Malphite

Gránitpajzs
[Passzív] Gránitpajzs
Malphite-ot kőpajzs védi, ami a maximális életereje 10%-ának megfelelő mértékben elnyeli a sebzést. Ha Malphite 10 másodpercig nem kap találatot, a pajzs újratöltődik.

Szeizmikus kőtömb
[Q] Szeizmikus kőtömb
Ősi elementális varázslata segítségével Malphite a földön át egy kőtömböt küld az ellenfél felé, amely becsapódáskor sebzést okoz, és 3 másodpercig elszívja a célpont mozgási sebességének egy részét.

Mennydörgés
[W] Mennydörgés
Malphite támadásának ereje hangrobbanást generál. A következő néhány másodpercben a támadásai hatására utórengések keletkeznek az előtte lévő területen.

Talajcsapás
[E] Talajcsapás
Malphite a földre sújt és egy lökéshullámot indít el, amely a páncélja egy részével egyenlő mértékű varázssebzést okoz, valamint egy rövid időre csökkenti az ellenfelek támadási sebességét.

Megállíthatatlan erő
[R] Megállíthatatlan erő
Malphite vadul megrohamoz egy területet, ezzel sebzést okoz az ellenségnek, és a levegőbe röpíti őket.

Shurima több mint két évezreden át az ismert világ ura volt, számtalan nép hódolt be előtte, és semmilyen valós fenyegetéssel nem kellett szembenéznie.

Egészen Ikáthia bukásáig.

Abban a pillanatban, hogy az Üresség áttüremkedett az anyagi világba, Shurima olyan ellenségre lelt, amely pusztulással fenyegette a birodalmat, és úgy tűnt, hogy minden összecsapással erősebbé válik. A métely gyorsan szétterjedt Ikáthia romjai közül a föld felett és az óceánok alatt, végül ocsmány csápjai már Ixtal legdélibb dzsungeleit is elérték.

Ne’Zuk, a Felemelkedettek hadseregének vezetője ixtali elementalista mágus volt, akinek hatalmánál csak a gőgje volt nagyobb. A császár elé járult, és megfogadta, hogy olyan fegyvert készít, amely képes felvenni a harcot az Ürességgel, és elpusztítja annak forrását.

Hónapokig tartó természetfeletti munka eredményeként Ne’Zuk létrehozta a Monolitot: egy élő sziklából épült lebegő erődöt, amelyet a legnagyobb elementalisták tartottak működésben, bástyáin pedig az ixtali harcos istenek várakoztak harcra készen. A város nagyságú Monolit fenyegetően lebegett végig Ikáthia pusztasága felett, a mágikus inhibitoraiból kicsapó villámok üveggé olvasztották a homokot. Ne’Zuk és a szuperfegyver megérkeztek a végcélhoz, hogy szembenézzenek a végtelen sötétség világával és az ürességszülöttek hordáival.

A csata hetekig tartott. Runaterra még sosem látott annyi borzalmat és erőszakot. Annyi mágiát zúdítottak az Ürességre, amivel egész civilizációkat, teljes kontinenseket el lehetett volna törölni a föld színéről.

A sötétség hasonló erővel vágott vissza. Ocsmány energiái mély sebeket ejtettek a Monolit élő sziklájában, amelynek felszínén természetellenes malphite képződött, amely ixtali nyelven annyit tett: „rossz kő”. Az erőd egyre nehezebben tudta betölteni eredeti feladatát, kijavítani sérüléseit és megerősíteni meggyengült szerkezetét... és végül ez a hihetetlen alkotás is ereje végére ért.

Amikor Ne’Zuk próbálta összegyűjteni Felemelkedett társait egy végső, elkeseredett rohamra, megtörtént az elképzelhetetlen. A Monolit megroggyant, és a földre zuhant, felszántva Ikáthia talaját, még nagyobbra tágítva az Ürességre nyíló bejáratot.

Az erőd nagy részét elnyelte a tátongó mélység, és eltűnt a néma semmiben. A megmaradt része romokkal terítette be a hirtelen megszakadt, szörnyű harcban feketére perzselt vidéket. Csak egyetlen Felemelkedett maradt életben, maga Ne’Zuk, aki köhögve mászott elő legnagyobb műve, és egyben legnagyobb tévedése hamvai közül, és elmenekült a harcmezőről.

A Monolit néhány szilánkja minden nehézséggel dacolva, mágikus élettől átitatva átvészelte a konfliktust. Ezek a szilánkok próbálták meggyógyítani magukat, és ismét csatlakozni az egészhez, amelynek egykor részei voltak. Ám az Üresség végtelen éhsége utánuk nyúlt, és kiszipolyozta belőlük a mágikus erőt, míg végül csak élettelen szikladarabok maradtak hátra.

Egyetlen szilánk azonban hihetetlen módon ezt is túlélte.

Mélyen a felszínbe fúródott, és idővel a hasadékban rejtőző rémségek is megfeledkeztek róla... ő pedig lassan erőt gyűjtött. Hosszú évszázadokkal később öntudatra ébredt, és az első felismerése az volt, hogy egyedül maradt.

A csata óta eltelt időszakban Malphite, a Monolit utolsó szilánkja valóságos legendává nőtte ki magát Runaterrán. Sokfelé feltűnt a Targon-hegytől Zaunig; hol földrengető üvöltéseket hallat a legmélyebb barlangok mélyén, hol csendesen dúdolgat magának, a régmúlt korokra emlékezve.

Hiába teltek el évezredek, máig az a parancs hajtja, amelyet Ne’Zuk ültetett a Monolit tudatába. Malphite tudja, hogy hamarosan szembe kell néznie az Ürességgel, amely ismét Runaterra ellen tör.

Belépés