Camille

Adaptív védelem
[Passzív] Adaptív védelem
A hősök elleni alaptámadások egy rövid időre Camille maximális életerejének 20%-ával egyenlő, a hősök sebzési típusától függő (fizikai vagy varázs-) sebzést elnyelő pajzsot biztosítanak.

Precizitási protokoll
[Q] Precizitási protokoll
Camille következő támadása bónusz sebzést okoz, és bónusz mozgási sebességet ad. A varázslat rövid ideig ismét aktiválható, és jelentős bónusz sebzést okoz, ha Camille kivár a két támadás között.

Taktikai vágás
[W] Taktikai vágás
Camille rövid idő elteltével egy tölcsér alakú, sebzést okozó robbanást idéz elő. A hatás távolabbik felén lévő ellenfelek lelassulnak, és plusz sebzést szenvednek el, amely Camille-t gyógyítja.

Falhorog
[E] Falhorog
Camille a falhoz húzza magát, majd elrugaszkodik, és földet éréskor a levegőbe löki az ellenséges hősöket.

Hextech ultimátum
[R] Hextech ultimátum
Camille a célponthoz ugrik, és az adott területhez horgonyozza a hőst. Eközben az alaptámadásai bónusz varázssebzést okoznak a célpontnak.

A Ferros klán tudja, hogy mit jelent áldozatot hozni.

A család jövedelmének nagy része a Shurimában élő brackernek ritka kristályainak begyűjtéséből származik. Ezek a hexkristályok, más néven „az első kristályok” olyan erővel bírnak, amilyennel csak a született mágusok rendelkeznek. Camille dédanyjának testvére egy korai expedíció során veszítette el az egyik karját – innen származik a Ferros család mottója: „A családért bármit.”

A brackernek véges erőforrásnak bizonyultak, ezért Camille családjának fokoznia kellett a felhalmozott kristályok erejét. A háttérben vegyi és rúnaalkímiai kutatásokat pénzeltek, és végül kifejlesztették a kisebb erejű, de könnyebben előállítható szintetikus hexkristályokat.

Ezért azonban nagy árat kellett fizetni: a pletykák szerint a szintetikus kristályok gyártása a Zauni Szürkeség létezésének egyik fő okozója. Ráadásul a Ferros klán csak kémkedés, megfélemlítés és gyilkosságok árán tudta megőrizni monopóliumát a felbecsülhetetlen értékű erőforrás felett, ezzel biztosítva annak zavartalan gyártását Zaunban, és fenntartva a család kiemelt helyét Piltover előkelő Kékszél-udvarában.

A Ferros-klán legidősebb gyermekeként Camille a lehető legjobb oktatásban részesült. Kiváló tanárai voltak, folyékonyan beszélt több nyelven, és mesteri csellójátékos volt. Camille ezenkívül megtanult írni és olvasni az ősi shurimai nyelven, amíg apjának segédkezett az Odyn-völgyi ásatásokon.

A hagyományok szerint az egyik fiatalabb gyermekből lesz a család kémfőnöke, aki a klán vezetőjével együttműködve bármi áron megvédi a klán érdekeit. Camille öccse, Stevan azonban sokat betegeskedett, ezért Camille lépett a helyére. Stevan féltékenyen szemlélte, hogy nővére ezen a téren is tehetségesnek bizonyult, a harc, a felderítés és a vallatás mesterévé vált.

Camille huszonöt éves volt, amikor implantátumokkal megerősített zauni bűnözők támadták meg őt és apját, hogy értékes üzleti titkokat csikarjanak ki belőlük. Camille apja belehalt a sérüléseibe, és nem sokkal később anyja is belehalt a gyászba. Stevan lett a klán ura. Mindenáron bizonyítani akart, ezért megduplázta a Ferros klán kutatási tevékenységét a hextech beültetések terén.

Az éves gyász letelte után Stevan felügyelte Hakim Naderi, a család új vezető mérnökének beavatását. A fiatal, tehetséges kristályműves Bel'zhunból, egy shurimai tengerparti városból származott.

Camille egy hextech implantátumot kért Hakimtól, hogy emberfeletti teljesítményre legyen képes. Hakim azonnal beleszeretett, a hosszas előkészületek és az estébe nyúló beszélgetések Shurimáról pedig egyre közelebb hozták őket egymáshoz… míg végül Camille viszonozni kezdte Hakim érzéseit. Egyre szenvedélyesebbé vált a kapcsolatuk, hiszen tudták, hogy a műtét az együtt eltöltött idejük végét jelenti. Hakim más projektekkel fog foglalkozni, Camille pedig ismét minden idejét a kémfőnöki feladatainak szenteli. Hakim ennél is jobban tartott attól, hogy Camille szívének eltávolításával az emberség is eltűnhet kedveséből.

Néhány nappal Camille műtétje előtt Hakim megkérte szerelme kezét, és könyörgött neki, hogy szökjenek meg együtt. Camille életében először elbizonytalanodott a családja iránti hűségében.

Stevant azonban nem gyötörték efféle kételyek, Camille fontos eszköz volt számára a tervei megvalósításához. Amikor tudomására jutott a titkos lánykérés híre, azonnal gonosz tervet szőtt: megszervezte, hogy támadás érje őt a következő alkalommal, amikor Camille és Hakim találkozik. Amikor meglátta testvére véres, összetört testét, Camille ráébredt, hogy mi történik, ha nem szenteli teljes figyelmét a feladatainak.

Hakim hiába kérlelte, ő nem hallgatott rá. A családért bármit hajlandó volt feláldozni. Szakított Hakimmal, és kérte, hogy gyorsítsák fel a műtét előkészületeit.

A férfi tudta, hogy csak ő tudja biztonságosan elvégezni a sebészeti beavatkozást. Miután Camille szívét egy hextech erőforrásra cserélte, azonnal felmondott. Camille arra ébredt, hogy a labor, ahol ő és Hakim annyi időt töltöttek együtt, üres és elhagyatott.

Ezután a munkájába temetkezett. További implantátumokat kért, többek között pengéket ültettek a lábába, mászócsáklyát a derekába és egyéb, apró hextech szerkezeteket, így végül szinte semmi sem maradt az eredeti testéből. Ahogy a Ferros klán egyre több hatalomra és vagyonra tett szert, Camille egyre sötétebb és halálosabb feladatokat hajtott végre.

A hextech szívnek köszönhetően Camille egyáltalán nem öregedett, az évek ugyanakkor nem voltak ilyen kegyesek az öccséhez. Stevan azonban hanyatló egészsége ellenére is vaskézzel irányította a klánt.

Camille végül rájött, hogyan manipulálta őt Stevan, és hogy öccse tettei már nem a klán érdekét szolgálják. Félretette a kevés érzést, amit még testvére iránt táplált.

Saját kedvencét, testvére lányunokáját ültette a klán élére, és jelenleg Camille a titkos tevékenységük mellett a család nyilvános ügyeit is saját maga felügyeli. Camille bármilyen… nehéz problémát képes megoldani, és megbékélt azzal, hogy jórészt emberfeletti gépezetté vált, miközben kihasználja annak minden előnyét. Ugyanakkor egyre erősödik egy szomorú érzés hextech szívében, ami még gondokat okozhat számára.

Ennek ellenére nem tétlenkedik, örömét leli a jól végrehajtott ipari kémkedésben, szereti a frissen főzött teát, és hosszú sétákat tesz a Szürkeségben.

Belépés