Szorítós, rombolós Caitlyn

Írta LoLNews, Kategória: Egyéb
2018-11-30 13:56

A legutóbbi frissítés óta már világszerte kipróbálták ezt a kissé rendhagyó Caitlyn felépítést, mely elsősorban a tornyok pusztításáért járó plusz aranyra fókuszál. Legfőbb erőssége, hogy Caitlyn életben tartására helyezi a hangsúlyt, ezzel gyorsítva fel a “Rombolás” mesterség - így a toronypusztítás - kimaxolását, mellyel jelentős anyagi előnyre tehet szert.

0ZvRPBsl.png

De vajon ez valóban effektív? Nézzük:
hvAjXx1l.png

NBq80Jxl.png

Hogyan működik?
“A halhatatlanok szorítása” helyettesíti a “Szapora lábmunkát”
Nagy általánosságban elmondható, hogy a “Szapora lábmunka” jobb szinte minden lövészen, mivel aktiválódik minionok lövésekor is, ezzel segítve a kedvezőtlenebb pozíciók kitartását. Ugyanakkor Caitlyn könnyedén hasznosíthatja nagy hatótávját, így “A halhatatlanok szorításának” beizzítása gyerekjáték, ami azt eredményezi, hogy a gyógyítás mértéke közel azonos, de az ellenfél zavarásának mértéke jóval magasabb, mint a “Szapora lábmunka” esetében.

Legyél a lehető “legfittebb”
Ha a “Precizitást” választod a fő vonalnak, mást nem igazán  kaphatsz, csak a “Túlgyógyítást” és a “Legenda: Vérvonalat” mint kitartást javító rúnák. Ellenben az “Elszántság” rúnában megtalálható a “Megújult erő” és a “Burjánzás”, melyek a hős kitartását garantálják a korai játékszakaszban.

Jobb hasznosíthatóság:
Ugyan a “Burjánzás” nem mondható túl effektívnek, de “A halhatatlanok szorítása” meglehetősen jól teljesít a játék minden szakaszában, főleg a korai, magas kihasználtsága végett, így a végeredmény egy extra adag túlélési potenciál.

Lehengerlő korai előrenyomulás:
Végezetül: a “Rombolás” rúna remekül működik a toronypajzsok leverésénél. Ha Caitlynt egy olyan támogatóval kombinálják, amelyik hasonlóan magas nyomást képest biztosítani az ösvényen (Zyra), akkor bizony hamar leeshet az első torony, még jóval azelőtt, hogy a pajzs köddé válna, így máris másik ösvény után lehet nézni nyomásgyakorlás céljából, természetesen a bezsebelt arannyal a zsebben.

Bukási veszélyek:
Folyamatos kiégés:
A felépítés gyengesége egyértelműen a gyengébb végjáték. Ahogy halad az idő, úgy válik egyre halványabbá Caitlyn, hiszen a “Tökéletes összpontosítást” és “Készülődő vihart” is feláldozza. Noha nem is mindent, de ezek elég fontosak.

Nehezebb a büntetés:
Ugyan “A halhatatlanok szorítása” hatásosabb a “Szapora lábmunkánál”, de ha meg is nyeri Caitlyn az ösvényen vívott harcot, hiányozni fog az extra mozgási sebesség, ami néhány alaptámadást mindenképpen biztosítani tudna. Ez egyrészt zavaró, hiszen nehezebb gyilkosságot is szerezni, de főként több sebzést kaphat be a hős, ami magasabb mozgási sebességgel elkerülhető lehetne.

Következtetés:
Caitlyn továbbra is gyengébb a játék későbbi szakaszában a “hyper-carry”-khez képest, teljesen mindegy, milyen rúnát választanak neki. Ugyanakkor ez a felépítés éppen a korai játékszakaszra fordítja a fókuszt, ezzel maximalizálva a Caitlynben rejlő lehetőségeket. A lényeg, hogy a lehető legtöbb bónusz aranyra tudjon szert tenni tornyokból a hős, még mielőtt a játék túlságosan elhúzódna.


Hozzászólások (0)

Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Belépés