Braum

Sokkoló csapások
[Passzív] Sokkoló csapások
Braum alaptámadásai a Sokkoló csapásokat alkalmazzák. Az első jelző után a szövetségesek alaptámadásai is halmozzák a Sokkoló csapások jelzőit.

Ha 4 jelző összegyűlt, a célpont elkábul, valamint varázssebzést szenved el. Az ezt követő néhány másodpercben nem kaphat újabb jelzőket, de bónusz varázssebzést szenved el Braum támadásaitól.

Harapós fagy
[Q] Harapós fagy
Braum pajzsa jeges csapást mér a célpontra, így az a támadás hatására lelassul, illetve varázssebzést szenved el.

A Sokkoló csapások jelzőjét helyezi el a célponton.

Élő pajzs
[W] Élő pajzs
Braum egy kijelölt szövetséges hőshöz vagy minionhoz ugrik. A megérkezést követően Braum és szövetségese néhány másodpercre bónusz páncélt és varázsellenállást kap.

Törhetetlen
[E] Törhetetlen
Braum néhány másodpercig kitartja a pajzsát egy irányba, és az innen érkező lövedékeket megállítja, majd sebzésüket elnyelve elpusztítja azokat. Az első támadás sebzését teljes mértékben semlegesíti, a pajzs irányából érkező további támadások sebzését pedig csökkenti.

Gleccserszakadék
[R] Gleccserszakadék
Braum lesújt a pajzsával, és az előtte álló, közeli ellenfeleket egy vonal mentén a levegőbe löki. A vonal mentén egy szakadék támad, amely lelassítja az ellenfeleket.

Braum már gyermekként is nagyobb volt freljordi társainál, de édesanyja arra tanította, hogy ne éljen vissza ezzel, és ne félemlítsen meg másokat. Egy régi pásztordinasztia leszármazottjaként azt vallotta, hogy az a bátor, aki nem mások elnyomására, hanem a rászorulók védelmére használja erejét.

Braum még csak kisfiú volt, amikor jégóriások csaptak le a szomszédos törzsre. A törzs régóta dézsmálta Braum népének nyájait, de az anyja egy pillanatig sem habozott, és szőrmékkel, élelemmel, gyógyszerekkel megpakolva nekivágott a tundrának, hogy megsegítse őket. Braum először nem értette, hogy mi értelme segíteni a riválisaiknak... de anyja önzetlensége életeket mentett, és hűséges szövetségeseket szerzett. Megértette, miért mondta neki olyan sokszor az anyja, hogy Freljord népei egyetlen családot alkotnak, és attól a naptól megfogadta, hogy megpróbálja egyesíteni ezt a családot.

Ahogy Braum felcseperedett, egyértelművé vált, hogy a nagy tiszteletben tartott jégszülöttek egyike, de még köztük is legendásnak számított rettentő ereje és az elemekkel szembeni ellenállása. A helyiek hőse lett: gyerekeket mentett ki a fagyos szakadékokból, jégviharban elakadt utazókat segített meg, és családokat védett meg a portyázó vadállatoktól. Az érkezése egyet jelentett a biztonsággal. A remény szimbólumává vált, akit harsány kacajáról ismertek, no meg arról, hogy milyen könnyen szerzett barátokat.

Braum idővel rájött, hogy az otthonául szolgáló völgyeken és tundrán túl is szükség van rá. Könnyes búcsút vett édesanyjától, és nekivágott Freljordnak.

A következő évek során számos legenda született Braum hősiességéről és jóságáról. Bár mindegyikben ott volt az igazság szikrája, egyre vadabb történetek kezdtek terjedni róla... például hogy puszta kézzel kivágott egy teljes erdőt egyetlen éjszaka alatt, vagy hogy felkapott egy egész tanyát, és arrébb vitte a vulkánkitörés elől.

Az egyik legújabb mese arról szólt, hogyan szerezte meg Braum hatalmas kosfejes pajzsát. Eszerint a pajzs valójában egy kincseskamra megbűvölt ajtaja, amelyet az ősi időkben építettek be a hegyoldalba. Braum kiáltásokat hallott odabentről, de nem tudta betörni az ajtót. Ez sem tántorította el, ezért puszta kézzel szétmorzsolta az ajtó körüli sziklákat, kiszabadítva a bent ragadt troll fiút. Letépte zsanérjairól a törhetetlen ajtót, és azóta is pajzsként használja.

Braum zengő hangon felnevetett, amikor először elmesélték neki ezt a történetet, de eszében sincs cáfolni e meséket, sőt, örül annak, hogy ilyesmik terjednek róla. Mi értelme ragaszkodni az igazsághoz, ha így többeket buzdíthat nagylelkű és jóságos tettekre?

Bárhogyan is szerezte meg pajzsát, Braum eljutott a Rakelstake nevű szent helyre, ahol számos törzs gyűlt össze, hogy meghallgassák az avarosai hadfőnök, Ashe mondanivalóját... akiben állítólag maga Avarosa született újjá. Tanúja volt, ahogy az erejét bizonyítani akaró barbár, Tryndamere sorra legyőzte összes kihívóját.

Braum észrevette, hogy Tryndamere kezdi egyre jobban elveszíteni az önuralmát. Az egyik párbaj során úgy tűnt, hogy meg fogja ölni ellenfelét, pedig már legyőzte. Braum ezt nem hagyhatta, ezért felemelt pajzzsal a földre zuhant harcos elé állt. Tryndamere eszeveszetten csapkodta az áthatolhatatlan akadályt, de mindhiába. Miután a barbár dühe végre alábbhagyott, hamar összebarátkozott az örökké vidám Braummal, és nem sokkal később már nevetve ittak egymás egészségére. Egyesek szerint Braum mutatta be Tryndamere-t Ashe-nek. A barbár hamarosan a hadfőnök férje lett, az egyetlen vértestvére.

Braum nem fogadott hűséget egyetlen törzsnek sem, mert szerinte Freljord lakói mind az ő fivérei és nővérei. Ugyanakkor hisz abban, hogy Ashe képes lehet véget vetni a freljordi törzsek évszázados rivalizálásának, ezért az avarosaiak nem hivatalosan maguk közé fogadták. Braum gyakran mesél álmáról az ámuló gyerekeknek: egyetlen nagy családban egyesíteni egész Freljordot... azon a napon nyugalomba vonulhat, és békés poropásztor lehet.

Bár Braum senkit sem tart ellenségének, többször összetűzésbe került a jégőrzőkkel, mióta hozzákerült a pajzsa. Nem tudja, hogy miért neheztelnek rá, és hogy miért érdeklődnek ennyire a pajzs iránt…

Belépés