Lucian

Fényvető
[Passzív] Fényvető
Ha Lucian használ egy képességet, a következő támadása dupla lövés lesz.

Fénylándzsa
[Q] Fénylándzsa
Lucian egy fénynyalábot lő ki, amely áthatol a célponton.

Hívők tüze
[W] Hívők tüze
Lucian csillag alakban robbanó rakétát lő ki, amely megjelöli az ellenfeleket. Lucian mozgási sebessége megnő, ha a megjelölt egységekre támad.

Könyörtelen hajsza
[E] Könyörtelen hajsza
Lucian gyorsan előretör. A Fényvetőt alkalmazó támadások csökkentik a Könyörtelen hajsza töltési idejét.

Sorozatlövés
[R] Sorozatlövés
Lucian lövéssorozatot ad le a fegyvereivel.
Lucian ősi hatalommal felruházott varázsfegyvereit forgatva vitéz őrzőként száll szembe az élőholtak seregével. Rideg eltökéltsége sosem inog meg, nézzen bár szembe bármilyen rettenettel, mielőtt pusztítótüzének áradata elsöpörné azt a föld színéről. Lucian egyedül teljesíti zord szolgálatát, amelynek jegyében meg akarja tisztítani az élőholt létbe kényszerült lelkeket, akik közé örök szerelme is tartozik.

Lucian és a felesége, Senna egy anyagból születtek, akár az ikerfegyverek, amelyekkel harcba indultak. Együtt küzdöttek a gonosz ellen Runaterra földjén, fényt hoztak a sötétségbe, és elpusztították a romlott lelkeket. Ők voltak a tisztesség jelzőfényei: Senna soha meg nem rendülő odaadással szolgálta az ügyet, Lucian kedvessége és jóindulata pedig gyógyír volt a sok megmentett áldozat számára. Elkötelezettek és elválaszthatatlanok voltak, egy lélek két fele.

Bár Lucian és Senna olyan szörnyűségeknek lehettek tanúi, amelyek láttán a legtöbb harcos összeomlott volna, az Árny-szigetek borzalmai őket is megdöbbentették. Amikor az elátkozott vidék túlvilági lakói Runaterra földjén is kezdtek felbukkanni, Lucian és Senna nekilátott a levadászásuknak. Rettenetes feladat volt, de a félelmet nem ismerő páros mindig győzedelmeskedett, amíg Thresh, a lelkek gyűjtője az útjukba nem akadt. Lucian és Senna korábban is találkoztak már rémálomba illő lényekkel, de egyik sem volt ilyen ördögien agyafúrt és mérhetetlenül kegyetlen. A szörnyű összecsapás hevében Thresh egy váratlan cselt vetett be. Lucian rémületére a lény foglyul ejtette Senna lelkét, és túlvilági börtönébe zárta. Onnan pedig nincs menekvés. Senna elveszett, és Luciannek életében először egyedül kellett helytállnia.

Ahogy az Őr kitépte Lucian szívének felét, ezzel megteremtette az Árny-szigetek legveszedelmesebb ellenségét. Luciant keserű elhatározás hajtja előre, és nem nyugszik, amíg az összes élőhalott el nem tűnik Runaterra színéről. Senna emlékének tiszteletére szerelme fegyverét is magához vette, és megesküdött, hogy befejezi küldetésüket. Lucian immár két ősi fegyverrel küzd az élőholtak ellen és az Árny-szigeteken lakó lelkek megtisztításáért. Tisztában van azzal, hogy Senna lelke örökre elveszett, de reméli, hogy egy napon elhozhatja még számára a végső megbékélést.

Belépés