Jhin

Suttogó
[Passzív] Suttogó
Jhin fegyvere, a Suttogó egy precíziós eszköz, amely jelentős sebzést okoz. A tűzereje állandó, és mindössze négy lövedék tárazható bele. Jhin az utolsó lövedéket sötét mágiával itatja át, így az kritikus csapást és bónusz kivégzési sebzést okoz. A Suttogóval elért kritikus csapás fellelkesíti Jhint, ami egy sebességlöketet ad neki.

Táncoló ihlet
[Q] Táncoló ihlet
Jhin mágikus töltetet hajít egy ellenfélre. A töltet legfeljebb négy célpontot találhat el, és valahányszor megöl valakit, megnő a sebzése.

Kivirágzás
[W] Kivirágzás
Jhin meglendíti a botját, és egy óriási hatótávolságú lövést ad le. A lövedék keresztülhatol a minionokon és a szörnyeken, de az első eltalált ellenséges hősben elakad. Ha a célpontot nemrég eltalálta Jhin egy szövetségese, lótuszcsapdája vagy megsebezte bármilyen támadása, akkor mozgásképtelenné válik.

Rabul ejtett közönség
[E] Rabul ejtett közönség
Jhin egy láthatatlan lótuszcsapdát helyez el, amely kivirul, ha rálépnek. Lelassítja a közeli ellenfeleket, majd egy robbanás pengeéles, sebzést okozó szirmokat szór szét.

Szép halál – amikor Jhin megöl egy ellenséges hőst, a holttest közelében egy lótuszcsapda jelenik meg.

Halál négy felvonásban
[R] Halál négy felvonásban
Jhin varázsolni kezd, és a Suttogót egy hatalmas megapuskává alakítja. Ezzel 4 szuperlövedéket lőhet ki óriási távolságra, amelyek áthatolnak a minionokon és a szörnyeken, de elakadnak az első eltalált hősben. A Suttogó megbénítja az eltalált ellenfeleket, amivel lelassítja őket, és kivégzési sebzést okoz nekik. A 4. lövedék különleges kidolgozású, így rendkívül erős, és mindig kritikus találatot okoz.

Jhin egy pedáns alapossággal dolgozó pszichopata bűnöző, aki szerint a gyilkolás művészet. Egykor egy ioniai börtönben raboskodott, de az országot uraló tanácson belül működő titkos szövetség kiszabadította onnan. A sorozatgyilkos azóta őket szolgálja. Jhin ecsetként használja a fegyverét, és szörnyű műalkotásai az áldozatokat és a nézőket egyaránt csontig ható rémülettel töltik el. Vérfagyasztó, színpadias előadásaiban perverz gyönyörét leli, és ő a legjobb választás, ha a létező legerősebb üzenetet kell átadni: a rettegést.

Ionia déli hegyvidékét éveken át félelemben tartotta a hírhedt „Arany Démon.”Zhyun tartomány minden sarkából érkeztek a hírek, hogy egy szörnyeteg sorra mészárolja az utazókat, néha egész farmokat dúl fel, és groteszk műalkotásokat készít a tetemekből. Állig felfegyverzett milíciák kutatták át az erdőket, a városok démonvadászokat béreltek fel, a wuju mesterei rótták az utakat, de semmi sem fékezhette a szörnyeteg gyilkos indulatát.

Zhyun főtanácsa végső elkeseredésében Kusho nagymesterhez folyamodott segítségért. A tartomány szörnyű bajának hallatán Kusho mondvacsinált ürüggyel megtagadta a segítséget. Ám egy héttel később a mester és fia, Shen, valamint legkiválóbb tanítványa, Zed kereskedőknek álcázva érkeztek a vidékre. Titokban felkeresték a gyilkosságoktól megtört számtalan családot, megvizsgálták a szörnyű tetthelyeket, kapcsolatot és mintát kerestek a bűntények között.

A nyomozás négy hosszú évig tartott, ami a három férfit is megváltoztatta. Kusho híresen vörös üstöke fehérbe borult; a szellemes és humoros Shen elkomorult; Zed, Kusho templomának legígéretesebb tanonca pedig egyre nehezebben haladt a tanulmányaival. Amikor végre felfedezte a mintát a gyilkosságokban, a nagymester ezeket a szavakat mondta: „Jó és rossz nem létezik. Ember alkotta illúziók csupán, amelyek mindenki számára mást jelentenek.”

Az „Arany Démon” elfogását megannyi színdarab és epikus költemény örökítette meg mint Lord Kusho hetedik és végső hőstettét. A Virágfesztivál estéjén Kusho egy híres kalligráfus álcájában érkezett a Jyom-szorosba, hogy elvegyüljön a többi művész között. Azután várt. Mindenki úgy vélte, a rémséges tetteket csakis egy gonosz lélek követhette el, ám Kusho felismerte, hogy a gyilkost az átlagos emberek között kell keresnie. Az „Arany Démon” Zhyun utazószínházaival és operaelőadásaival járta a vidéket egyszerű díszletezőként, és a Khada Jhin nevet használta.

Amikor elfogták Jhint, az ifjú Zed azonnal végezni akart a gyáván lapító férfival, de Kusho az útjába állt. Jhin szörnyűséges tettei ellenére a nagymester úgy döntött, hogy a gyilkost életben hagyják, és a Tuula börtönbe vetik. Shen nem értett vele egyet, de nem ellenkezett apja higgadt döntésével. Zedet kísértették a bűntények helyszínén látott borzalmak, és képtelen volt megérteni, miért érdemel kegyelmet egy ilyen szörnyeteg. Azt beszélik, ekkor vert gyökeret a harag a szívében.

A Tuulában töltött hosszú évek alatt az illedelmes és visszafogott Khada Jhin nem sokat árult el magáról, még a valódi nevére sem derült fény. A szerzetesek ugyanakkor megfigyelték, hogy a rab gyorsan tanul, és számos művészetben, például a kovácsmesterség, a költészet és a tánc terén is jeleskedik. Ennek ellenére az őrök és a szerzetesek semmilyen módot nem találtak arra, hogy kigyógyítsák sötét képzeteiből.

A börtön falain kívül Ionia káoszba süllyedt, amint a noxusi invázió egyre nagyobb politikai zűrzavart okozott. A háború felébresztette az egyébként szelíd nemzet vérszomját. A béke és a rend, amelyért Kusho annyit küzdött, darabjaira hullott, miközben sötét lelkű emberek léptek hatalomra, és titkos szövetségek próbálták megkaparintani az irányítást. Az uralkodó tanács egy csoportja kétségbeesetten próbált választ találni a nindzsák és a wujukardmesterek támadásaira, és titokban Jhin szöktetését kezdték szervezni, hogy azután elrettentő fegyverként használják.

A Kashuri-fegyvertárból származó új fegyverekkel és szinte kimeríthetetlen anyagi háttérrel megtámogatva Khada Jhin „előadásai” minden korábbinál látványosabbak lettek. Művei félelemmel töltötték el a külföldi előkelőségeket és Ionia háttérben szervezkedő politikai összeesküvőit, de meddig elégszik meg egy figyelemre éhes sorozatgyilkos azzal, hogy a kulisszák mögött dolgozzon?

Belépés