RenektonRenekton Build Guide: Renekton tank top (S4) "High ilo"

50%
Készítette samyboy013, Frissítve: 2014-01-12

Varázslatok

Tárgyak

Start itemek
Start item minden esetben változatlan. Tank ként farmolnod kell és az a lényeg hogy minnél tovább a lanen tudj maradni, ezért nem Doran's Blade,Long Sword vagy EoF a kezdő item.
Early Core
Ward + min 2 poti kötelező. Kevés gold esetén Boots/Doran's Blade, ha kiadja akkor ezeket kombináld, nekem sokszor Doran's+Chain Vest, Doran's+Negatron Cloak vagy Doran's+Giant's Belt és természetesen a potik,ward amit megtudok venni. Ha Ad-enemy van ellened egyértelműen armor+hp (később Sunfire Cape) ha Ap-enemy akkor pedig magic resist+hp (Spirit Visage).
Full build
A cipő és a Thormail/MoM enemy függő, annak függvényében kell venned ahogy az enemy felállás melyiket kivánja. Először mindenképp a laned counterelése a cél (Spirit Visage or Sunfire Cape). Ezután kell körbenézni és megválasztani a cipőt és a többi itemet. Ha korán teamfightok vannak a Randuin's a legjobb választás hogy a csapatodat + 1 slow-al tudd segiteni. A Spirit Visage Renektonon a Q spell healelése miatt nem rossz választás. Nem szeretem a Hydra buildet Renektonon mert nem nekem kell sebzést osztanom hanem a csapatomnak, early game pedig ha a Spelljeidet ügyesen, a furyd kihasználásával használod akkor van elég dmg.

Képességek

[Q] Pengekör

[W] Könyörtelen ragadozó

[E] Nyes és szel

[R] Legyőzhetetlenség
Elsőre Q maxolás sebzés+heal miatt, Másodiknak E a mégjobb wave clear elérése érdekében.

Leírás

Renekton egy early game nagy dmg-vel rendelkező champion, mivel a furyval kombinált Q és W képesség elég szép sebzést le tud osztani, ami hasznos tud lenni zonázáshoz. Érdemesebb a zonázást használni mert ha az ellenfelünket rátoljuk a saját turretjére hogy lasthiteket veszitsen könnyen gankelhetővé válunk és könnyen meglephet a jungler, a menekülés pedig azért bajosabb mert ha nincs mögötted ellenséges creep vagy champion aminek segitségével nem csak a "Slice" hanem a "Dice" felét is kitudnád használni az E képességednek akkor bajban lehetsz. Nagyot sebzünk de ne vegye el senki eszét, túlságosan dmg-re épitve korántsem annyira hasznos mint tank ként és elveszti az egyik fő feladatát is, ami leginkább a carryk zonázás egy teamfightban, ha nem birjuk a sebzést elviselni és korán elvérzünk az nagy probléma. 1v2-es lane játékban az egyik legjobb tankossága és jó wave clearje miatt. Elég erős lane fázissal rendelkezik ezért ha valaki nem a "Topos vagyok 0-24-ben farmolok" Top lanerek közé tartozik roamolni sem lehetetlen miután a laneden lényegesebb előnyre tettél szert.

Summoner spellek: Ignite felcserélhető Teleportal, attól függ hogy a laned megnyerése e a cél avagy inkább a csapatot segited.
Belépés