugyanakkor nemcsak gyógyítást és sebességnövelést kínál, a Kozmikus köteléknek köszönhetően az ellenfeleket is jól tudja távolról zaklatni az ösvényen. Bár önmagában a sebzése is tiszteletre méltó, a lassításnak (vagy ha jól céloztál, a kábításnak) köszönhetően Bard meglepően hatékony rajtaütéseket indíthat, különösen, ha a Varázsúttal kombinálja a képességet. Az ellenfelek kétszer is meggondolják, hogy az ösvényt övező bokorba vonuljanak vissza, ha Bard a közeli falhoz szegezheti őket egy jól kivitelezett Q képességével.

A hatodik szintet elérve Bard a Sors keze képesség rendkívüli sokoldalúságának köszönhetően ezernyi módon segítheti a fontos pontok elfoglalását vagy védelmét. Ha az ellenfél a betör a torony területére egy csapdába került szövetséges nyomában, Bard a sérthetetlenséggel értékes másodperceket nyerhet a csapata számára, hogy odaérkezzenek. A képesség persze támadásra is használható, például lefagyaszthat egy ellenfelet, amíg Bard csapata odaér, hogy végezzen az áldozattal, de akár egy tornyot is kivonhat a forgalomból, amíg Bard és a szövetségesei a hirtelen védelem nélkül maradt célpontjaik után vetik magukat.


Csapatharcok

A Vigyázó vándor számos módszerrel uralhatja a térkép egyes részeit a középjátékban. Ha a csapat késve érkezik a sárkányhoz, Bard a Sors kezével megbéníthatja a szörnyet, a Varázsúttal pedig szabad utat nyithat maguknak a verembe. Az egyszerű sárkányölésnek induló csata máris az erősítésért vívott, véres csapatharccá fajul. Itt aztán Bard a háttérbe húzódik, és onnan támogatja csapatát. A csapata feladatai köré telepített szentélyeknek köszönhetően a gyógyítással jelentős előnyt biztosíthat a társainak. A tankok rövid időre visszahúzódva teljesen felgyógyulhatnak, a sérülékenyebb szövetségeseknek pedig az életét is megmentheti. A Kozmikus kötelék szűkebb helyeken különösen hatékony. Ha nincs nagyon hová menekülni, nagyobb eséllyel tud kábítani vagy eltalálni egy második ellenfelet, Bard csapata pedig értékes gyilkosságokat szerezhet. Ha Bard elég csengettyűt gyűjtött a játék folyamán, az énkéi önmagukban is nagy fejfájást tudnak okozni azzal, hogy lelassítják és megsebzik a visszavonuló ellenfeleket.

A Varázsút szinte végtelen számú lehetőséget ad Bardnak, hogy a feje tetejére állítsa az Idézők szurdokának erőviszonyait. Maga után csalhatja az ellenfél csapatát, hogy azután a Kozmikus kötelékkel elkábítsa őket a gyors és kíméletlen ász kivitelezéséhez, vagy feláldozhatja magát, és az utána sietőket kiiktatva lehetőséget adhat a csapatának, hogy a térkép egy másik pontján minimális ellenállás mellett csaphassanak le.



Hozzászólások (4)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Zsilt - 9 éve 1
Kb mikor jön ki?

NPC Yemi - 9 éve 2
kb 3 hétre saccolom :D

Magnew - 9 éve 3
Utálok támogató lenni, de Bard-ra , ha lesz lehetőségem , biztos kipróbálom! Teljesen megfogja változtatni a játékmenetet, ha lesz a meccsben. Ütősre sikeredett, ha támogató lennék, mainem lenne az biztos! :)

Riot most nagyon betalált.

Magnew - 9 éve 4
Pontosan ma próbáltam ki PBE szerveren. Nagyon bejön, a legjobb benne, hogy igen gyors karakter. A teleportálós meg elég fun, hány assziszt jött úgy, szegénykék nem tudtak elfutni.
Belépés