Cassiopeia

Kígyózó könnyedség
[Passzív] Kígyózó könnyedség
Cassiopeia szintenként mozgási sebességet nyer, de nem vásárolhat cipő típusú tárgyakat.

Méregbomba
[Q] Méregbomba
Cassiopeia rövid késleltetés után méreggel áraszt el egy területet, ami nagyobb mozgási sebességet biztosít neki, ha eltalál egy ellenséges hőst.

Gyilkos pára
[W] Gyilkos pára
Cassiopeia több méregfelhőt bocsát ki, amelyek lelassítják és röghöz kötik a rajtuk áthaladó ellenfeleket, valamint enyhe sebzést okoznak nekik. A röghöz kötött ellenfelek nem használhatnak mozgási képességeket.

Méregfog
[E] Méregfog
Cassiopeia pusztító támadást indít, amely megnövelt sebzést okoz a Mérgezés alatt álló célpontoknak, és az okozott sebzés egy részét életerőként tölti vissza. Ha a támadás végez a célponttal, Cassiopeia manát is visszanyer.

Kővé dermesztés
[R] Kővé dermesztés
Cassiopeia szeméből örvénylő mágikus energia lövell ki, amely elkábítja a vele szemben álló ellenséget, és lassítja a neki hátat fordító ellenfeleket.

Cassiopeia Du Couteau tábornok legfiatalabb gyermeke. A noxusi nemesi házak világába, egy lehetőségekkel és előjogokkal teli életbe született. Már fiatalon látszott, hogy értelmes, intelligens nővé fog cseperedni, ezért míg Katarinát apjuk kezdte képezni, Cassiopeia anyjuk, Soreana nyomdokába lépett.

Du Couteau tábornok Noxus shurimai terjeszkedésének hőse lett, és idővel a tengerparti város, Urzeris kormányzójának közelébe költöztette egész családját. Mivel idegenek vették körül egy ismeretlen földön, Cassiopeia még inkább kereste anyja társaságát, akitől sokat tanult a politika, a diplomácia és a diszkrét befolyásolás művészetéről. A felcseperedett Cassiopeia akaratán kívül is megsejtette, hogy anyja, Soreana, nem csak a birodalom érdekeit tartja szem előtt…

Soreana egy nap váratlanul összeesett a család rezidenciáján – egy ismeretlen merénylő maró mérget kent a hajkeféjére, és csaknem végzett vele. Du Couteau tábornok jól ismerte az orgyilkosok módszereit, ezért a teljes szolgálószemélyzetet elbocsátotta, így felesége és lányai egyedül maradtak a hatalmas házban.

A gyerekkorból alig kinőtt Cassiopeia minden percét anyja betegágya mellett töltötte. Soreana lábadozása hosszú hónapokig tartott, és ezalatt a korábbinál is erősebbé vált a kettejük közti kötelék.

Amikor a tábornokot visszahívták Noxusba, hogy megkezdhessék az Ionia elleni rég várt inváziót, ő magával vitte Katarinát, Cassiopeia viszont Urzerisben maradt. Soreana látszólag megkönnyebbült ettől, és elárulta lányának, hogy egy titkos társaság, a Fekete Rózsa tagja. Évszázadokon át manipulálták a birodalmat, és végre sikerült kiterjeszteni befolyásukat Shurimára is.

Mivel nem kellett tartania férje figyelő tekintetétől, Soreana nekiláthatott a valódi feladatának.

Anyja tovább képezte Cassiopeiát, aki gyönyörű, ravasz és intelligens, de kíméletlen ifjú hölggyé cseperedett. Maga körül mindenkit csak eldobható eszköznek tekintett, ami segíthet elérni céljait.

Alig érte el a nagykorúságot, amikor a Fekete Rózsába való belépés próbájaként fel kellett kutatnia és ki kellett iktatnia azokat, akik anyja életére törtek. Soreanát is meglepte, hogy milyen gyorsan és hatékonyan teljesítette a megbízást, és hogy egyáltalán nem hagyott nyomot (és bűntársakat) maga után. Cassiopeiát csak ezután avatták be a társaság Shurimával kapcsolatos terveibe. Családja hatalmas vagyonából számos expedíciót szervezett a sivatag mélyére, és elfeledett romokat fosztott ki egy helyi zsoldos, Sivir segítségével.

A fővárosból Urzerisbe érkező hírek után még sürgetőbbé vált feladatuk teljesítése. Boram Darkwill legfőbb tábornok helyére Jericho Swain lépett, és számos nemesi ház a puccsista mellé állt… többek között a Du Couteau-k is.

Soreanát felháborította a férje árulása, és attól tartott, hogy ezzel a Fekete Rózsa összes tagja veszélybe került. Megbízta Cassiopeiát, hogy kutassa fel az isteni erő forrását, amely Shurima elsőségét biztosította a régi birodalmak korában. Cassiopeia megesküdött, hogy ha kell, az élete árán is megszerzi a fegyvert, mielőtt kitörne a titkos háború.

Az esküje teljesítése azonban örökre megváltoztatta az életét. Amikor bejutottak a misztikus Felemelkedettek elveszett sírjába, a hatalom forrásához, úgy döntött, hogy minden tanútól megszabadul. Cassiopeia elsőként az expedíciót vezető Sivirt szúrta le, de ekkor életre kelt a sírt őrző kőgólem, és a karjába mélyesztette fogait.

Mágikus méreg áramlott szét a vérében, miközben a zsoldosok kimenekítették őt a sivatagból. A teste szörnyű kínok között eltorzult, és új, iszonyatos alakot vett fel…

Cassiopeia bezárkózott az urzerisi rezidencia egy régi kriptájába, ahol befejeződött a fájdalmas átalakulása. Soreana Du Couteau okos és gyönyörű lánya helyét egy kígyóként sikló, a sötétben rejtőző és mérget köpő szörnyszülött vette át, amely könnyedén szétzúzta a köveket is.

Heteken át sírt és jajveszékelt, elveszett életét gyászolva… végül azonban elfogytak a könnyei. Leküzdötte az elkeseredését, és elhatározta, hogy belenyugszik sorsába… és talán egy nap el is fogadja azt. Cassiopeia nem ilyen Felemelkedésre vágyott, de felfedezte az ősi shurimai istenek mágiáját. Ahogy anyjával tervezte, a Fekete Rózsa szolgálatába állítják ezt a hatalmat, és érzi, hogy az napról napra egyre erősödik benne.

Egyikük sem sejti, hogy mikor és hogyan ér véget a folyamat.

Belépés