Miss Fortune

Jut mindenkinek
[Passzív] Jut mindenkinek
Miss Fortune bónusz fizikai sebzést okoz, valahányszor új célpontra vált az alaptámadásával.

Kettőt egy csapásra
[Q] Kettőt egy csapásra
Miss Fortune kilő egy pisztolygolyót, amely a célpontot és a mögötte álló ellenfelet is megsebzi. Mindkét találat alkalmazhatja a Jut mindenkinek hatását.

Suhanás
[W] Suhanás
Miss Fortune mozgási sebessége passzívan nő, amíg nem támadják őt. A képesség aktiválása bónusz támadási sebességet biztosít egy rövid időre. Amíg töltődik, a Jut mindenkinek csökkenti a Suhanás hátralevő töltési idejét.

Golyózápor
[E] Golyózápor
Miss Fortune golyózáport zúdít egy területre, ezzel felfedi azt, valamint hullámokban sebzést okoz az ott tartózkodó ellenfeleknek, és lelassítja őket.

Őrült sorozat
[R] Őrült sorozat
Miss Fortune golyózáport zúdít egy tölcsér alakú területre maga előtt, és jelentős sebzést okoz az ott lévő ellenfeleknek. Az Őrült sorozat minden hulláma kritikus találatot érhet el.

Ahogy ez Bilgewater sólepte, keszekusza sikátoraiban megszokott, Sarah Fortune is számtalan emberéletet oltott ki, mire hírnevet szerzett magának…

Az elismert fegyverkészítő, Abigale Fortune szeretett lánya, Sarah boldog gyermekkorának nagy részét az otthonát jelentő sziget tengerparti kovácsműhelyében töltötte, és megtanulta, hogyan kell kovás puskákat igazítani, beállítani a fegyverek ravaszát és egyedi pisztolygolyókat önteni. Édesanyja képességei legendásak voltak, és rendelésre készített fegyverei számos kereskedőhajó kapitányának a gyűjteményében kaptak kiemelt helyet.

Előfordult azonban, hogy az alkotásaira kevésbé tehetős, rosszindulatú egyének is szemet vetettek.

Az egyik ilyen személy egy feltörekvő bilgewateri martalóc volt, akit a legénysége Gangplank néven ismert. Öntelt magabiztossággal két olyan Fortune-pisztolyt követelt, amilyenről más még csak álmodni sem mert. A fegyverkovács kelletlenül elvállalta a feladatot, és pontosan egy évvel később Gangplank visszatért. Esze ágában sem volt fizetni a munkáért. Arcát mocskos kendő alá rejtette, és erőnek erejével akarta elvenni a pisztolyokat.

Abigale két remekművet készített, két egyforma, gyönyörűen kidolgozott és rendkívül pontos fegyvert, amelyek – jelentette ki – egyszerűen túl finomak a Gangplank-félék számára. A nő jól látta, Gangplank micsoda rettenetes gonosztevővé vált. A felbőszült kalóz magához ragadta a pisztolyokat, és agyonlőtte velük a készítőjüket, majd a férj és az ifjú Sarah ellen fordította őket. Színtiszta gyűlölettől vezérelve lángba borította a műhelyt, és összetörte a pisztolyokat a macskakövön, hogy nyoma se maradjon a Fortune-örökségnek Runaterrában.

Sarah kínok között tért magához. Bár sebei súlyosak voltak, sikerült kikúsznia a lángoló épületből, szorosan magához ölelve a két pisztoly darabjait. Idővel a teste meggyógyult, de a rémálmok még hosszú évekig éjjel-nappal kísértették.

De még így sem roppant össze. Bosszút esküdött. Újraalkotta édesanyja pisztolyait, és nyomon követte az álarcos gyilkos minden lépését, aki azóta Bilgewater új martalóckirályának kiáltotta ki magát, és még a legbefolyásosabb hajóskapitányokat is behódolásra kényszerítette.

Nem számított. Mire Sarah ismét szembenézett vele, készen állt.

A Bilgewater-öbölbe hajózott, és percekkel azután, hogy a lábát a mólóra tette, megölte az első embert. A szerencsétlen flótásnak aznap a sokadik rum volt a kezében és – pechére – vérdíj a fején. Sarah a hirdetőtáblához vonszolta a hullát, és egy tucatnyi újabb körözvényt tépett le magának, mielőtt a város felé vette volna az irányt.

Egy héten belül mindegyik körözött alak, akit az a szerencsétlenség ért, hogy Sarah prédájává vált, halott volt vagy rács mögé került. Sarah hamar hírnevet szerzett magának a kocsmák és játékbarlangok világában. Csak úgy emlegették: „Miss Fortune”. Gangplank még csak nem is gyanakodott rá. Mégis mit számít, ha eggyel több fejvadász császkál a városa utcáin?

Az évek folyamán egyre több történet terjedt el Miss Fortune hőstetteiről, egyik színesebb a másiknál. A Selyemkésű Kalózok vezérét a saját ellopott rumoshordójába fojtotta bele. Elfoglalta a Szirén nevű hajót, miután a kapitány keze kissé elkalandozott. Az őrült szajhagyilkost egészen a rejtekhelyéig követte – egy félig kibelezett leviatánig a dögkikötőben –, majd hátba lőtte, mikor az menekülőre fogta.

Mindezek ellenére Gangplank még mindig túl erős volt ahhoz, hogy szemtől szemben megküzdjön vele, ráadásul folyton az ádáz Recéskampósok vették körül. Miss Fortune azonban tudta, hogy nem érné be a férfi puszta megölésével. Csak a kalóz teljes megalázásával és minden lopott kincsének porig égetésével bosszulhatja meg méltóképpen a kislányt, aki meghalt az anyja műhelyének padlóján.

Így hát lassacskán szövetségesek apró, de hűséges csapatával vette körül magát, akik végül segítettek neki legyőzni belső démonjait.

Miss Fortune a Gangplank elleni fellépésével mindent kockára tett. Egymásra épülő terveinek köszönhetően a Döglött Bárka porig égett a kikötőben, és Bilgewater zsarnok martalóckirályát megfosztották trónjától. És az egészben az volt a legszebb, hogy mindez a városlakók szeme láttára történt. Sarah nem is remélhetett ennél többet, minden épp úgy alakult, ahogy tervezte.

És pillanatok alatt véget ért.

Most, hogy Gangplanknek vége volt, a rivális kapitányok egymásnak estek, hogy átvegyék az irányítást a város felett. A törvény látszata egy szempillantás alatt szertefoszlott, és a sok ártatlan lakos az egymással csatázó legénységek közé szorult. Vonakodva bár, de végül Miss Fortune lépett közbe mint a Szirén kapitánya, és saját emberei támogatását élvezve törékeny fegyverszünetet alkudott ki, amely valahogy a mai napig kitart.

De a kikötővárosban kevés a valóban állandó dolog, és Fortune kapitány időnként még mindig azon kapja magát, hogy be kell tartatnia saját szabályait az útjába kerülő martalócokkal, bandavezérekkel és távoli fenyegetésekkel.

A Bilgewaterért folyó igazi csata még csak most vette kezdetét.

Belépés