A Tier-ekről kicsit

Írta Reez
2014-10-21 20:25

Sziasztok. EUNE szerveren játszom már nagyon rég óta és megosztanám veletek a Tier-ekkel kapcsolatos észrevételeimet/tapasztalataimat. Lehet sokak számára néhány dolog teljesen egyértelműnek tűnik de lehet valaki számára újat mondok.

Bronze

Erről a Tier-ről azt kell tudni, hogy a játékosok nagy része aki itt játszik éppen elérte a játékban elérhető maximális szintet és megvan a kellő hőse ahhoz, hogy Ranked játékot játsszon. Az ilyen játékosok nagy része még nem tapasztalta ki a játék és a hősök minden részletét tehát legyetek elnézőek, és segítőkészek hogy együtt, egymást segítve jobb játékosokká válhassatok.
Viszont találkozhatunk ebben a Tier-ben(és az alsóbb Tier-ek mindegyikében) profi játékosokkal is, akik új felhasználót kreáltak és előröl kezdik a játékot. Ők sokszor egymaguk képesek eldönteni a mérkőzés kimenetelét tehát ne érezzük rosszul magunkat ha esetleg ilyen módon kapunk ki. Ezek a játékosok nagyon kevés időt töltenek Bronze-ba, ha egyáltalán ide kerülnek a besoroló mérkőzések után.

Silver

Én magam itt kezdtem a Ranked pályafutásomat. A Silver Tier az a lépcső ahol elkezdjük megérteni a játék menetét apró dolgait amikre eddig nem biztos, hogy figyelmet fordítottunk. Itt már a pályán található Objective-ek mint pl.: a sárkány, a buffot adó szörnyek az erdőben és a legerősebb buffot adó szörny rövid nevén Baron megölésének fontosságát és hasznosságát felismerik a legtöbben. Mire ide érnek a játékosok már van egy-két hős amik a kedvenceikké váltak és viszonylag sokat játszottak vele így nem kell azon gondolkodniuk,hogy milyen item-eket vegyenek nekik, ezáltal a játék kicsit gördülékenyebben zajlik.

Gold

Ezt a Tier-t nevezhetjük középmezőnynek. Itt már kevesebb alapvető hibát követnek el a játékosok mint az alacsonyabb Tier-ekben. Gondolok ilyenekre pl.: nem halnak meg a minionoktól, nem harcolnak túlerővel, és nem kísértik a szerencséjüket 100hp-val a lane-en. Összességében szerintem itt lehet először átélni a játék komplexitását a csapatmunka nyújtotta előnyöket, örömöket. Tapasztalatom szerint innen nehéz továbbjutni annak köszönhetően, hogy a játékosok jobban bíznak magukban(néha túlságosan is), próbálgatják magukat, bontogatják szárnyaikat amik nem mindig sülnek el jól és esetleg egy két ilyenből adódó hiba a játék elvesztéséhez vezethet.

Platinum

Ebben töltöttem a legtöbb időt, voltak rossz napok, és voltak nagyon rossz napok. Azt tapasztaltam, hogy itt mindenki meg akarja mutatni mekkora fa***gyerek és ennek az a következménye, hogy az eddig megtanult dolgok, mint csapatmunka egyszerűen eltűnik és mindenki egyedül akarja megnyerni az egész játékot. Nos, ez 99% lehetetlen. Miért? Azért mert ha jó is az illető, az ellenfél csapat rá fog jönni, hogy őt kell először kiiktatni tehát nem fog tudni érvényesülni. Ez az összefogás amivel megölik ki fogja nőni magát egy nagyobb dologgá: egy összedolgozó csapattá ergó a nyerési esélyeik megugranak. Ha pedig nem jó az illető aki egyedül akarja megváltani a világot azzal ugyanúgy az ellenfél kezére játszik. Mit lehet ebből levonni? Azt hogy attól mert jobban játszunk már, nem lehet elhagyni a csapatmunkát mert veszíteni fogunk de sajnos sokan nem fogják fel.

Diamond

A színvonalas játékok itt kezdődnek. A játékosok itt már mindenre ki vannak élezve. Minden apró rezdülésre figyelnek ami a képernyőn történik, a kis térképet fél szemmel mindig figyelik, figyelnek a csapattársaik figyelmeztetéseire( pingjeikre ) és visszatér a csapatmunka. Itt a játékosok már előtérbe helyezik a csapat érdekeit a saját, egyéni céljaik helyett. Gondolok ilyenre például, hogy valaki feláldozza magát, hogy megmentsen egy nálánál erősebb/értékesebb csapattagot,vagy akár az egész csapatot vagy ahelyett hogy végigkerget a pályán egy ellenfélt, hogy megölje inkább leüt egy tornyot amiből mindenki profitál. A chat-en már nem vagy csak ritkán látunk szitkozódást/sértegetést, ezeket átveszik az ötletek és taktikák eszmecseréje.

Master

Ez egy nemrégiben bevezetett Tier ahova azok a játékosok kerülnek akik már jobbak, mint Diamond, de nem férnek be a Challenger Tier-be vagy még nem oda valók. Így mégis feljebb kerülnek a ranglétrán ami egyrészt jó érzés, másrészt megmutatja hogy az illető igenis jobb mint Diamond.

Challenger

Az abszolút Profi Tier. Ez a játékban elérhető legmagasabb rang. Ezeket a játékosokat általában elismerés, csodálat övezi hiszen nem kis teljesítmény felküzdeni magunkat idáig. Itt már elmondhatjuk magunkról hogy TUDUNK játszani, minden helyzetből kihozzuk a lehető legjobbat, a legkevesebb veszteség árán. Innen kerülnek ki azok a csapatok akik eljuthatnak a hivatalos bajnokságokra.

UI:

Utólag megjegyezném, hogy nincs olyan hogy tökéletes Tier. Nincs mivel mindenhol emberek játszanak, az emberek különbözőek, ezért mindenhol lesznek olyanok akik toxikusak, károsak a morálra és/vagy mindent megtesznek azért hogy elrontsák mások játékát. Ilyenkor jobb ha megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni és lenémítani a chat-ről és inkább azzal foglalkozni, hogy ilyen hátrányos helyzetből mégis kihozzuk a legjobbat.

Sok sikert Idézők!

Hozzászólások (11)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Reez - 9 éve 11
Elnézést hogy előbb nem írtam, nem igazán voltam aktív. Szóval... ha van ismerősöd, akkor ajánlom, hogy vele rankedezz ezáltal kicsit több esélyetek lesz nyerni. Ha megrekedtél és nem tudod miért, nézz meg néhány visszajátszást a meccseidből és próbálj meg rájönni mit rontottál/rontottak el a többiek a meccs alatt. Ha már tisztában vagy mik a jellemző hibák mik fordulnak elő gyakran próbáld meg átvenni az irányítást és mond a csapatnak hogy mit kellene csinálni. Ha szerencséd van hallgatnak rád, vagy legalább elolvassák amit írsz, ha nem foglalkoznak veled akkor sajnos nincs mit tenni, ha kiabálsz velük vagy szidod őket még rosszabb lesz. Nem fogod minden meccsed megnyerni, de kitartással ki lehet jutni Platinából. Én Vel'koz supportal másztam ki platból, amint megtaláltam ezt a hőst, erre a pozícióra, nagyon gyorsan ki tudtam mászni. Esetleg találd meg a hősödet ami legjobban fekszik, és ne tágíts mellőle ha lehet, talán ez is segíthet. Remélem sikerül tovább jutnod! :)
Belépés