Legfontosabb választások a 6.1-es frissítés során

Írta Alligatria, Kategória: Egyéb
2016-01-17 17:08

Sziasztok!

Alligatria vagyok, az egyik új szerkesztő aki főleg fordításokkal fogok készülni, tippeket adni és talán szórakoztatni benneteket.
Első munkám egy videó fordítása, mely a 6.1-es frissítésben népszerű pickeket taglalja.



Üdvözlök mindenkit és köszöntelek titeket a legújabb epizódban. Ebben a sorozatban olyan tippeket adok, amik fontosak és érdekesek lehetnek az 5 fős ranked csapatoknál, a kompetitív játékosoknak, vagy akár olyanoknak aki egyedül szeretnének fejlődni a szóló játékaikban/soloq-ban. Ma a legerősebb és leggyakoribb választási lehetőségeket fogjuk sorba venni az összehangolt játékhoz a legújabb, 6.1-es patch során.
Minden ösvényt megvizsgálunk, úgyhogy ha kifejezetten egy ösvény érdekel akkor megtalálod a hozzájuk tartozó időbélyegeket a videó alatti leírásban.

Top

Kezdjük a felső ösvénnyel. Fiora és Gangplank a két legmeggyőzőbb felső ösvényes.

Gangplanknek nemhogy globális a végső képessége, ami sok előnnyel jár, de nagyon jó tárgyválasztási lehetőségei vannak, amik értékesek a különböző csapatok összeállítása során. Elsőre a Hármasság hatalmát építve, erős sebzés ugrást (powerspike) tapasztalhatunk a meccs középső szakaszára, és ezt követően Esszenciamartalócot és Határtalan pengét építve kifejezetten jól muzsikál.

Fiora erősödése szintén nagyon jól jöhet, miután megújított végső képességével képes bárkit egy az egyben legyőzni, főleg Fekete hasítóbárd és Vérszomjas hidrával felszerelve.
A mesterségek tovább lesznek erősítve a 6.1.-es patch során, ennek következtében ezek a hősők vélhetően a Kegyetlenség képesség ágat fogják preferálni.

A következő Malphite, akinek az Elszántság ágon belül a Halhatatlanok elszántságára fejlesztett plusz képességével nagyon jól tud sebzést cserélni az ösvényen, ami a megbízható végső képességével való támadásának köszönhetően az egyik legjobb felső ösvényessé teszi.

És végezetül Ryze ismét népszerűségnek örvend mióta Faker megmutatta a világnak, hogy egy huncut kis mágus mikre lehet képes. A Korok pálcájának buffolása miatt és a túlélőképességének köszönhetően várhatóan nagyon preferált választás lesz az új évadban.

Dzsungel

A következő állomás a dzsungel. Lee sin, Reksai és Elise mindenki szerint elkönyvelhetőek a legeredményesebb erdőjárónak a 6.1-es patch után. Az új változások miatt, már nem szükséges számukra a megerősített sujtás használata a rajtaütések során, mely miatt tárgyakban választhatjuk a Nyomolvasó kése fejlesztést és a térkép láthatóságának megszerzéséhez szükséges Látókövet. Ezek a középső játékidőben történő rajtaütéseknél jó összhangot alkotnak és ezáltal rendkívül jó választásnak bizonyulnak a 6.1-es patch során.


Felveszi a versenyt velük Kindred, akinek életerő alapú sebzésének és passzív auto attack sebzésének kombinációjával kiválóan megállja a helyét a csapat harcokban, mely azt eredményezi hogy rendkívül jó párbajhős és az arany mennyisége nem olyan fontos számára, hogy a megfelelő sebzést kioszthassa a szükséges helyzetekben.
Végső képessége a Béke szigete is iszonyúan jó csapatharcos képesség, mely bármilyen helyzetet megfordíthat és végtelen lehetőségek tárházát nyitja meg a játékosok előtt.

Mid

A középső ösvényen bekövetkezett tárgy változtatások és a képesség használat költségének növekedése miatt a Korok pálcája és a Mélységi jogar választásával igazán erős hősökké válhatunk. Az átalakított Jégkirálynő ölelése megfelelő pótléka a Morellonomikonnak, biztosítva a magas töltési idővel rendelkező hősők helyét az ösvényen és tervezett 6.1-es módosításai ellenére is úgy tűnik továbbra is elterjedt választás maradhat az új évadban.
Ennek következtében a középső ösvényen sokkal több lehetőség nyitott, valószínűtlenné téve azt, hogy bizonyos hősök legyenek csak terítéken, a hősválasztás inkább a preferenciákon fog múlni. Pár középső ösvényes akit valószínűleg a 6,1-es patch során többet fogunk látni: Ryze, Gangplank, Kassadin, Lulu, Anivia, Orianna, Twisted Fate, Viktor, LeBlanc, Ahri.


Alsó ösvény: Lövész

A legerősebb lövészek valószínűleg Lucian és Tristana lesznek. Miss Fortune is nagyon erős hős volt az 5.2.4-es patch során, de köszönhetően az erősített mesterségeknek , Golyózápor képességének szemtelen sebzésével kombinálva úgy néz ki kicsit háttérbe szorul, hiszen más lövészek jobban tudják majd hasznosítani ezeket az új mesterségeket. Ettől függetlenül még mindig nagy sebzéssel rendelkezik, első tárgyként a Esszenciamartalócot választva hihetetlen nagy sebzés ugrást (powerspike) biztosítunk neki a lövészek között, és végső képességével is kiválóan együttműködik.

Lucian is hasonló cipőben jár, kivéve hogy számára a képesség töltési ideje a fontos, köszönhetően csúszkálós mozgékonyságának, sokkal gyorsabb és jobb cseréket tud végrehajtani az ösvényen, és mivel már nem lételeme a támadási sebesség, ez a gyorsaság már nem csak egy szokatlan módja az ellenállásának.

Tristana az egyik legerősebb hölgyike, ha a torony rombolásról van szó, a változások következtében ez volt az egyik legnagyobb objektíva az 5.2-es patch során, mely valószínűleg a 6.1-es frissítés után továbbra is az marad. Tristana rendelkezik a legjobb menekülő képességekkel köszönhetően a Rakétaugrásának és a Óriás lövésnek és ezzel az egyik legjobb lövésszé válik a felsoroltak közül.


Alsó ösvény: Támogató

És végezetül, de nem utolsó sorban a támogató karakterek, melyek a legvitathatóbb szerepet töltik be az új patchban. Én Trundle-re, Jannára, Morganara és Bardra számítok a választások során.

Míg Trundle egy kis gyengítést kap az Jégoszlop képességére és végső képességére melyeknek a töltési ideje növekszik, még mindig jó szinergiát alkot a Sziklaszilárd kötelék mesterség ággal, mely csökkenti a Trundle-re érkező sebzést és a hozzá legközelebb eső szövetséges sebzésének bizonyos százalékát is ő szenvedi el. Kombinálva végső képességével és a fenyegető tömegirányító képességével, amit a tornyai okoznak számomra legjobb supporttá teszi őt.

Morgana és Janna az új képesség ágnak a Szélharcos áldásának köszönhetően lettek népszerűek, ez növeli a gyógyítások és pajzsok hatásait és mivel a lövészek nagy befolyással vannak a játékra, a fő cél az ő védelmük lett, melyre ezek a karakterek a legalkalmasabbak köszönhetően a képességtáruknak.

Bardnak nemrégiben lett növelve a gyógyításának varázs aránya ami miatt a korai Jégkirálynő érintésének beszerzésével az életben tartási képességei sokkal jobbak, de ezen kívül a tömegirányító képességei sorát kihasználva: a Jégkirálynő szellemei, passzív csengettyűinek lassítása, a Kozmikus kötelék és A sors kezének köszönhetően bármely rosszul pozicionált ellenség sorsa megpecsételhető. Vitatható ugyan, de nem igazán vannak rossz felállásai, bár ez nagyban függ az egyéni teljesítménytől a Bard jatékosok között.


Gondolkodóba ejthet, hogy egy olyan karakter mint Alistar miért van a listán. Ő bizonyítottan egy remek támogató karakter, sokban hasonlít Trundle-ra, az egyetlen különbség hogy a többi karakter aki a listán szerepel kicsit vagy akár nagyon counterelheti Alistart. Trundle figyelmen kívül hagyhatja tankosságát a Leigázás képességével vagy megállíthatja lekövetés közben egy jól elhelyezett Jégoszloppal, míg a többi karakter is olyan képességekkel rendelkezik, melyek nehezebbé teszik Alistarnak kezdeményezést. Biztos vagyok benne, hogy olyan támogató marad akit gyakran játszanak, de nem hiszem hogy elsődleges választás lesz.

Ezzel vége is a Patch-x epizódnak, ha élvezted kérlek iratkozz fel csatornámra és nyugodtan írj javaslatokat az elkövetkező epizódokra a hozzászólások között, lejjebb. Még egyszer köszönöm a figyelmet és sok szerencsét kívánok.


Köszönöm a figyelmet és jó pickelést
- Üdv, Alligatria


Hozzászólások (1)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
pt33rod - 8 éve 1
Köszönöm a fordítást mindenki nevében! Szép munka! :)
Belépés