ThreshThresh Build Guide: support tank thresh (részletes leírás)

84%
Készítette Kaerial, Frissítve: 2013-12-14

Varázslatok

Tárgyak

Kezdés
Első visszamenetel
Próbálj úgy visszamenni, hogy a Relic Shield első továbbfejlesztésével, plusz legalább 2 warddal térhess vissza a lane-re.
Rush
Próbáld ezeket még jóval a laning phase vége előtt beszerezni. A Face of the Mountain egy plusz shieldet tud biztosítani a carrydnek, a kis Sightstone pedig pedig tribush-hoz és dragonhoz tett wardjaival megvéd a nem lane felől érkező gankektől. Érdemes még legalább egy sima wardot tartani magadnál, bármikor jól jöhet, és így a Sightstone-ból lerakott wardod sem tűnik el.
Early game
Ez a négy tárgy szükséges egy jó early game-hez. Ha pénzszűkében vagy, akkor is mindenképp legyen meg a kis cipő, a Face of the Mountain, és a Ruby Sightstone.
Teljes build
Egy lehetséges full build Thresh számára. Általában ezt szoktam használni, hacsak valami miatt nem kell változtatni rajta. AD alapú és nagy attack speedű ellenfelek ellen a Frozen Heart megy a Randuin helyére, ha pedig gyors/jól menekülő ellenfelekkel állunk szemben, a Face of the Mountaint Talisman of Ascension-ra cserélem. A cipőt ellenfélnek megfelelően szintúgy érdemes cserélni.

Képességek

[Q] Halálos ítélet

[W] Sötét átjáró

[E] Nyúzás

[R] A doboz

Leírás

[Passzív] Damnation
Thresh összegyűjti halott ellenfelei lelkeit, ebből Armort és Ability Powert kap.

Ha Thresh közelében meghal egy ellenséges minion, hős, vagy jungle minion, maga mögött hagyja a lelkét. Próbálj minél többet összeszedni belőlük, ugyanis a passzívod hátulütője, hogy szintenként nem kapsz se armort, se mr-t.

[Q] Death Sentence
Thresh a megadott irányba lendíti kampóját, amely ha egy ellenfelet eltalál közelebb rántja azt. Ha Tresh újra aktiválja a képességet rövid időn belül, akkor az ellenfélhez rántja magát.

Mivel van egy kis cast time-ja, próbáld kitalálni, merre fog mozogni az ellenfeled. Ha eltaláltad, ne húzd oda magad rögtön, ugyanis mikor betalál, lesz úgy 2 másodperced, amíg a lánc fogva tartja az ellenfeled, és rántasz rajta két kicsit. Mikor ezeknek vége, akkor húzd csak oda magad.

[W] Dark Passage
Thresh elhajítja lámpását, amely ha egy szövetséges hős közelébe kerül pajzsot kap. Továbbá ha egy szövetséges hős rákattint a lámpásra, Thresh jelenlegi pozíciójához húzza magát.

Nagyon hasznos spell, számtalanszor mentett már meg Thresh lámpás életeket. Ahova ledobod, visiont is ad, amíg tart a hatása. Figyelni kell, hogy használod, alapvetően elég nagy cd-vel rendelkezik, ne spamold feleslegesen. Ezen kívül ügyelj, hogy ne mozogj ki a lámpás range-ből (egy sárga kör mutatja körülötted, meddig tart), és ha menteni akarsz vele, próbáld úgy ledobni, hogy ne legyen körülötte túl sok ellenséges egység, ugyanis ha túl sokan ácsorognak körülötte, az nagyban megnehezíti a rákattintást.

[E] Flay
Passzív: Thresh attack damage-jének bizonyos százalékát sebzi további sebzésként minden alaptámadásával. Ez a sebzés harcon kívül folyamatosan növekszik, míg el nem éri a maximumot.
Aktív: Ellöki, vagy közelebb rántja az eltalált célpontokat, a kurzor irányától függően.

Szintén remek képesség, irányától függően el tudod lökni vele a titeket üldöző ellenfelet, vagy közelebb tudod hozni a menekülőt. Castolós ellenfelek esetén (pl Nunu) érdemes tartogatni, míg castolni nem kezd, szépen ki tudod vele szakítani. El tudod nyomni a spellt akkor is, miközben levegőben vagy egy Q-húzás közben.

[R] The Box
Thresh falakat hoz létre maga körül, amellyel képes ellenfeleit csapdába ejteni. Ha egy ellenséges hős áthalad valamely falon, mágikus sebzést szenved el, és mozgási sebessége drasztikusan lassul, azonban az érintett fal összetörik. Ugyanazon egység több falat is össze tud törni.

Nem sok dmg származik belőle, de 99% movespeed lassítást kap, aki áthalad rajta. Ha az ellenfél nem akaródzik kitörni, míg véget nem ér a spell, egy jól irányzott E-vel bele is tudod dobni.


Enny lett volna az én Thresh buildem, sok szerencsét hozzá:)
Belépés