Annie

Pirománia
[Passzív] Pirománia
Minden 4. elsütött képesség után Annie következő támadó varázslata elkábítja a célpontot.

Szétporlasztás
[Q] Szétporlasztás
Annie elhajít egy manával átitatott tűzgolyót, amely sebzést okoz a célpontnak, és ha el is pusztítja azt, visszatölti a felhasznált manát.

Hamvasztás
[W] Hamvasztás
Annie lángba borít egy tölcsér alakú területet, és megsebez minden ott tartózkodó ellenfelet.

Olvadt pajzs
[E] Olvadt pajzs
Tovább növeli Annie százalékos sebzéscsökkentését, rövid időre megnöveli a mozgási sebességét, és megsebzi az őt alaptámadásokkal támadó ellenfeleket.

Segíts, Tibbers!
[R] Segíts, Tibbers!
Annie életre kelti játékmackóját, Tibberst, sebzést okozva a körülötte állóknak. Tibbers megégeti a közelében lévő ellenségeket, valamint képes a mozgásra és támadásra is.

Boram Darkwill uralkodásának utolsó éveiben bizonytalanság uralkodott Noxusban, és sok mágiatudó hagyta el a fővárost, hogy a távoli tartományok viszonylagos békéjében éljen. Szürke Gregori és felesége, egy Amoline nevű boszorkány a nemesi házak intrikái helyett a határvidékek megzabolázásával akarták demonstrálni Noxus erejét.

A fiatal pár az északi Vastüske-hegységen túl szerzett magának földet, ahol épp elkészültek apró házuk felépítésével a tél és első gyermekük érkezése előtt. Utazásuk során a többi telepes sokat mesélt nekik az egykor a térségben kószáló árnymedvékről. Amoline-t rabul ejtették ezek a történetek. Terhessége vége felé közeledve a kandalló mellett üldögélt, és az oltalmazó lények egyikét formázó játékszer készítésével múlatta az időt. Épp felvarrta az utolsó gombszemet a kitömött mackóra, amikor vajúdni kezdett. Gregori később megjegyezte, hogy a lányuk már biztosan nagyon szeretett volna új mackójával játszani, mivel Annie már aznap világra jött a parázsló kandalló melegében.

Annie még épp csak járni tanult, amikor édesapjával együtt megbetegedtek. Estére Annie belázasodott, és hamarosan olyan forró lett a teste, hogy anyja nem tudta a kezében tartani. Amoline kétségbe esett, és végül úgy döntött, hogy jeges vizet hoz a közeli folyóból. Másnap reggel Gregori gyengén és kábán ébredt a betegségtől. Az immár egészséges Annie a bölcsőben játszott kitömött mackójával, Tibbers-szel, Amoline-nek azonban nyoma sem volt.

Annie naivan azt hitte, hogy anyja egy nap majd visszatér. Gregori gyakran Amoline hintaszékében találta a lányt, ahogy Tibberst ölelgetve meredt a pattogó tűzre, holott megesküdött volna, hogy nem sokkal korábban még csak hideg hamvak voltak a kandallóban. Ezeket az eseteket szórakozottságának tudta be, végső soron egyedül kellett nevelnie egy gyereket.

Ahogy teltek az évek, egyre több telepes érkezett a vidékre. Gregori találkozott egy Leanna nevű nővel, aki lányával, Daisyvel akart új életet kezdeni a fővároson kívül.

Annie örült az új játszótársnak, de mivel egyedüli gyermek lévén az apja kissé elkényeztette, nehezen barátkozott meg fogadott családjával. Leannát nyugtalanította, amikor felszínre tört Annie tüzes természete, és hajlamos volt a saját lánya pártjára állni. Gregori feladata volt fenntartani a törékeny békét hármójuk között.

Daisy még nem szokott hozzá a vad határvidék veszélyeihez, így egy nap a játszadozás tragédiába torkollt. Leanna természetesen Annie-t hibáztatta lánya elvesztése miatt, ezért dühét és fájdalmát mostohalánya legféltettebb kincsén, Tibbersen töltötte ki. Annie megrémült, amikor az édesanyjától rámaradt utolsó kézzelfogható emlék veszélybe került. A lány rémülete féktelen haragba csapott át, és elszabadult addig csak lappangó tűzmágiája, oltalmazó lángok gyűrűjében keltve életre a kitömött medvét.

Mire a lángok kialudtak, és a levegőben kavargó hamu is elült, Annie árván és egyedül maradt.

Meg volt győződve arról, hogy a legtöbb városlakó olyan, mint a mostohaanyja, ezért a határvidék ritkábban lakott részein maradt. Néha bűbájos külsejét kihasználva bekéredzkedik egy telepes családhoz, hogy új ruhákat és meleg ételt kapjon. Azonban tüzes halál vár mindenkire, aki el akarja választani Annie-t féltve őrzött kitömött mackójától.

Tibbers védelmét élvezve járja Noxus sötét erdőit, mit sem tudva a veszélyről, amely rá leselkedik, vagy amit ő jelent másokra szertelenül használt ereje miatt. Reméli, hogy egy nap rátalál egy hozzá hasonló játszótársra.

Belépés