OlafOlaf Build Guide: Olaf, a dzsungelharcos

100%
Készítette Sadraal, Frissítve: 2015-03-18

Varázslatok

Tárgyak

Kezdő tárgyak
Gondolom nem szorul magyarázatra, átlagos túlélőcsomag junglereknek.
Alap tárgyak
A sorrend tetszőleges - cipőt az Orvvadászok pengéje után érdemes megvenni. Ha a gankek többsége sikeres, mindig a hidrát építem ki, aztán jöhet a Szellemarc. Ha az enemy jungler próbál huligánkodni, akkor inkább a Szellemarcot veszem, mert a [W] életlopásával nagyon hasznos, és az esetleges zaklatót is könnyeben meg lehet csapkodni.
Miután mindhárom tárgy megvan, már elég nehezen állítanak meg, van sebzésem, és az életerőmet is hamar visszatölthetem.
További tárgyak
Malmortius bendője: Az elsődleges összeállítással használva igen nagy sebzésre tehetünk szert, ha az ellenségnek sikerül lehúzni az életerőnket. A passzív által biztosított pajzs pedig egy kis plusz kitartást biztosít a harc hevében.

Naptűz köpeny: Életerő és páncél, ez kell az igazi harcosoknak! Ezzel tovább növelhetjük Olaf passzívjának előnyét, és a tárgy passzívja is jó szolgálatot tesz, amíg az ellenséges csapat kellős közepén hadakozunk.
Cipők
A cipő egy olyan dolog, amit minden játékos a maga ízlése szerint választ, ezért ezt nem jelöltem a tárgyak között.

Mozgékonyság cipője: Én mindig ezt veszem, mert gyorsan haladok a dzsungelben, és hamarabb tudok gankelni is.

Tolvajsurranó: Ha az ellenség csúnya sebzést okoz.

Higanyléptek: Ha főleg varázserő dominál a másik csapatban.
Alternatív tárgyak
Használatuk opcionális, de a fenti összeállításon csak akkor változtatok, ha úgy látom, hogy az nem megfelelő az ellenséges csapattal szemben. Ezek amolyan "vész esetére" tárgyak.

Fagyos szív és Randuin ómenje: Főleg a páncél miatt jók, emellett lassítják is az ellenfelek támadási sebességét. DPS hősök ellen ajánlott, ha esetleg hamar elvernének.

Jégkalapács és Warmog vértje: Elsősorban az életerő szükséges ezekből a tárgyakból, de a Jégkalapács passzívja sem elhanyagolható. Malmortius bendőjével kombinálva már igen nagy sebzést tudunk kiosztani, ha megcsappan az életerőnk.

A letaszított király kardja és Utolsó esély: A támadási sebesség növelése az elsődleges cél ezekkel a tárgyakkal - bár a [W] is eléggé megdobja a sebességünket, ha teljesen kihúzzuk. Előbbi a fizikai, míg utóbbi a mágikus erejű hősök ellen hatásos, valamint a tornyokat is hamarabb be lehet dönteni ezekkel.

Igazi dicsőség: Életerő és mana mindig jöhet, de ezt főlag akkor veszem, ha sok a fürge ellenfél. Az aktív képességével és a [Q]-val hamar el lehet kapni minden menekülőt.

Őrangyal: "Na, végre sikerült megölni ezt a rohadt Olafot! Micsoda, ez még feltámad?!" Akarom mondani, páncél és varázsellenállás :)

Képességek

[Q] Hullámtörés

[W] Őrült rohamok

[E] Kétélű suhintás

[R] Ragnarok
Az [E]-t érdemes elsőként kimaxolni, segít a táborok gyors kitakarításában és az ellenség gyors kivégzésében. Ha inkább a dzsungelben tartózkodunk, mert a gank kockázatos vagy nem kivitelezhető, a [W]-t is lehet maxolni, ezzel növelve a tisztogatási sebességet - bár a gankekkel nem szokott probléma lenni. A [Q]-val felesleges foglalkozni, ha pontosak a dobások és fel is szedjük a baltákat, akkor bőven elég az az egy szint rá.

Leírás

Buff-to-Buff Run

Táborok kezdő tisztogatási sorrendje:
1. Gromp - Sújtással
2. Ősi gólem
3. Szederhát - Sújtással
4. Gank a felső vagy középső ösvényen/Sutyerák leszedése/Irány haza

A 4. pontnál lehet alternatíva az ellenséges dzsungel felderítése is. Ha a gank nem jön össze - és nincs wardunk a bokorban -, akkor én rakok oda egyet, de ha ez nem szükséges, arra a pontra helyezem, ahol az Éjfarkasból nyerhető szurdokszellem áll (Jól belátható terület, ezáltal tudhatjuk, hogy merre jár a jungler). Ha a felderítés során összeakadunk a riválisunkkal, ne habozzunk tengelyt akasztani vele, az esetek túlnyomó részében mi jövünk ki jól a pofozkodásból.

Tippek & Trükkök

A [W]-vel könnyű túlélni a gyors tisztogatást, de aki bátortalan/elővigyázatos, az vihet magával 1-2 Életerőitalt a második kifutás alkalmával. A Sújtást érdemes a Grompra és a Krugra tartogatni, de wardolós csapatnál mehet a Pengecsőrre is, agresszív jungler esetén pedig az Éjfarkas is kaphat vele.

A második kifutásnál úgy alakítsuk a táborok tisztogatási sorrendjét, ahogy éppen jól esik, de mindig próbáljuk meg mi megszerezni a Sutyerákot. Ha biztonságosan játszik az ellenfél az ösvényeken, ne is erőltessük a ganket, ebben az esetben viszont igyekezzünk nyomást gyakorolni a másik junglerre, hogy ő se gankellhessen sűrűn. A Sárkányt a bátrabbak nyugodtan bevállalhatják, ha az Orvvadászok pengéje teljesen ki van építve, mert akkor még nem nagyon számít ránk az ellenfél.
Belépés