PBE frissítés 11/03: Hősválasztás újratöltve, azaz Csapatépítő rangsorolt verzió!

Írta Navetelen, Kategória: PBE
2015-11-07 13:54

A PBE frissült és a hősválasztás újragondolt verziója már elérhető tesztelésre!

Hősválasztás Újratöltve


Még sok mindent kell csiszolni rajta így egy jó ideig tesztelni kell majd a PBE szerveren mire tökéletesítik.
Jelenleg az új Hősválasztás a normal draft módban elérhető a PBE-n.

Tekintsük meg hogyan is fog működni dióhéjban:
  • 1) Belépsz a Hősválasztásba
  • 2) A 2 ikon segítségével ami a neved alatt található, választasz KETTŐ szerepet a Top,Dzsungel,Mid,Bot,Support(Támogató) közül, valamint elérhető egy Fill opció is amivel jelzed hogy szívesen választod azt ami majd a csapatból hiányzik.
  • 3) Beállsz a sorba és vársz hogy meccset találjon.
  • 4)Amint a választás elkezdődik, azonnal kiválasztod a host akivel tervezel játszani ahhoz a szerephez amit választottál.
  • Ilyenkor még nem végleges a választásod, csak jelzitek a csapattársaiddal hogy kivel terveztetek játszani.
  • 5) Elkezdődnek a banolások, a 3.-5. a csapatban választhat egyet a 3 banból csapatonként.
  • 6)Ezután a csapatok felváltva választanak.
  • Az aktuálisan választott hős képe középen látható.
  • Minden választás után hallható a hős mondata amit ilyenkor mondani szokott.
  • A hős kiválasztása után, kinézetet is választhatsz(a nyíllal kicsinyítheted vagy nagyíthatod ezt az ablakot)
  • 7) Ha mindenki választott, a kezelőfelület visszaugrik a térkép nézetre és cserélhettek hősöket

És itt egy bemutató videó hogy hogyan is néz ki a dolog menet közben:

Itt pedig egy galéria az új hősválasztási folyamatról:
















Bár most tesztelés szempontjából csak Normal Draft módban elérhető, később a 2016-os évadban a Rangsorolt meccseken is lesz!


[Előszezon] Módosítások a sorozatos ölésekért kapott aranyat és annak megjelenítését illetően


Hallgassuk meg Xypherous-t hogy mi is az elképzelés az ölések után kapott arany változtatásán a PBE-n.
//A továbbiakban erre mint “Vérdíj Rendszer” fogok utalni, lefordítva az eredetileg “Bounty System”-et.//
"Alakítottunk néhány dolgot a Vérdíj Rendszeren az előszezonra – a Sorozatgyilkosság jutalma jelentősen átalakult és a Vérdíj jutalmak is ki lettek cserélve.

Célok
Általánosságban az hogy több mindent bevessünk hogy megállítsuk a magas vérdíjjal rendelkező ellenfelet, jó ötlet. Azonban ahogy most vannak kialakítva a vérdíjak gyakran nem éri meg a belefektetett időt és energiát.

Ha az egyéni jutalmakat túl magassá tesszük a sorozatgyilkos megállításáért – elszabadulhatnak a dolgok és az ösvényen hozott teljesítményt vitássá teheti.

Ráadásul, mivel a vérdíjak vegyülnek az assistokkal – a vesztésre álló csapat simán lehet amiatt hátrányban mert egy bérgyilkos(assassin) túl jól teszi a dolgát – és folyamatosan megfosztja a csapatát az assist-bónuszoktól.

Átláthatóbbá akarjuk tenni a Vérdíj Rendszert – így a játékosok jobban használhatják az általuk jelentett fenyegetés kimutatására valamint teljesítményük megerősítésére – valamint hogy igazságosan legyenek kompenzálva a befektetett erőforrások hogy megállítsanak egy 2-0 vagy 3-0-ás sorozatgyilkost, anélkül hogy ez gondot okozna az ösvényen.

Vérdíj szabályok
A hősök most 2 egymásutáni gyilkosság után kezdik el gyarapítani a vérdíjat és a Vérdíjat 2-es szintre állítják. (csakúgy mint az élő szerveren.)

Minél több gyilkosságot szerzel, annál magasabb szinten lesz a Vérdíj és 5-ös szint a maximum. (ami szintén ugyanígy van jelenleg)

Nagyobb változtatások
SZINTEK A Vérdíj szintje most már látható a hősöd életsávja mellett. A nagyobb szintű Vérdíjaknak jobban kinéző ikonja less. Láthatod majd a társaid és az ellenfeleid Vérdíj szintjét is.

HALÁL ÉS VISSZAÁLLÍTÁS Halál esetén a Vérdíj többé nem nullázódik le teljesen.
Ehelyett csak lejjebb megy 3 szinttel. Ha 3-as szinten voltál vagy még lejjebb akkor persze lenullázódik. Ha 4-es vagy 5-ös szinten voltál, akkor 1 vagy 2 szintet csökken értelemszerűen. 1-es szinten egy egység megölése 2-es szintre emel.

CSAPATKÖZI ARANY A VÉRDÍJÉRT A Vérdíjak msotantól a csapatnak adnak aranyat ahelyett hogy a gyilkosnak adnának többet. Ha megölnek egy Vérdíjjal rendelkező host, a Csapat által kapott arany teljes összege látható less.

ASSIST-SOROZAT ELTÁVOLÍTVA Többé nem jár bónusz arany azért ha valaki csak assist-ot kap sorozatosan. Ez az aranymennyiség átkerült az 1-es szintű Támogató tárgyakra, az automatikusan generálódó aranyba, vagy beleépült a nagy szörnyekből és hősökből kapható arany mennyiségbe.

Szintenkénti Vérdíj jutalmak:
  • 1-es szint: 25 20 Globális arany
  • 2-es szint: 45 30 Globális arany
  • 3-as szint: 75 60 Globális arany
  • 4-es szint: 100 70 Globális arany
  • 5-ös szint: 120 90 Globális arany (MAX)

SZERK.: Néhány fantasztikus vita után a témáról – úgy néz ki hogy az arany mennyiségeket felháborítónak tartják a játékosok. Durván át fogjuk hangolni ezeket a számokat, egészen addig amíg elfogadható nem less első ránézésre.

Megjegyzés: Csak úgy juthat valaki 1-es szintű Vérdíjhoz ha 4-es szinten volt és meghal. A hősök akik 2-t öltek egymás után a 2-es szinten kezdenek.

További megjegyzés: Szándékosan növeljük a szerezhető aranyat, a költség-hatékonyságbeli változtatások miatt is és az assist-sorozat megszüntetése miatt is.

Sok tárgy a 40%-os költséghatékonyság környékén csücsült és ezeket lejjebb vettük hogy több alternatíva létezhessen és jobban lehessen dönteni. Az assist bónuszt pedig azért vettük ki mert nem tetszett a játékra gyakorolt hatása. Az emberek ahelyett hogy változatosan, taktikusan választottak volna csapatot, kizárólag teamfight összeállításokat csináltak mert az assistokból is meg tudtak élni.


Gyakorlati példa
Darius kettős gyilkosságot szerzet a felső ösvényen. 2es szintű Vérdíjjal rendelkezik. A dzsungeles jön és a top-os segítségével – legyőzik Dariust ezzel szereznek 300 aranyat + 150 Assist aranyat + 150 Csapat aranyat = összesen 600 aranyat.
A bónusz bőven eltér az élő szerveren kapottól, ahol ugye 370 arany lenne a Gyilkosság és 185 az Assist arany = összesen 555 arany.

Példa: 5-ös szintű vérdíj
Riven megőrül és mindenkit legyilkol korai előnyének köszönhetően. 5-ös szintű Vérdíj van rajta mert 5-0. Az élő szerveren 500 arany lenne a Gyilkosságért és 250 az Assistért = 750 arany(+ a sorozat Assist bónusz).

Az új Vérdíj rendszerrel 300 aranyat ér a Gyilkosság, 150-et az Assist és 450 Csapat arany = 900 arany összesen.

Ha meghal 5-ös szintű Vérdíjjal lekerül 2-es szintre. Aztán ha megint megölik úgy hogy azóta nem ölt 300 arany a Gyilkosság, 150 az Assist és 150 a Csapat Arany = 600 arany összesen.”


Egyebek

  • Bár már láthattuk őket a játékon belül, kliensbeli fájlok jelentek meg a 3 rangsorolt csapat helyezéséért kapható jutalmakról.


Egyensúlyi változások


Tárgyak

Frozen Mallet
  • Összköltség növelve: 2840 -> 3000

Sterak's Gage
  • Összköltség növelve: 2540 ->2700

Titanic Hydra
  • Összköltség növelve: 3440 -> 3600



Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés