Drágulni fog az RP Európában!

Írta Jankec, Kategória: RIOT
2015-03-06 12:19

A Riot kiadott egy közleményt, miszerint hamarosan RP ár változások lesznek.

A hivatalos közlemény szerint a világgazdaságban nemrég végbemenő változások miatt körülbelül 10%-kal növelik az Riot Pontok átlagos árát mind az EUNE, mind az EUW szerveren.

A változásokat úgy vezetik be a gyakorlatba, hogy a különböző árakon kapható RP mennyisége csökken (eddig például 3200 forintért 1780 RP-t lehetett kapni, mostantól pedig 1575-öt lehet majd). A már megvásárolt Riot Pontokra ez a változás természetesen nincs hatással, csak a jövőbeni tranzakcióknál lép érvénybe a módosítás. A különféle tartalmak RP árai nem változnak.

A változás 2015. március 20-án lép életbe.


TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Miért nőnek az árak? Miért most?

A játékfejlesztő azzal magyarázta, hogy a világgazdasági környezetben nemrég végbemenő változások játszanak nagy szerepet a döntésükben. Azért most történik mindez, mert világszerte módosítják áraikat, hogy a különféle régiók árait közelebb hozzák egymáshoz. Ez lesz az első RP árdrágításunk öt év alatt.


Mit értenek „világgazdasági környezet” alatt?

Ez alatt leginkább két dologra gondolnak:
"Rengeteg költségünk van Amerikai Dollárban (még Európában is), és a Dollár jelenleg erősen áll a legtöbb európai pénznemmel szemben. Mindemellett itt Európában folyamatosan fektetünk be a League of Legends különböző aspektusaiba, mint például az amszterdami adatközpont, vagy az európai gerinchálózat, amelyek a kapcsolat stabilitását szolgálják."


Mi a helyzet a többi régióval?

Nemrégiben hasonló változások mentek végbe Brazíliában, Törökországban, Oroszországban, Chilében és Argentínában, ezeket pedig nemsokára Óceánia és Kanada is követni fogja.

Elmondásuk szerint, az a céljuk, hogy az RP ára globálisan egyensúlyban legyen, különösen akkor, ha ugyanarról a régióról beszélünk. Ha a gazdasági környezet annyira megváltozik, hogy egyes régiók kiesnek ebből az egyensúlyból, akkor változtatni kell.

Más okokból is történhet árváltozás?
"Több tényező is befolyásolja, hogyan képezzük globális árainkat. Jelen esetben a befektetések és a pénznemváltásból adódó költségek jelentik a fő okot. Ezeken kívül például az inflációt is szem előtt tartjuk, de eddig nem éreztük, hogy az infláció miatt változtatnunk kellene árainkon."


Lesz ennek bármilyen hatása az IP-re vagy a már meglévő tartalmakra?
Természetesen nem. Továbbra is ugyanannyi IP-ét és RP-ért lesznek kaphatók a különféle tartalmak, mint eddig.


Lesz ennek hatása a már megvásárolt feltöltőkártyákra?

Igen, a kártyák beváltásakor kapott RP mennyisége a drágulás napjától szintén megváltozik. Ezért figyelmeztetnek most, két héttel előre, hogy elég időtök legyen beváltani a kártyákat még a korábbi RP mennyiségért.



Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés