Gangplank

Tűzkeresztség
[Passzív] Tűzkeresztség
Gangplank közelharci támadásai néhány másodpercenként lángra lobbantják a célpontot.

Lő, aztán kérdez
[Q] Lő, aztán kérdez
Rálő a célpontra, és minden megölt ellenséges egység után aranyat zsákmányol.

A skorbut ellenszere
[W] A skorbut ellenszere
Gangplank elfogyaszt némi citrusfélét, ami eltávolít róla minden tömegirányító hatást és gyógyítja őt.

Lőporos hordó
[E] Lőporos hordó
Gangplank előkészít egy lőporos hordót a célhelyen. Ha megtámadja, a hordó felrobban, a támadás sebzése pedig minden ellenfelet elér a területen, és le is lassítja őket.

Zárótűz
[R] Zárótűz
Gangplank jelez a hajójának, amely tűz alá veszi az adott területet, ezzel lassítja és megsebzi az ott tartózkodó ellenfeleket.

Gangplank kiszámíthatatlan és brutális. A trónjától megfosztott kalózkirálytól mindenütt rettegnek. Ahol csak megfordul, halál és pusztulás jár a nyomában. Olyannyira hírhedtté vált, hogy hajója fekete vitorláinak puszta látványa pánikot kelt még a legedzettebb matrózok körében is.

Gangplank a Tizenkét Tenger kereskedelmi útvonalainak fosztogatásával gazdagodott meg, és a vagyon mellé rengeteg hatalmas ellenséget is szerzett magának. Ioniában azzal haragította magára az Árnyak rendjét, hogy feldúlta a Csorba Tőr templomát, ezenkívül állítólag Noxus Legfőbb Tábornoka is a vérére szomjazik, amiért meglovasította Swain zászlóshajóját, a Leviatánt, a noxusi flotta büszkeségét.

Bár Gangplank sokak szemében szálka, eddig senki nem tudta nyakon csípni, pedig orgyilkosok és fejvadászok egész serege, illetve teljes hajóhadak vadásznak rá. Sötét örömét leli abban, hogy egyre nagyobb összegeket kínálnak a fejéért, és valahányszor visszatér Bilgewaterbe lopott kincsektől roskadozó hajójával, személyesen szegezi ki a hirdetőtáblára a legújabb körözvényt.

A közelmúltban Gangplanket térdre kényszerítette Miss Fortune, a fejvadász ármánykodása. A hajója és annak legénysége Bilgewater lakóinak szeme láttára semmisült meg, és ezzel a kalóz legyőzhetetlenségének mítosza is szertefoszlott. A város bandái látták, hogy Gangplank sem sérthetetlen, ezért fegyvert ragadtak, és kitört a harc a kikötőváros feletti uralomért.

Bár a robbanásban szörnyű sérüléseket szerzett, Gangplank életben maradt. A meglévők mellé számos új sebhelyet szerzett, és új fémkart kapott az eredeti végtag helyett, amelyet amputálni kellett. Elszánta magát arra, hogy ismét megerősödik, és visszaszerzi mindazt, ami az övé. Azok pedig, akik ellene fordultak, retteghetnek véres bosszújától.

Belépés