ViktorViktor Build Guide: Viktor - Rise of the Machine

100%
Készítette hiiroka, Frissítve: 2014-11-20

Varázslatok

Tárgyak

kezdés
Warding totem: alap item, könnyíti az életben maradást, mert nehezebben tudnak téged gankelni, ha van vision valamelyik lane felől
Augment Death : Halálsugárhoz van az item(E), nagyon hasznos hozzá, plusz 30% dmg-t okoz 4 másodperc alatt
Dorans ring: nem hiszem, hogy meg kellene magyarázni miért kell ezt venni elsőnek, hp-t, ap-t és mana regent ad, az utility mastery-ből a plusz mana regen nagyon könnyű lane-n maradást, és sokkal többet tudod az ellenfeled poke-olni, és farmolni.
Health, Mana potion: kezdésnél 2 hp poti, szokásos AP mides kezdés
Ward: ha sokat gankelik a lane-d, ruházz be 1-2 wardra, ezáltal elkerülheted, hogy feedeld az ellenfelet.
early game
Augment Death: itt is leírom, mert kezdésből nem tudod megvenni, de első visszamenetel után
Haunting Guise: HP és AP, +15 magic penetration, érdemes olyanok ellen vinni, akik magic resistet tudnak rush-olni (Galio)
Fiendish Codex: AD mid ellen érdemes hozni, AP-t ad, és még több cooldown reductiont
Chalice of harmony: Mana regen, magic resist, AP mides ellen nagyon jó kezdő item lehet
mid game
Athene: AP, magic resist, cooldown reduction, mana regen, ad minden jót
Void Staff: semmi meglepő, Viktornál fontosabb a magic penetration, mint a tonnaszámú AP
Sorcerer's Shoes: Gyorsabb leszel, és magic penetration-t is ad.
late game
Augment Death: első itemed lesz, nem lehet eladni, ezért gondoltam nem rakom be még egyszer
Sorcerer's Shoes: magic penetration, movement speed
Liandry's Torment: ad HP-t, AP-t, és magic penetrationt is. Érdemes elolvasni az item passzívját (magyarul van), nagyon jól párosul Viktor E-jével
Void staff: AP, magic penetration. Tankos ellenfél ellen nagyon hasznos (Galio)
Athene's Unholy Grail: AP mid ellen tökéletes item, minden hasznos dolgot ad
Zhonya's Hourglass: ha kevés az AP az ellenfélnél ezt is meglehet venni, sőt a Rabadon helyett is megvehető, ha nagy fókusz megy ki rád, és az ellenfélnél az AD és az AP sebzés balanszban van.
Rabadon's deathcap: Tons of AP item, DE!!! elhanyagolható. Viktor a magic penetration-ra épül, bár a 30% bónusz nagyon jó.
Deathfire Grasp: A passzív nagyon erős, sok AP, plusz ha az ellenfél iszonyatosan tankos (Mundo, Renekton, Garen) akkor kilehet használni az item előnyeit. A CD reduction hab a tortán.
Elixír: late vagy egy nagyon fontos teamfight előtt mindenféleképp érdemes megvenni
Ward: ha van egy üres slotod, mindenképp vegyél vagy stealth, vagy vision wardot, mert a map vision nagyon nagy előnyt tud adni
Trinket: ha van rá felesleges pénz, lehet fejleszteni
használható itemek
Morellonomicon: Nem rossz item, Mundo, Swain ellen is jó
Mejai's Soulstealer: kockázatos item, ha rommá feedeltek és a csapatod megtud védeni, akkor nagyon jó item, de haszontalan, ha nem tudod kihasználni az előnyét
Rylai's Crystal Scepter: HP-t ad, AP-t, lassítást, nem a legfontosabb item, de ha nagy a tanácstalanság, és kell egy kis "tankosság" jó item lehet
Archangel's stuff: Sok manát ad, ami jól jön Viktornak, mert sokat tud spellezni, de nem hiszem, hogy hasznát lehetne venni.
Guardian Angel: Evidens, ha nagy fókuszt kapsz, fontos megvenni.

Képességek

[Q] Erőelszívás

[W] Gravitációs mező

[E] Halálsugár

[R] Káoszvihar
Power Transfer: ha rányomod az ellenfélre sebzi őt, majd miután sebezte, pajzsot ad neked. érdemes egyes szinten kivinni, és smartcaston használni
Gravity Field: AOE spell, ahova elnyomod lassít és, ha az ellenfél kis ideig benne marad lestunnolja őket. 4-es szinten szoktam kivinni általában, de ha early gank-re kerül sor, kilehet vinni hármas szinten is. Smart caston és normál caston is hasonlóan jól lehet használni, de könnyű rájönni, hogy mi a maximum határ, amíg használható.
Death Ray: AOE spell, egy általad kijelölt csíkben okoz varázssebzést, ezt jobb, ha normál caston használod, mert könnyebb irányítani. Teamfight-ben lehet egy kicsit kellemetlen, de meglehet szokni.
Chaos Storm: AOE spell, folyamatosan sebez, és rövid időre silence-t kap a benne lévő ellenfél. Lehet irányítani, de magától is tud mozogni.

FRISSÍTÉS: Evolve szerű rendszer lett betéve, 1.000 aranyért lehet vásárolni. Először érdemes megvenni, majd fejleszteni az E-t, később a Q-t, majd W-t. Ha nagyon szükséges a Q-t és E-t meglehet fordítani.

LeírásNagyon kevés embert által használt bajnok, kevesen ismerik. Szerintem az early-je nem rossz, mid game-ben nagyon erős, és a late game-re egy jó ultival nagyon jól lehet sebezni. Teamfight előtt az E-vel remekül lehet poke-olni, érdemes kihasználni ezeket az előnyöket.

Előny:
- Ha sok CC-je van a csapatotoknak, kilehet használni mindhárom AOE képességedet
- Nagy AOE sebzés
- Nagyon kevesen ismerik, sőt még ennél is kevesebben tudnak ellene jól játszani.
- Augment: Death az E-vel nagyon jó sebzést oszt ki
- Nagyon jól lehet vele kizónázni az ellenfelet
- Mid game-ben sokkal több ap-d lehet, mint az ellenfelednek (Augment: Death passzív)

Hátrány:
- Nagyon könnyű az E-t mellényomni
- Nagyon égeti a manát
- Nem eléggé mobilis (21/0/9 segít egy kicsit ezen!!)
- Ha nincs E vagy R, a sebzésed nagy része elveszik, és a teamfight-ban nem tudsz érvényesülni
- Eggyel kevesebb item slot

Early game:

Farmolgass, ügyelj a last hitre, és próbáld az E-vel poke-lni az ellenfeled. A trinketet mindig használd, és ne pushold a lane-t, mert Viktor nem túl mobilis. Próbáld kivárni a lvl6-ot, mert akkor leszel erőd teljében. Figyeld a mini mapot, és próbáld a lane-ről kiszorítani az ellenfeled.

Mid game:

Ez a legnagyobb erőssége Viktornak, itt tud igazán érvényesülni. Ha van kéked, E-vel keményen lehet harassolni, és a waveclear is nagyon jó lesz. Ha egálban van a lane, akkor elég sok miniont összelehet szedni a mid game-ben, ha esetleg rosszul álltál, könnyen visszatudod magad hozni. Próbálj a csapattal dragont szerezni, és tornyokat törni.

Late game:

Tipikusan az a bajnok, aki a csapattársakra is van utalva. Ha van AOE stun a csapatodban (Leona, Nami, Malphite, Yasuo), akkor egy W->R->E->Q vagy R->W->E->Q kombóval nagyon nagy dmg-t lehet kitolni. Érdemes a W-t elnyomni elsőnek, mert lassít, majd stunnol => teamfight győzelem.

Teamfight:

Poke-olgatni kell, de nem szabad beállni úgy, hogy benyelhess egy stunt, mert onnantól fogva, ha nincs Banshee-d, vagy Morgana a csapatban, számodra vége van. Ha van a csapatban egy AOE stun, akkor érdemes rá várni, majd a lehető legjobb reflexszel elkapni az ellenfeleket, amíg egy helyen vannak. Ha van az ellenfélnél assassin (Rengar, Kha'Zix, LeBlanc, Zed) érdemes hozni egy Zhonya-t, hogy a lehető legkevesebb dmg-t nyeld be.

Gank:

ha téged:
- W-t próbáld úgy helyezni, hogy vagy lassítsd, vagy ha rád tudnak ugrani, akkor magad köré.
- Érdemes egy Q-t elnyomni a legközelebbi ellenfélre (teljesen mindegy, hogy mire), hogy megkapd a pajzsot.
- Ha szükséges flash-elj ki, de ostoba 1v2 szituációba ne nagyon menj bele, mert azzal eldobhatod a lane-t. (biztos>kockázat)

ha az ellenfelet (roamolsz):
- Próbáld a W-t úgy tenni, hogy legalább egy flash-t kiszedj tőlük, ha be vannak pusholva, dobd le a lane közepére.
- Ha az ellenfél nem tud kimenekülni, mert nincs flash, vagy hasonló menekülő képesség, akkor mehet a fent említett kombó.
- Sikeres gank után (ellenfél megölve, vagy kiszorítva a lane-ről) próbáld pingelni a tornyot, bot lane esetén dragont, vagy tornyot kell pingelni.
- Ha az ellenfeled nem tolja a lane-t, ne nagyon próbálkozz, mert dive-olni kegyetlenül kockázatos Viktorral.


Counter lista:

http://www.championcounter.com/viktor Ezen a honlapon a countereken kívül Viktor képességei (videóval) is fent vannak. Természetesen az ellenfeled a skill countereli! :)

Gameplay:
http://www.youtube.com/watch?v=aokuW0z9c_4 Bjergsen (TSM)
http://www.youtube.com/watch?v=LS8Q_flmkYI Diesel (magyar kommentárral)

Build(saját):
http://matchhistory.eune.leagueoflegends.com/hu/#match-details/EUN1/1031732056/206473966?tab=builds
Belépés