Jinx

Micsoda izgalom!
[Passzív] Micsoda izgalom!
Jinx mozgási sebessége jelentősen megnő, támadási sebességére pedig halmozódó bónuszt kap, ha megsebez egy ellenséges hőst, tornyot vagy inhibitort, és az 3 másodpercen belül elpusztul.

Van másik!
[Q] Van másik!
Jinx az alaptámadásait Bumm-bumm, a gépágyúja és Halszálka, a rakétavetője váltogatásával módosíthatja. A Bumm-bummal végrehajtott támadások esetén a támadási sebesség nagyobb, míg a Halszálka területre ható sebzést okoz, nagyobb hatótávot biztosít, és minden lövése manát fogyaszt.

Villám!
[W] Villám!
Jinx a Villámbottal, vagyis a sokkolópisztolyával egy olyan lövedéket lő ki, amely megsebzi, lassítja és felfedi az első eltalált ellenfelet.

Lángcsapdák!
[E] Lángcsapdák!
Jinx egy sor csapdagránátot szór ki, amelyek 5 másodperc múltán felrobbannak, és lángba borítják az ellenséget. Ha az ellenséges hős egy Lángcsapdára lép, az rácsapódik, és a földbe gyökerezteti.

Szuper-mega-gyilkos rakéta!
[R] Szuper-mega-gyilkos rakéta!
Jinx egy szuperrakétát lő keresztül a térképen, amelynek a sebzése a megtett út során nő. Ha a rakéta eltalál egy ellenséges hőst, felrobban, és megsebzi őt, valamint a közelében tartózkodó többi ellenfelet a hiányzó életerejük alapján.

Jinx egy mániákus, lobbanékony zauni bűnöző, aki imád rombolni, és fittyet hány a következményekre. Halálos fegyverek sorát hordja magánál. A lehető leghangosabb lövések és a legfényesebb robbanások közepette kelt káoszt és pánikot. Jinx utál unatkozni, és amerre jár, a csak rá jellemző káoszt hagyja hátra.

Senki sem tudja biztosan, hogy Jinx honnan származik, de számtalan városi legenda és történet született róla. Egyesek szerint egy fiatal bandatag volt, aki rossz társaságba keveredett, és a sok gyilkolás kikezdte az elméjét, egy ellensége megkínozta, vagy egyszerűen csak megőrült a csatornarendszer vegyszereinek kipárolgásától. Néhány idősebb zauni még emlékszik egy fiatal lányra, akinek leírása illik Jinxre, de a viselkedése gyökeresen eltért Piltover mai rémétől. A szóban forgó lány kedves volt és ártatlan, egy tehetséges műszerész tele nagy ötletekkel, aki nem találta helyét az emberek között, és a története végül rossz véget ért. Néhányan azt suttogják, hogy Jinx nem is ember, hanem egy szellem, aki bosszút áll Piltoveren a több ezer életért, amely Zaun elsüllyedésekor veszett oda.

Jinx először a Zsiványok éjszakáján mutatkozott be. Ez egy alig megtűrt éves szokás, amelynek keretében fiatal lányok és fiúk Piltover-szerte tréfát űznek a családjukból és a szomszédaikból. Jinx ezen az estén hajtotta végre első bűntény-sorozatát. A hidakat Mei gróf meglovasított haszonállataival torlaszolta el, számos utat robbanásokkal tett járhatatlanná, és a város minden egyes utcatábláját új helyre tette. Jinx káoszba taszította a várost. Sikeres nap volt.

A városi őrök vegyszerbandáknak tulajdonították a bűntényeket, több tucat ismert bajkeverőt tartóztattak le és toloncoltak vissza Zaunba. Jinx nem örült, hogy mások aratják le a babérokat tetteiért, ezért gondoskodott arról, hogy onnantól kezdve minden bűnténye helyszínén lássák őt. Elkezdtek érkezni a jelentések a kék hajú zauni lányról, aki vegyszerbombákat használt, valamint egy cápafejű rakétavetőt és egy golyószórót hordott magánál, de a hatóságok csak legyintettek az ilyen képtelen történetekre. Honnan tehetne szert egy zauni vegyszerbandita ilyen erős fegyverekre?

A bűntények egyre őrültebbé váltak, míg egy nap Jinx egyszerre robbantott fel számos bombát a városban. A piltoveri klánok által emelt köztéri alkotások többsége megsemmisült, és hajnalig tartó robbanások világították be az eget. A késői óra miatt senki sem sérült meg, de a klánok vezetőit felháborította, hogy csodálatos műveik megsemmisültek.

Jinx bűnténysorozata hetekig folytatódott, a városi őrök pedig képtelenek voltak elkapni őt. A helyszíneken sértő graffitiket hagyott, melyekkel kifejezetten Piltover legújabb bűnüldözőjét, Vit gúnyolta. Az élénk rózsaszín feliratok végre felfedték a legújabb piltoveri bajkeverő kilétét, mert ott virított rajtuk Jinx neve.

Jinx minden merész bűntettével egyre hírhedtebb lett, Zaun népét pedig megosztotta a kérdés, hogy ő egy hős, aki kibabrál a piltoveriekkel, vagy pedig egy veszélyes őrült, aki a nyakukra hozza a városi őrséget. Ez utóbbi végül meg is valósult, amikor Jinx szabotálta a Napkapu működését, amivel több órás fennakadást okozott a hajók számára… és hatalmas veszteséget a klánok vezetőinek.

Jinx pontosan tudta, hol tudja a legfájóbb sebet ejteni: Piltover vagyonát veszélyeztette. Az Ekliptikus Trezor, Piltover egyik legbiztonságosabb kincstára falára felfestette Vi karikatúráját, és a pontos terveket, hogy mikor akarja kirabolni azt.

Piltover és Zaun városát az ideges várakozás kerítette hatalmába, ahogy egyre közeledett Jinx rablásának időpontja. A többség kételkedett abban, hogy Jinxnek lesz bátorsága felbukkanni, és kockáztatni a szinte biztos bekasztlizást. A rablás napján Vi, Caitlyn és számos városi rendfenntartó várakozott a kincstárnál, hogy csapdába ejtse Jinxet. A toronyóra jelezte, hogy eljött a beígért időpont, de semmi sem történt. Úgy tűnt, hogy Jinx feladta tervét, de valójában egy lépéssel a bűnüldözők előtt járt.

Látszólagos vakmerősége ellenére Jinxnek jól kidolgozott terve volt, ami napokkal korábban lépett működésbe. Egy átalakított pénzgyűjtő ládában rejtőzött el, amelyet a Napkapu vámszedő kapuitól egyenesen a páncélterembe szállítottak két nappal korábban. Jinx tehát már odabent volt a bankban, és a feje tetejére állított mindent. Rózsaszín üzenetekkel firkált tele minden falat, a csillárokon lengedezett, és robbanó meglepetéseket rejtett minden széfbe.

Vi meghallotta a benti zajt, és rájött, hogy mi történt. Berontott az épületbe, hiába utasította Caitlyn, hogy erősítés nélkül ne induljon el. Kettejük harca romba döntötte a páncélterem belsejét, ahogy robbanások közepette kergetőztek. Végül Jinx és Vi a legmélyebben lévő, legbiztonságosabb páncélteremben néztek szembe egymással. Senki sem tudja, hogy mi történt kettejük között, mert Vi a többieket messze megelőzve üldözte Jinxet. Amikor mindketten csapdába estek odalent, Jinx rakétákat lőtt ki a plafonra, és a teljes építmény rájuk omlott. A felsőbb részekről ki tudtak menekülni az őrök, de Vi odalent ragadt. Csak úgy élhette túl a dolgot, hogy Jinxszel együtt abba a páncélterembe bújtak el, amelyet az utóbbi ki akart rabolni. Végül kiverekedte magát a romok közül, és elgondolkozott azon, hogy vajon Jinx holtan fekszik-e a törmelék alatt. De a rombolás közepette egy újabb üzenetet talált, ami arra biztatta őt, hogy Jinx csak arra vár, hogy elkapják. A kék hajú bajkeverőnek nyoma sem volt, és azzal tetézte az őrök megaláztatását, hogy egyetlen fillért sem vitt magával a széfekből.

Jinx továbbra is szabadon garázdálkodik, és állandó fejfájást okoz Piltover lakóinak. Számos utánzója akadt a zauni bandák között, és mindkét városban számos szatirikus művet és aranyköpést ihletett a személye. Nem világos, hogy mi a végcélja, és hogy miért foglalkozik megszállottan Vivel, az viszont biztos, hogy a bűntényei folytatódnak, és egyre szemtelenebbé válik.

Belépés