Draven

Draven Ligája
[Passzív] Draven Ligája
Draven akkor nyeri el a rajongói Imádatát, amikor elkap egy Forgó fejszét vagy elpusztít egy miniont, egy szörnyet vagy egy tornyot. Az ellenséges hősök megölésével Draven bónusz aranyat szerez, amelynek mennyisége a felhalmozott Imádat jelzők számától függ.

Forgó fejsze
[Q] Forgó fejsze
Draven következő támadása bónusz fizikai sebzést okoz. Ez a fejsze a célponton gellert kap, és a magasba repül. Ha Draven elkapja, a Forgó fejsze automatikusan készen áll az újabb bevetésre. Draven egyszerre két Forgó fejszét tarthat készenlétben.

Véres roham
[W] Véres roham
Draven mozgási sebessége és támadási sebessége megnő. A bónusz mozgási sebesség az időtartama alatt gyorsan csökken. Egy Forgó fejsze elkapásával a Véres roham azonnal újratöltődik.

Félre az útból
[E] Félre az útból
Draven elhajítja a fejszéit, és ezzel fizikai sebzést okoz az eltalált célpontoknak, illetve félrelöki azokat. Az eltalált egységek lelassulnak.

Örvénylő halál
[R] Örvénylő halál
Draven elhajít két hatalmas fejszét, amelyek fizikai sebzést okoznak minden eltalált ellenfélnek. Ha eltalált egy ellenséges hőst, az Örvénylő halál irányt vált, és lassan elindul vissza, Draven felé. A képesség ismételt aktiválásával Draven azonnal visszahívhatja magához a fejszéket. A képesség minden eltalált egység után egyre kisebb sebzést okoz, de a fejszék irányváltásakor visszaáll az alaphelyzet.

Draven már Basilich utcáin élő árvaként is keményfejű és igen merész volt. Gyakorta keveredett kegyetlen verekedésekbe az idősebb utcagyerekekkel és az alattomos alvilági gazemberekkel. Bár rendkívül (egyesek szerint túlzottan is) magabiztos volt, bátyja, Darius nélkül aligha érte volna meg a felnőttkort. Szinte kivétel nélkül idősebb fivére fejezte be a Draven által elkezdett bunyókat.

Amikor Basilich elesett a noxusi sereg ostroma alatt, egy Cyrus nevű kapitány figyelt fel a testvérpárra, miután Draven meggondolatlanul az életére tört. Cyrust lenyűgözte a fiúk harci szelleme, ezért csatlakozhattak a noxusiak soraihoz.

A két testvér éveken át harcolt Cyrus seregében, ám míg Darius könnyedén alkalmazkodott ehhez az életmódhoz, Dravent egyre inkább untatta az egész. Kétség sem fért hozzá, hogy harci képességei rendkívüliek, a katonaélet lélekölő mindennapjait viszont túlságosan nagy áldozatként élte meg, amely édes kevés jutalommal, és még annál is kevesebb személyes dicsőséggel járt.

Darius idővel természetesen saját zászlóaljat kapott, Draven pedig csatlakozott hozzá. Bár kezdetben úgy gondolta, így könnyebb lesz a seregben töltött élete, illetve komolyabb egyéni elismerésre tehet szert, sajnos keserűen csalódnia kellett.

Egyesek szerint Draven döntött úgy, hogy kilép Darius parancsnoksága alól. Mások szerint inkább kitették. Mindenesetre bajnokként és párbajhősként sikerült hírnevet szereznie magának, így Ionia megszállása alatt több zászlóaljba is meghívták, végül pedig egy egészen méltányos ajánlatot kapott a Leszámolóvermekben.

A gladiátor jellegű arénaharcosok fontos szerepet töltöttek be Noxusban: ők hajtották végre a bűnözőkre kiszabott ítéletet, és ők rendezték a nemesi házak közötti vitákat, Draven pedig eltökélten végezte munkáját a megérdemelt gazdagság, hírnév és elismerés reményében. A sok fronton vívott, hosszú, elhúzódó háborúk miatt azonban a látványosság lassan elvesztette varázsát a lakosság szemében. Miután már nem állt a tömegek figyelmének középpontjában, Draven elindult lefelé a lejtőn – egyre több időt töltött a főváros lepukkant ivócsarnokaiban és játékbarlangjaiban.

Teljesen kiégett és eladósodott, mire Jericho Swain, a hadsereg korábbi tábornoka rátalált.

Swain ravasz tervet forgatott a fejében Noxus elveszett dicsőségének visszaállítására, és Draven segítségére volt szüksége ahhoz, hogy ezt megvalósíthassa. Talán Swain csak azért bérelte fel, hogy ezáltal biztosítsa Darius támogatását. Mindettől függetlenül Draven fontos szerepet töltött be Swain a legfőbb tábornok, Boram Darkwill megbuktatására irányuló tervében.

Swain oldalán, dicsőségben fürdőzve Draven arcára hosszú hónapok után először ült ki mosoly a noxusi nép ujjongása hallatán.

Végül azonban újra szólította a kötelesség. A példátlan hatalomátvételt követő hetekben a nemesi elit számos tagja fellázadt, ugyanis nem voltak hajlandóak elismerni Swain uralmát. A tábornok ezért halálra ítélte őket, az ítéletet pedig az arénában hajtották végre.

Egy elítélt azonban a kivégzése előtt megszökött a fogságból. Draven szokása szerint ösztönösen cselekedett. Levetette magát a páholyról, és két fejszét hajított a menekülő férfi után, egy szemvillanás alatt véget vetve a szökevény életének. Egy pillanatra néma csend ült az arénára, majd a közönség üdvrivalgásban tört ki. Draven magához vette a két fejszét, megpörgette és a levegőbe dobta őket, zsonglőrködött új rajongóinak, és élvezte a mámorító tapsvihart.

Így lett Dravenből a Dicső hóhér, aki a rutinszerű viadalokat az óriási tömegeket vonzó, világraszóló látványosságok szintjére emelte.

Hamarosan új ötlettel kereste fel őt egy vállalkozó szellemű (és aprócska termetű) harcszervező, akinek elege lett abból, hogy kisebb vagyonokat fizessen az arénaharcosok szállásáért, ételéért és utaztatásáért, hogy aztán az egyre fogyatkozó közönség előtt meghaljanak. Mi lenne, ha a klasszikus arénaharcok drámaiságát kombinálhatná Draven látványos küzdelmeivel?

Az arénaharcosok rövidesen már ugyanannyira voltak előadóművészek, mint harcosok. Mindegyiknek meg volt a saját, gondosan felépített háttértörténete, küzdőstílusa és harsány személyisége. A viadalok gyakran véresek voltak – elvégre is Noxusról van szó –, de jóval ritkábban végződtek halállal. A legnépszerűbb arénaharcosok közötti rivalizálás, a szócsaták és az intrika legendássá tették az arénát szerte a birodalomban, ám a legtöbben mégis Draven nevét ismerték.

Egy ideig fényűző életet élhetett, állandó díszvendégnek számított a partik és bankettek véget nem érő során, így lehetősége adódott megismerkedni Swain új noxusi birodalmának gazdag és befolyásos elitjével. Még Dariusszal is békét kötött, és időnként beállt a seregbe, hogy párbajban győzze le az ellenséges bajnokokat és tábornokokat.

Mindezek ellenére Draven ismét nyughatatlanná vált. Mindene megvan, amiről valaha álmodott, sőt jóval több annál, mára azonban már arra áhítozik, hogy az egész világ megismerje a nevét.

Belépés