Anivia

Újjászületés
[Passzív] Újjászületés
Halálakor Anivia visszatér a tojásba. Ha a tojás hat másodpercig megmarad, a hős dicsőségesen újjászületik.

Villámfagyasztás
[Q] Villámfagyasztás
Anivia összeérinti a szárnyait, és egy jéggömböt lő ki ellenfelei felé, amely megdermeszti és megsebzi az útjába kerülőket. A gömb egy idő után felrobban, és egy adott sugárban közepes sebzést okoz, valamint elkábítja a hatóterületén tartózkodókat.

Kristályfal
[W] Kristályfal
Anivia a levegő nedvességtartalmából áthatolhatatlan jégfalat hoz létre, amely minden mozgást megakadályoz. A fal csupán rövid ideig marad meg, azután elolvad.

Jégtámadás
[E] Jégtámadás
Anivia egy szárnycsapással jeges szélvihart bocsát az ellenfelére, amellyel kis mértékű sebzést okoz. Ha a célpontot nemrég elkábította egy Villámfagyasztás, vagy megsebezte egy teljes erejű Gleccservihar, az okozott sebzés kétszeres.

Gleccservihar
[R] Gleccservihar
Anivia jégesőt zúdít ellenfeleire, amely megsebzi és lelassítja őket.
Anivia a leghidegebb tél szülötte, a jégmágia misztikus megtestesülése, Freljord ősi védelmezője. Ő parancsol e vidék minden erejének és haragjának, hogy a hó és a metsző szél hatalmával védelmezze az otthonát azokkal szemben, akik ártó szándékkal lépnek a földjére. Anivia jóindulatú, de titokzatos teremtmény, akinek életében, halálában és újjászületésében is örök kötelessége őrködni Freljord felett.

Anivia ugyanúgy Freljord része, mint a végtelen fagy. Jóval azelőtt, hogy az első halandók megjelentek ezen a jeges tundrán, ő már számtalan életet leélt, és ugyanannyi halált halt. Ezen örök körforgás szakaszainak elejét és végét is hatalmas változások kísérték, tomboló viharok csitultak el, jégkorszakok kezdődtek vagy értek véget. Úgy tartják, hogy a jégfőnix halála egy korszakot zár le, az újjászületése pedig egy új kezdetét jelenti.

Bár Anivia nem emlékszik semmire korábbi életeiből, tudja, mi a feladata: megvédeni Freljordot, bármi áron.

Legutóbbi újjászületésekor Anivia egy erős és összetartó emberi törzs felemelkedésének lehetett tanúja. Büszkén védelmezte a földet, ahol e nép virágkorát élte. Ám az ilyen egység nem tarthat örökké. A nagy törzs három részre szakadt, és Freljord lakói Anivia szeme láttára süllyedtek állandó háborúskodásba. Miközben mindent megtett az otthonát feldúló békétlenség megszüntetéséért, Anivia valami sokkal félelmetesebb fenyegetést kezdett érzékelni: egy ősi, gonosz erőt, ami mélyen a felszín alatt indult növekedésnek. Legnagyobb rémületére azt érezte, hogy a jég tiszta mágiája sötétté és romlottá válik. Ahogyan a vér a vízben, úgy terjedt a sötétség Freljordban. Mivel élete és sorsa ehhez a földhöz kötötte, Anivia jól tudta, hogy a gonosz, amely gyökeret vert az otthonában, előbb-utóbb az ő szívét is megfertőzheti. Nem maradhatott tovább egyszerű őrző. A jégfőnixnek cselekednie kellett.

Anivia hamar szövetségesre lelt Ashe, a fagyos íjász személyében. Ashe is úgy gondolta, hogy a freljordiak örökös viszályának a törzsek egyesítése vethet véget, Anivia pedig felajánlotta segítségét a törzs fejének. A háború a küszöbön áll, és Anivia a békéért készül harcba szállni, de pontosan tudja, milyen elkerülhetetlen sors vár rá. Egy nap a gonosz erő kiszabadul jégbörtönéből, és az ő feladata lesz, hogy bármi áron, de elpusztítsa azt.

Belépés