Janna

Hátszél
[Passzív] Hátszél
Janna mozgási sebessége passzívan 8%-kal nő, és ez a bónusz a közelében tartózkodó szövetséges hősökre is kiterjed, ha Janna irányába haladnak.

Ezenkívül Janna alaptámadásai további varázssebzést okoznak a bónusz mozgási sebessége alapján.

Süvöltő hurrikán
[Q] Süvöltő hurrikán
Janna egy adott területen megváltoztatja a nyomást és a hőmérsékletet, így egy apró, de folyamatosan növekedő vihart hoz létre. A varázslat újraaktiválásával szabadjára eresztheti a vihart. Az elszabadult vihar abba az irányba indul, amerre Janna megidézte, és megsebzi, illetve félrelöki az útjába kerülő ellenfeleket.

Szellő
[W] Szellő
Janna megidéz egy levegőelementált, amely passzívan növeli a mozgási sebességét, és lehetővé teszi, hogy áthaladjon az ellenséges egységeken. Ezt a képességet azzal a céllal is aktiválhatja, hogy sebzést okozzon, és lecsökkentse egy ellenség mozgási sebességét. A képesség töltési ideje alatt a passzív hatás elveszik.

A vihar szeme
[E] A vihar szeme
Janna megidéz egy védelmező szélvihart, ami megvédi a szövetséges hőst vagy tornyot a sérüléstől, valamint megnöveli annak sebzését.

Monszun
[R] Monszun
Janna mágikus viharral veszi körül magát, ami hátralöki ellenségeit. Miután a vihar elült, enyhítő szellő gyógyítja a közelben lévő szövetségeseket, amíg a képesség aktív.

Az emberek ősidők óta imádkoznak a szelekhez. A kedvező időért fohászkodó matrózoktól a változás szeléért könyörgő elesettekig számtalan halandó helyezte bizalmát a Runaterrán tomboló viharokba és szelekbe.

És meglepő módon néha úgy tűnt, hogy a szél válaszolt a hívásukra. A tengerjárók olykor megpillantottak egy világoskék tollú madarat, mielőtt a szél a vitorláikba kapott volna. Mások arra esküdöztek, hogy füttyszót hallottak a vihar előtt, mintha figyelmeztette volna őket valami a közeledő veszedelemre. Ahogy egyre szaporodtak az előjelekről szóló beszámolók, egyre többször látták a madarat is. Néhányan esküdöztek, hogy azt is látták, ahogy a madár egy nővé változik át. A hosszú, elvékonyodó fülű, lobogó hajú leány állítólag a víz fölött lebegett, és a botja egyetlen intésével új irányt szabott a szélnek.

A hívek Jan’ahrem névre keresztelték ezt a szélszellemet, ami az ősi shurimai nyelven „őrzőt” jelent, mivel látszólag mindig a legnagyobb szükség idején jelent meg. Ahogy telt-múlt az idő, a név Jannává rövidült.

Neve ismertté vált a shurimai kontinens partjai mentén, és leglelkesebb hívei Oshra Va’Zaun tengerjáró népéből kerültek ki. Nyugodt tengerekre volt szükségük, hogy zavartalanul utazhassanak a város kikötőibe érkező kereskedőhajók. Szobrokkal és szentélyekkel fejezték ki hálájukat Janna jóindulatáért. Azután is tisztelettel adóztak előtte, hogy a város a shurimai birodalom részévé vált... legalábbis egy ideig.

Amikor a császár betiltotta a „hamis bálványok” imádását, Janna szobrait is ledöntötték. Miközben azonban egyre terjedt a Felemelkedett harcos istenek imádata, sokan továbbra is Jannának suttogtak imákat, hiszen milyen védelmet nyújthat egy harcos isten a tengeri viharok ellen? Ezek a halandók gyakran viseltek kék madarat formázó amulettet a Janna előtti személyes tisztelgésként.

Mindeközben Janna továbbra is megsegítette azokat, akik a segítségét kérték. A konfliktusok dúlta vidéken biztos pont maradt. Úgy is mondhatnánk, hogy „a változás szele” volt az egyetlen, ami nem változott.

A hatalmas birodalom bukása után a Felemelkedettek egymás közti háborúi sivataggá változtatták az egykor zöldellő vidéket, de Janna továbbra is védelmezte az immár Zaun névre hallgató várost.

Janna figyelte, ahogy az évszázadok során Zaun egyre magasabbra tört. Hiába volt Runaterra egyik meghatározó kereskedelmi kikötője, a lakói ennél is többre vágytak. Egy csatornát akartak építeni, amely keresztülvág a földnyelven, összekötve a Valoran és Shurima körüli tengereket. A város rengeteg pénzt, időt és energiát ölt az építkezésbe. Egyre ritkábban imádkoztak Jannához, ahogy a halandók minden figyelme az új célra irányult.

Az ásatási munkálatok azonban instabillá tették Zaun nagy részét. Egy végzetes napon a Pilt-folyóra épült több kerület a nyugati tenger szintje alá zuhant, és hirtelen több ezer lakosnak kellett az életéért küzdenie az erős sodrású vízben.

A halálos veszélybe került emberek imádkozni kezdtek. Az ősi védelmezőjükhöz fohászkodtak:

Jannához.

Hiába tűnt úgy, hogy a halandók teljesen megfeledkeztek róla korábban, Janna azonnal a segítségükre sietett. Ahogy testet öltött, hatalmas erejű szél söpört végig a városon. Szélfalak fékezték meg a vizet, amíg a zauniak elmenekültek a vízzel elárasztott otthonaik romjai közül. Óriási széllökések oszlatták szét a lángoló épületekből felcsapó, fojtogató füstöt. Több ezren vesztek oda aznap, de Janna számtalan életet mentett meg, és rengetegen látták őt saját szemükkel. A város népe soha többé nem fog megfeledkezni a megmentőjéről.

Piltover felemelkedése és a napjaink Zaunjában zajló hatalmi harcok ellenére Janna hívei máig kék madarat formázó medált hordanak, és tisztelettel adóznak a szelek előtt. Janna pedig kitartóan védelmezi az alázatos és rászoruló embereket. A zauniak tudják, hogy akár levegőért kapkodnak a Zauni Szürkeség mérgező felhőjében, akár a vegyszerbárók brutalitásával vagy más fenyegetéssel néznek szembe, Janna nem hagyja őket magukra.

Belépés