Hősbejelentés: Aurelion Sol, a csillagok kovácsa

Írta Jankec, Kategória: Skinek/Hősök
2016-03-08 20:57

Aurelion Sol néhány hét múlva érkezik a Szurdokba, és biztosak lehettek benne, hogy látványos belépővel készül. Sol egy közepes hatótávolságú mágus, aki elsöprő erejű, területre ható sebzést tud okozni a keringő csillagaival. Ha máshol akad elintéznivalója, a Csillagok kovácsa a levegőbe emelkedik, és átrepül a tereptárgyak felett, miközben szorgalmasan dolgozik a saját kis apokalipszisén.



Passzív: A világ közepe

Aurelion Sol körül folyamatosan három csillag kering, amelyek varázssebzést okoznak, és varázshatásokat alkalmaznak az eltalált ellenfelekre.




Q: Csillagrobbanás

Aurelion Sol egy újonnan formált csillag magját lövi ki a kijelölt irányba. Ismételt aktiváláskor vagy a maximális hatótávot elérve a lövedék felrobban, amivel sebzést okoz és elkábítja a közeli ellenfeleket. Aurelion Sol a Csillagrobbanással tarthat, és ha a közelében marad, fokozatosan növelheti a robbanás hatóterületét.




W: Táguló univerzum

Aurelion Sol az őt körülvevő külső gyűrűre parancsolja a csillagokat, jelentősen megnövelve azok erejét. A Táguló univerzum elsütése manába kerül, és a fenntartása minden másodpercben manát fogyaszt. Ha Aurelion Sol leállítja a képességet vagy kifogy a manából, a csillagok visszatérnek hozzá.




E: Árnyékugrás

Passzív: Aurelion Sol mozgási sebessége fokozatosan nő, amikor folyamatosan egy irányba halad, és azonnal csökken, ha éles kanyart vesz. A sebesség egy része a Szökési sebesség jelzőiként tárolódik el. Ha megsebzik a hőst, ezek azonnal elvesznek.

Aktív: Ha Aurelion Sol összegyűjti a Szökési sebesség maximális számú jelzőjét, a Legendás üstökös képesség aktiválásával magához húzhatja a csillagait és jelentős távolságra repülhet, elkerülve minden tereptárgyat. Miután a levegőbe emelkedett, nem változtathat irányt, és bármilyen sebzés azonnal a földre kényszeríti, a csillagai pedig ilyenkor ismét aktívvá válnak.




R: A fény hangja

Aurelion Sol csillagtüzet lő ki egy nagyobb távolságra a kijelölt irányba, amivel megsebzi és lelassítja az eltalált ellenfeleket. A robbanás az Aurelion Solt övező külső gyűrűig löki hátra az érintett közeli ellenfeleket.



Portyázás


Aurelion Sol a LoL legtöbb hősével ellentétben a sebzése oroszlánrészét a passzív képességével okozza. A Világ közepe állandó macska-egér játékot teremt a portyázási szakaszban az ösvényen: Aurelion Sol próbál úgy helyezkedni, hogy a csillagok elérjék az ellenfelet, aki viszont értelemszerűen igyekszik elkerülni a találkozást. Már a puszta fenyegetés is a biztonságos terepre kényszerítheti az ellenfelet, ami remek lehetőség a Csillagok kovácsa számára, hogy szabadjára engedje a Táguló univerzum erejét, és megnövelje a csillagok sebzését. Bárhogy is alakulnak a párbajok, Aurelion Sol rengeteg járulékos sebzést fog közben kiosztani a minionoknak, akik – inkább előbb, mint utóbb – keresztezni fogják a csillagok útját. Ez a területre ható pusztítás egyben azt is jelenti, hogy Aurelion Sol nagyon könnyen meg tudja tolni az ösvényét, akár párbajozás közben is.

Ezzel természetesen kiérdemli majd a dzsungelharcos kiemelt figyelmét, ami hamar védekezésre kényszerítheti Aurelion Solt. Ez pedig az égi sárkány egyik legnagyobb gyengesége, mert néhány pánikgombos megoldást leszámítva a Csillagok kovácsát szinte semmi sem védi a csillagok gyűrűjén belül. Az egyik lehetősége a Csillagrobbanás bevetése, mert ha gyors egymásutánban süti el a képességet, azzal elkábíthatja a közelébe jutó ellenfelet, hogy egérutat nyerjen. A másik kapaszkodó a 6. szinten válik elérhetővé.

Ahelyett, hogy várná az ellenség újabb minionhullámát, Aurelion Sol máshol is kamatoztathatja a képességeit. Az, hogy a Legendás üstökössel repülni lehet, óriási hatást gyakorolhat a játékra, de a képességnek (különösen a korai szinteken) nem túl nagy a hatótávolsága. Ennek ellensúlyozására a Csillagok kovácsa fokozatosan közelebb húzódhat a célpontjához, és közben szorgalmasan gyűjtögetheti a Szökési sebesség jelzőit, ahogy közeledik a kiszemelt felszállási ponthoz. Ha eléggé felgyorsult, a levegőbe emelkedhet, és a Legendás üstökössel átsüvíthet a falak felett, mialatt felkészül a támadásra. A Csillagrobbanás használata kulcsfontosságú lehet ilyenkor: ha felszállás előtt vagy már a levegőben süti el, Aurelion Sol lépést tud tartani a csillaggal, amelynek mérete és fenyegetése hatalmasra nő, mire a sárkány eléri a mit sem sejtő célpontot. Az időzítésnek és a csapaton belüli kommunikációnak is tökéletesnek kell lennie, de ha Aurelion Sol egy pusztító erejű üstökös társaságában megérkezik egy másik ösvényre, biztos, hogy azt senki nem felejti el egyhamar.



Csatározás


A középjátékra Aurelion Sol elvileg már rendelkezik néhány alapvető tárggyal, így elég ereje van az ellenfél sakkban tartásához és a szövetségesei segítéséhez. A csak varázserőt adó tárgyakkal nem megy sokra, inkább a varázserőt is biztosító, tankos tárgyakkal jár jól, amelyek növelik az ő és a csapata sokoldalúságát. Ez a sokoldalúság és az Aurelion Sol puszta jelenléte által keltett fenyegetés teszi a Csillagok kovácsát fontos szereplővé a semleges feladatok körüli harcokban. Lecövekelhet például a Sárkány előtt, hogy a Világ közepével távol tarthassa az ellenfeleket, amíg a csapattársai végeznek a szörnnyel. Az ellenfél dzsungelharcosának nemcsak a keringő csillagokat kell elkerülnie, hanem a Csillagrobbanásra is figyelnie kell, máskülönben kábultan bámulhatja, ahogy az égi sárkány és szövetségesei lesújtanak szárnyas áldozatukra.

A helyzet sokkal kellemetlenebbé válik az ellenfél számára, amikor Aurelion Sol megkapja a végső képességét, a Fény hangját. A képességgel egész csapatokat el lehet pusztítani, ha a Csillagok kovácsa a dzsungel egyik szűkebb folyosóján tud lecsapni. A Fény hangja ilyen helyzetben nemcsak a sebezhető ellenfeleket iktatja ki, hanem a tankokat és a harcosokat is hátralöki, akik már elindultak a könnyűnek ígérkező préda felé. Ezek után nem nehéz tartania a távolságot az ellenfeleitől, különösen, ha Rylai kristálybotja újra és újra lelassítja az üldözőket, amíg a Legendás üstökös passzív hatása működésbe nem lép, nagyban felgyorsítva Aurelion Sol visszavonulását.


Csapatharcok


Aurelion Sol több módon is megközelítheti a csapatharcokat. Az egyik módszer az, hogy a csapata első vonal mögé húzódik, és a Táguló univerzummal harcol a távolabbi célpontok ellen, a Csillagrobbanást pedig a közelebb férkőző orgyilkosokra tartogatja. A Fény hangja itt is főszerepet kap, mivel ellöki a sikeresen betörő ellenfeleket, és megkurtítja az egy csoportba tömörülők életerejét. Ehhez nagyon erős első sorra van szükség, olyan hősökkel, akik el tudják terelni a hátsó sorra támadók figyelmét, vagy valamilyen módon megállítják őket. Ezzel együtt ez egy viszonylag biztonságos, megbízható módszer.

A másik lehetőség, hogy Aurelion Sol egyenesen az ellenséges csapat közepébe repül, egy brutális óriáscsillag társaságában. Ez ugyan rendkívül látványos mutatvány, de Aurelion Sol csapatától iszonyú pontos együttműködést kíván. Ha túl korán fut be, akkor pillanatok alatt végeznek vele, ha viszont túl későn, akkor a Csillagok kovácsa csapata elveszíti a 4v5 csapatharcot.

Jó időzítéssel azonban ez a hatalmas területre ható kábítás hatékonyan indíthat el egy harcot vagy követheti egy szövetséges kezdeményezését. Földet érés után a sárkánynak nagyon ügyelnie kell azokra, akik a csillagok gyűrűjén belülre tudnak kerülni, különösen akkor, ha a Csillagrobbanás még töltődik. Ha még nem kellett elsütnie a végső képességét a túl közel merészkedők ellökésére, a Csillagok kovácsa a Fény hangjával kivégezheti a menekülőket és mindazokat, akik valamilyen csoda folytán túlélték a folyamatos, kíméletlen támadásait.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés