[ÚTMUTATÓ] A Csapatösszhang megtartása

Fórum Leírások & stratégiák [ÚTMUTATÓ] A Csapatösszhang megtartása
Jelentkezz be az oldalra, hogy írhass hozzászólást!
Maestrof - 7 éve 1
A Probléma
Ahogy ezt már észrevehettétek, a játékosok magatartása sokszor rettenetes. Üvöltöznek, szidják egymást...
És ez csak a chat, vannak még feederek, kilépők, AFK-k, akik teljesen elrontják a játékot.
Ha azt hiszitek ,hogy ők mindig ilyenek, akkor tévedtek: Az emberek azért lépnek ki vagy játszanak direkt rosszul ,mert okot adsz nekik.

A Megoldás
Sokszor mosolygok ,ha azt látom ,hogy az ellenfél csapat az allchat-ben sír egy/vagy több játékos miatt nekünk, hogy milyen rosszul játszik, milyen használhatatlan itemjei vannak vagy ,hogy milyen sokat sír(látjátok az iróniát?) Amikor az én csapatomban valaki rosszul játszik vagy mindenért veszekszik velünk, én megpróbálom lelkesíteni vagy tanácsokat adni, megpróbálom ,hogy pozitívan álljon a mérkőzéshez.(ilyenkor ne azt mondjuk ,hogy "Hülye vagy" hanem ,hogy "Ez hülyeség volt", ez mutatja neki ,hogy ilyet többet ne csináljon)
A lényeg: Legyél pozitív!
Nem lesz jobb esélyed arra ,hogy megnyerd a mérkőzést ha szidod a csapatársaidat. Ezenkívül a mérkőzést magadban biztos ,hogy elveszted. Biztos vagyok abban ,hogy mindenkinek volt már olyan mérkőzése ahol már nagyon a végét kívántátok, de a végén megnyertétek.
Légy pozitív és több meccset fogsz megnyerni.

Mit mondj:
-X(játékos), légyszíves szerezz AD-t/AP-t stb
-Gyere a csapattal/farmolj egy kicsit/használd az Y képességedet kicsit többet/...légy szíves, X
-Légy szíves ne legyél AFK/ne veszekedj/feedelj/...még mindig van esélyünk

Remélem értitek(a légy szíves fontos)

Zárás
Én is sokszor akarok veszekedni az emberekkel, megmondani nekik ,hogy milyen hülyék, de ha tényleg azok akkor úgy sem fogják felfogni, ezért semmi értelme nincs veszekedni velük. (De még mindig ott van a meccs utáni chat ;)
Ha ezeket a tanácsokat megfogadjátok akkor a játék sokkal élvezetesebb lesz és az egész közösség egy picit jobb lesz.


Maestrof - 7 éve 2
Persze, van olyan szituáció amikor már nagyon ideges vagy, de azzal ha idegeskedsz csak a saját játékod rontod. Legalább is nálam ez így van. Ha felidegesítem magam mindig rosszabbul megyek neki a következő meccsnek mintha csak mosolyognék rajta.

Szilvasbukta - 7 éve 3
A hozzáállás valóban sokat jelent. De itt arról is van szó, hogy a RIOT-nak nem érdeke egy szigorúan büntető szabályrendszerrel előállni, ami mondjuk azokat a mérgező játékosokat likvidálná hiszen az ő pénzük is ugyan annyit ér ráadásul többen vannak érezhetően. Ráadásul a kizárásuk nem oldaná meg a problémát. Sajnos teli van a világunk olyan emberekkel akik ordítanak. Ordítanak a bevásárlóközpontban, ordítanak a bankban, a callcenteresel, a családtaggal, de még lolban is mindenkivel. Ezeket az embereket kezelni kéne. Pszichologikusnak! Nem pedig mosolyogni rájuk. A legkülönfélébb nemzetközi cégek milliárdokat fordítanak nonprofit célú tevékenységekre vagy épp a cégen belüli konfliktuskezelésre. De a vendégnek vagy a lol esetében a szolgáltatást igénybevevőnek mindig igaza van. Arra mindig mosolygunk. Mert pénz beszél na meg nehogy már rossz visszajelzés legyen a support irányában.
Amit te itt problémaként feldobtál az egy tünet csupán egy játékban ami sokkal nagyobb csoportdinamikai és közösségépítési kérdést feszeget. Szerintem itt azaz igazi kérdés legyen szó bármilyen közösségi oldalról vagy hasonló online zajló szolgáltatásról ahol több ember érintkezik, hogy a szolgáltatónak milyen szinten kell fellépnie a közösség szabályozásában. Mert mondjuk én már felnőtt személyiség vagyok (haha). Van kialakult világképem habár vallom hogy életünk végéig tanulunk, de mégis van valami alapom. De egy kiskorú gyermek belekerül a fb és a lol világába ahol magamutogatást pedofíliát és trágárkodást lát sok esetben, akkor nem mondhatja a világ vállvonogatva, hogy figyeljen oda a szülő. Mert nem lehet elzárni a gyereket a világ elől. Nem lehet minden adatot se megszűrni ami elé kerül. De azt se mondhatjuk, hogy ha kedvesek és pozitívak és mosolygósak leszünk, akkor maguktól eltűnnek a z generációt fenyegető hatalmas szocializációs problémák. Szerintem ha valaki képtelen normálisan ember módjára kommunikálni az egyrészt a szülök, az oktatási-rendszer valamint a teljes környezetének a totális csődje.. no meg igen.. egy segélykiáltás is, hogy neki mint embernek problémái vannak és szakemberre van szüksége.
Szóval kedves Maestrof, ha komolyan olyan közösséget szeretnél ebben a játékban, ahol mérséklődnek a problémás személyiségek feltűnései egy adott játékon belül akkor szerintem érdemes elgondolkozni, egy olyan rendszeren ami a szolgáltatást nyújtok számára is érdekké teszi annak megteremtését. Például plusz pénzért lenne egy külön szigorúbban szabályzott csoport a játékon belül. Aki belép egy bizonyos összeg felmutatásán túl vállalná magára nézve is érvényesnek egy szigorúbb szabályrendszer elfogadását. Persze ez nem ilyen egyszerű, de had ne fejtsem ki a teljes elképzeléseim. ^^ Have a nice day!

Edemmm - 7 éve 4
Jó látni, hogy ilyen jó hozzáállású magyar játékosok is vannak LoLon :) Tetszik ez az oldal :)

HAM1R - 7 éve 5
például arwyll

Talenton - 7 éve 6
Ahogy Szilvasbukta is kifejtette, attól még ha vigyorgok, ha békítek, ha bíztatok egyes embereket, ez nem fog alapvetően beválni. Ha rossz napom van, és elvesztek egy-két teamfightot, majd ezt követően teljesen kiégek, na és ha ezek után valaki nem küld el a tudod hova, hanem biztat és tartja bennem a lelket megváltoztathatja a hozzáállásom könnyedén! (FIGYELEM, még nem történt meg!) De ha alapvetően egy negatív vagy mérgező játékossal van dolgod, akkor lehozhatod te az égről a csillagokat, nem lesz változás! Azokat az embereket NEM én, sem te nem fogod megváltoztatni, mert ahhoz már szakember kell! Aki már champion selectben úgy kezdi, hogy "mid or feed" abból AFK vagy feed lesz. Ha valaki gátlástalanul instalockol, miután beírtad, hogy adc (előnek) és megfontoltan pickelsz, aki magasról tesz rá, hogy netán kéne pingelni vagy használni a csetet.... na az olyan játékos aki könyen tönkreteheti a játékodat. Ha összeállítanának egy szigorúbb rendszert, egy külön szerveren, ahonnan rage-ért, flame-ért, sértegetésért komoly ban jár. Én azt választanám! Ahol az embernek lehet rossz napja, de arra az emberre mosolyoghatsz és biztathatod, mert tudod, hogy TE MEG TUDOD VÁLTOZTATNI!

Manotv - 6 éve 7
Húú de régiek itt a hozzászólások, de azért még hozzátenném, hogy nagyon igazad van Maestrof.

Egyesek még nem jöttek rá, hogy biztatással könnyebben meg lehet nyerni egy-egy meccset. Ki merem jelenteni, hogy én is úgy játszok már a kezdetektől ahogy te is. Csak pozitívan! :)
Volt már olyan, hogy egy kicsit ügyetlenebb csapattársam ment top-ra ahol elkezdte feed-elni az ellenséget és minél jobban szidta a másik top-os, (akkor még 2top-1mid-2bot 0jungle volt a felállás :D) annál rosszabbul játszott ő. Lehívtam botra, hogy cseréljenek helyet a társammal. Szinte egész meccsen irányítgattam, terelgettem őt és láss csodát, a mi lane-ünk haladt a legjobban...Ennyit számít a hozzáállás! Csak így tovább! :)
Belépés