10 statisztika a Challenger solo queue-ból

Írta s0ulswap, Kategória: Egyéb
2015-03-06 18:13

A trackingthepros-s oldal jóvoltából kaptunk egy kisebb elemzést a Challenger tier-t illetően.
Az adatok a http://www.trackingthepros.com/soloq oldalról származnak és csak is az 5. szezon játékait veszi figyelembe, azon belül is csak a Challengerben lévő játékosokat. A szerverek amiről beszélünk, pedig a Riot API-ja szerint (NA(Észak Amerika), EUW(Nyugat Európa), EUNE(Észek és Kelet Európa), KR(Koreai Köztársaság), OCE(Óceánia), BR(Brazília), LAN(Dél Amerika északi része), LAS(Dél Amerika déli része), RU(Oroszország), TR(Törökország)).
  • Eddig a legnépszerűbb pozíció a Challenger játékosok között a MID 24.9%-al.
    ADC a második helyen áll 20.7%-al, ezt követi a TOP 19.8%-al, JUNGLE 19.5%-al majd SUPPORT 15.1%-al.
  • Szintén a MID-es játékosok büszkélkednek a legtöbb First Blood-al ami 10,365, ezt követi a JUNGLE-ben játszók 10,004 First Blood-ja.
  • A legtöbb ward(örszem) elhelyezése a SUPPORT-oknak köszönhető(nyilvánvalóan), de a legtöbb ward-ot a JUNGLER játékosok pusztították el.
  • A legnagyobb arany bevétel per játék adat is az ADC-khez köthető az összes régiót tekintve ami közül a rekordot HolyPhoenix v1 tartja a Török szerveren 14,568 arannyal(összehasonlításképpen SKT T1 Faker "csak" 12,694 aranyat szedett össze 4-szer több lejátszott meccs alatt).
  • A legtöbb Penta Kill-el rendelkezők is az ADC-k közül kerülnek ki, bár a jelenlegi rekordot egy JUNGLER-es tartja az EUNE szerveren, név szerint Kabamarru, 9 Penta Kill-el.
  • Egy elég érdekes adat: az a játékos aki legtöbbet játszik a másodlagos szerepében, Doublelift, aki ismert az NA LCS berkeiben betöltött ADC szerepéről, 30%-ban játszik a JUNGLE szerepében ami a legmagasabb mind a 10 szervert tekitve.
  • Az 5. szezonban ha egy meccs alatt a csapat egy Challenger szintű játékosa kapta a First Blood-ot a csapat nyerési esélye 54.4%-ról 66.4%-ra ugrott.
  • Átlagosan, SUPPORT szerepben játszó játékosok kapják a legkevesebb sebzést.
  • Az EUNE szerveren játszó Rengo The Sloth nevű játékos rendelkezik a legtöbb halál per játék aránnyal ami 9.2, de még így is a 134.-ik helyen áll összesítettben és 67.5% nyerési aránnyal játszik a TOP szerepben.
  • Ebben a szezonban a szerepek szerinti legnépszerűbb bajnokok: Irelia(Top), Lee Sin(Jungle), Ahri(Mid), Graves(ADC, bár Kalista nagyon megközelíti) és végül, de nem utolsó sorban Janna(Support).

Lássunk tisztán:

Sokan megkeresnek, azzal a kérdéssel, mégis milyen módszerrel gyűjtöm össze ezt a sok adatot. Ha egy játékos eléri a Challenger divíziót, akkor végig megyek az összes solo rangsorolt meccsein és így gyűjtöm be az információt. Azonban, ezek az adatok csak is Challenger játékosoktól származnak. Tehát ezek a számok mind a játékosoktól érkeznek, ezért láthatod azt, hogy a kék oldal nyerési esélye 51.1% míg a piros oldalé 59.1%.
Na most ha nem a játékosok egyéni eredményeit tekintve, hanem a meccsek alapján számolnék, akkor ez a két arány 100%-ot adna ki. Talán úgy a legegyszerűbb elmagyarázni, hogy elképzelsz két csapatot, mondjuk a piros oldalon 5 Challenger, a kék oldalon 5 Diamond játékossal. A Challenger csapat nyer, így csak az ő adataik kerülnek feldolgozásra, míg a Dimanond játékosokét figyelmen kívül hagyom.

Konkrét válaszok:
  • Szóval mennyi is a két oldali nyerési aránya? Kék oldal 51.1%, piros oldal 59.1%.(Ismétlés képen ezek a százalékok még mindig csak Challenger játékosokra vonatkoznak.)
  • Szerepek szerint mennyi az átlag arany/meccs bevétel? ADC(12,321), Middle(11,903), Top(11,715), Jungle(11,400), Support(9,810).
  • A kapott sebzés átlagosan kevesebbtől a legtöbb felé sorrendben? Support, ADC, Middle, Top és végül Jungle.
  • Átlagos játék idő az 5. szezonban? 31.4 perc.
  • Legkevésbé játszott bajnokok? Urgot(100), Trundle(176), Volibear(201), Yorick(227), Zac(275), Quinn(302), Mordekaiser(322), Ryze(323), Galio(336), Heimerdinger(341).
  • Átlagos halálok száma meccsenként? Top(5.32), Jungle(5.28), Middle(5.25), ADC(5.11), Support(5.0).




Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Stark HUN - 9 éve 1
2 hibát találtam 1.:"A kapott sebzés átlagosan kevesebbtől a legtöbb felé sorrendben? Support, ADC, Top és végül Jungle." Kérdem én, hogy hol a mides? :'D Vagy azért írtad, hogy "és végül a jungle", mert ezeknél is több sebzést kap a mides? Amúgy ez az adat azt mutatja, hogy challenger-be vagy nem akarják, vagy nem tudják focusolni az adc-t és a suppot. A 2. hiba pedíg a következő:"Átlagos halálok száma meccsenkénk?" szerintem meccsenkénT akartál írni, de ez nem átlagos "sry mellényomtam a billt", mert a T és a K között 4 a távolság vízszintesen és 1 függőlegesen legalábbis az én billentyűzetemen, tehát nem 1 a távolság. :'D

s0ulswap - 9 éve 2
Üdv! Köszönöm, hogy jelezted a hibákat. A másodikra tényleg nem tudok mit mondani, mint elgépeltem. :D
Belépés