Blitzcrank

Manapajzs
[Passzív] Manapajzs
Ha bizonyos szintre csökken Blitzcrank életereje, pajzs veszi körül, amelynek ereje a mana értékétől függ.

Odarántás
[Q] Odarántás
Blitzcrank kilövi a jobb kezét, hogy megragadjon egy útjába eső ellenfelet. Az elkapott ellenfelet magához húzza, és sebzést okoz neki.

Túlterhelés
[W] Túlterhelés
Blitzcrank túltölti magát, hogy jelentősen megnövekedett mozgási és támadási sebességet kapjon. A hatás lejárta után ideiglenesen lelassul.

Vasököl
[E] Vasököl
Blitzcrank feltölti az öklét, hogy következő támadásánál dupla sebzést okozzon, és ellenfelét a levegőbe repítse.

Statikus mező
[R] Statikus mező
Blitzcrank megjelöli a megtámadott ellenfeleket, akik 1 másodperc elteltével villámsebzést szenvednek el. Blitzcrank úgy is aktiválhatja a képességet, hogy eltávolítsa a közelben tartózkodó ellenfeleknek pajzsát, sebzést okozzon nekik, és rövid időre elnémítsa őket.

Zaun a csodás kísérletek és a nyüzsgő, színes élet városa, ahol nincs lehetetlen... ha kész vagy megfizetni az árat. A határtalan kreativitás mellett rengeteg szemét, rombolás és szenvedés is övezi az alsóváros utcáit, aminek idővel az utcák megtisztítására létrehozott eszközök is áldozatul esnek.

A Zaun egész kerületeit elöntő mérgező szennyeződéseket az emberek számára életveszélyes környezetekben dolgozó mechanikus gólemek takarítják el. Az egyik ilyen gólem társai oldalán végezte a belé táplált munkát, megtisztítva Zaunt az ott élők számára. Azonban a savas környezet még az ő erős testét is kikezdte, így hamarosan működésképtelennek nyilvánították, és a szemétdombra hajították.

Valaki azonban meglátta benne a lehetőséget. Viktor, a feltaláló talált rá az elhagyott gólemre, és az élettelen vázra pillantva megszállta az ihlet. Viktor kísérletsorozatba kezdett, és egy új elemmel próbálta továbbfejleszteni a robotot, hogy jóval erősebbé és hatékonyabbá tegye, mint amit az eredeti funkciója megkívánt.

Az új elem a hextech volt.

A shurimai sivatagból szerzett, felbecsülhetetlen értékű hextech kristályt helyezett a magára hagyott gólembe, majd visszatartott lélegzettel várta, hogy életre keljen a gép.

Viktor Blitzcranknek nevezte el a gólemet a testét övező, a hextech kristály váratlan mellékhatásaként jelentkező kisülések miatt, majd leküldte őt Zaun mérgező mélységeibe. Blitzcrank éppolyan jól végezte dolgát, mint bármelyik gőzhajtású társa, sőt, idővel egyre gyorsabb és hatékonyabb lett, és Viktor valódi csodát tapasztalt…

Az alkotása tanulni kezdett.

Blitzcrank a napi utasításait értelmezve újabb módszereket talált ki, teljesen magától. Így sokkal többet tudott tenni Zaun népéért, sőt, rendszeresen kapcsolatba is lépett velük. Látva, hogy a gólem lassan öntudatra ébred, Viktor megpróbálta megismételni a kísérletét, de rendre kudarcot vallott, és nem tudott rájönni, mi változtatta meg ilyen mértékben Blitzcranket.

Blitzcrank fejlődésének voltak árnyoldalai is. A mértékletesség és fokozatosság fogalmát például nem értette, ezért vagy teljes erőbedobással látott neki valaminek, vagy sehogy. Néha túlzásokba esve teljesítette, vagy éppen félreértelmezte a zauniak kéréseit, például lebontotta egy teljes épület falát, hogy segítsen bejutni egy ott lakónak, aki bent felejtette a kulcsát.

Másik alkalommal egy gyárat rombolt le.

Viktor a mérgező vegyszerek eltávolításával bízta meg, Blitzcrank azonban egészen a forrásig követte a szennyezést. Ott arra jutott, hogy a további szennyeződés megállításának legjobb módja, ha megszünteti a forrását, ezért a villámok erejével felruházott ökleivel elkezdte lebontani a gyárat, és meg sem állt, amíg csak egy halom törmelék és olvadt fém maradt az épületből.

A gyárat birtokló vegyszerbáró megfenyegette Viktort, hogy vagy elpusztítja a gólemet, vagy a saját vérével kell kiegyenlítenie a számlát. Viktor le volt sújtva, mert kezdett élőlényként gondolni Blitzcrankre, nem pedig az utasításait teljesítő eszközként. Kidolgozott egy tervet, hogy biztonságos helyre csempéssze őt, elfogadva az ezzel járó veszélyt és következményeket, ám mire visszatért a laboratóriumába, Blitzcrank már elmenekült.

Egyelőre nem tudni, hogy hol fog megállni Blitzcrank fejlődése. Teljesen önállóvá vált, és elhatározta, hogy az alkotójától függetlenül keres magának új feladatot. A pletykák szerint elkezdte fejleszteni a saját testét is, miközben fáradhatatlanul dolgozik a zauniak megsegítésén, és egy pillanatra sem torpan meg utasításra várva.

Egyedül járja az alsóváros utcáit, és maga dönti el, hogyan segíthet abban, hogy Zaun váljon Valoran legcsodásabb városává.

Belépés