Mészárhíd Az új bilgewateri esemény helyszíne

Írta Jankec, Kategória: Egyéb
2015-06-25 09:47

A nyár folyamán új eseményt indul útnak „Bilgewater: Lángoló tenger” címmel. Az esemény részeként a Mészárhíd ARAM-térképen először elevenedik meg Bilgewater a játék keretein belül. Az alábbiakban olvashattok az új térképről, és hogy milyen kreatív ötletcunamit indított el a Riotnál a nyüzsgő kikötőváros megalkotása.


A Bilgewater: Lángoló tenger még idén nyáron vet horgonyt az élő szervereken, de a PBE környezetben egyre több része fog előbukkanni a következő hetekben. Ebben az előzetesben nem kotyogunk ki fontos részleteket, de ha nem szeretnétek előre megismerni a történetet, akkor a következő időszakban kerüljétek a Bilgewaterrel kapcsolatos híreket.

A bilgewateri esemény a negyedik a játék kerettörténetéhez kapcsolódó epizódok sorában (korábban az Árny-szigetek, Freljord és Shurima világába léphettetek be). A Riotnál mindenki pontosan tudta, hogy a nyüzsgő kikötőváros pompás helyszín lenne egy esemény számára. A történetért és a világ építéséért felelős csapat sokat dolgozott azon, hogy egyedi stílusban jelenjen meg az itt találkozó megannyi kultúra, és megelevenedjen a sötétebbnél sötétebb feketepiac.



Irány Bilgewater!

Akkor esett Bilgewaterre a választás, amikor az egyik Thunderdome programozási maratonunk alkalmával az egyik csapatunk egy Bilgewater stílusú ARAM-térképpel állt elő. Mindenkit izgalomba hozott a bilgewateri térkép gondolata, emiatt választottuk ezt a várost az esemény helyszínéül. A Thunderdome-on létrehozott prototípust látva több Riot-csapat állt össze, hogy megalkosson egy számos tartalommal megtöltött Bilgewater-térképet a thunderdome-os térkép nyomán.

Az új ARAM-térkép

A Mészárhíd megeleveníti Bilgewater városát. Az új térképen láthatjátok, miként alkot új egységet Bilgewater eredeti kultúrája és a várost érő ezernyi runeterrai hatás, a fajok, kultúrák és hitvallások páratlan olvasztótégelyében.

A régi és modern Bilgewater egyaránt megjelenik az inhibitorok, a nexusok, a tornyok és a bázisok kinézetében. Az egyik oldalon csónakházak veszik körbe a templom kapuját, a másik oldalon egy partra futott hajótestet látni, amelyet a hegyek oldalába rótt vésetek öveznek. Forgó ágyúk zúdítják tüzüket az arra haladókra, de ezen kívül is megannyi apró részlet emlékeztet arra, hogy egy kalóztanyára csöppentél.

A blogban főleg a látványra koncentrálunk, mert a megszokott ARAM-játékmenet nem változik: ugyanaz a nyaktörő tempójú, teljesen véletlenszerű balhé, mint eddig. A különbség csupán annyi, hogy ezúttal szó szerint egy vágóhídon folyik a harc.



Részletesebb betekintés

Az eseményekkel általában részletesebb betekintést próbálunk nyújtani a LoL-univerzum egyik szegletébe. Ezúttal azt szeretnénk megmutatni, hogy milyen a bilgewateri élet. A kalózok és csempészek lakta, bodegákkal teli sziget ötletét követve először egy tipikus karib-tengeri őslakosközösséget alkottunk, amikor rájöttünk, hogy a városnak több száz éves történelme van.

Erre építve a vizuális részleg élénk színekkel, egyedi formákkal és díszítőmotívumokkal dobta fel a kinézetet. Az őslakos motívum inkább a környezetben lett hangsúlyos, kiemelve a tengeri szörnyek vadászatának és feldolgozásának fontosságát.


Tengeri szörnyek és tengeri medvék

A tengeri szörnyek vadászata és feldolgozása sok bilgewaterinek ad munkát, a tengermélyi behemótok felbukkanása teljesen megszokott látvány a bűntanya régi lakói számára. Éppen ezért az egész térképen hangsúlyos a tengeri szörnyek képi megjelenítése, ami szinte elidegeníthetetlen része a bilgewateri légkörnek.

A kikötő nyüzsgése messziről hirdeti, hogy milyen sok külső hatás érte a várost. Fejükre állított freljordi hosszúhajók támaszkodnak a vésetekkel teli hegyoldalaknak. A korai faragványok helyét a város terjeszkedésével új művészeti formák vették át, amelyeket figyelve jól követhető a város és a kultúra történelme.


Mészárhíd

Az új térkép a kikötő felett meredező hatalmas, rozoga hídról kapta a nevét. Egykor a templom bejáratához vezető kőhíd volt, amely távolról sem gondos gondozásának köszönhetően ma tökéletes helyszínül szolgál a véletlenszerűen kirobbanó csetepatékhoz.

Runeterra legnagyobb feketepiacán sétálva titkos üzeneteket, csempészett piltoveri hextech-alkatrészeket és izgalmas meglepetéseket találhatsz az árusok pultjain és a térkép más részein elrejtve.


Ez még csak a kezdet


A Mészárhíd hamarosan felbukkan a PBE környezetben, és egy időre le is horgonyoz ott, mivel még van rajta mit csinosítani, mielőtt tengerre bocsáthatnák. Még egy fontos tudnivaló: A Bilgewater: Lángoló tenger esemény idejére a Mészárhíd lép az Ordító szakadék helyébe Az ARAM játékmódra vágyó játékosok számára. Az esemény utáni lehetőségek még nem véglegesek.





Hozzászólások (2)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
pt33rod - 9 éve 1
Úgy lenne hiteles a dolog, ha lenne hozzá némi víz is.. :DD

Kriotox - 9 éve 2
Remek ötlet.Végre a Riot elkezdett némi hangulatot is teremteni a már megszokott csatatéren.Egyedül azt sajnálom hogy ezt a technikát valószínűleg nem használják arra,hogy megcsinálják az Idézők Szurdokát is halloweeni/téli meg akár húsvéti terekbe is.
Belépés