Qiyana

Uralkodói előjog
[Passzív] Uralkodói előjog
Qiyana minden egyes ellenfelet megcélzó első alaptámadása vagy képessége bónusz sebzést okoz.

Elemi harag/Ixtal pengéje
[Q] Elemi harag/Ixtal pengéje
Qiyana meglendíti a fegyverét, és sebzést okoz az elemének megfelelő bónusz hatással.

Elemi alak
[W] Elemi alak
Qiyana a kijelölt helyre siet, és fejleszti a fegyverét az egyik elemmel. Támadásai és képességei bónusz sebzést okoznak, ha rendelkezik fegyverfejlesztéssel.

Merészség
[E] Merészség
Qiyana a megcélzott ellenfélre ront, és megsebzi őt.

Erődemonstráció
[R] Erődemonstráció
Qiyana egy lökéshullámot kelt, amely bármilyen elemet eltalálva felrobban, elkábítva és megsebezve a közelben lévő ellenfeleket.

Qiyana az uralkodócsalád legfiatalabb tagja, és abban a tudatban nevelték, hogy esélye sincs Yun Tal trónjára ülni. Szülei Ixaocan, az Ixtal dzsungeleinek mélyén rejtőző városállam kormányzói voltak, és születésüktől fogva arra tanították gyermekeiket, hogy a nyomdokaikba lépjenek, és a büszke, elszigetelt nemzet hagyományai szerint éljenek. Qiyana kilenc, az utódlási sorban előbb álló nővére kapta a legtöbb figyelmet, így gyakran vágyott rá, hogy fontos szerepet tölthessen be a családban.

És amikor az ifjú Qiyana elkezdte tanulmányozni Ixtal ősi elemi mágiáját, meg is találta ezt a szerepet. Hamar rájött, hogy elképesztő tehetséggel van megáldva. Bár mindössze hét éves volt, Qiyana hetek alatt elsajátította a haladó technikákat, míg nővérei hosszú évek tanulmányai után is csak az alapokkal ismerkedtek.

Qiyana sorra felülmúlta minden nővérét az elemi mágiában, és ahogy nőtt a tudása, úgy vált egyre keserűbbé. Miért vesztegettek a szülei ennyi időt értéktelenebb nővéreire? Amikor őket választották ki a mágikus rítusok végrehajtására, amelyek elrejtik Ixtalt a külvilágtól, Qiyana dühében harcokat provokált, hogy bizonyítsa erejét. Hamar Inessa, a legidősebb nővér és közvetlen trónörökös vált Qiyana célpontjává.

Inessa meg sem próbálta megbékíteni húgát. Remegett a dühtől, amiért tizenkét évvel fiatalabb testvére tiszteletlenül bánt vele. Ahogy idősebbek lettek, egyre hevesebbé váltak vitáik, míg végül Inessa fizikai erőszakkal nem fenyegette meg Qiyanát, aki erre párbajra hívta ki: rituális harcban döntsék el egész Ixaocan színe előtt, hogy ki az erősebb... és ki méltó szüleik trónjára. Inessa elfogadta a kihívást, hogy alázatra tanítsa húgát.

A párbaj végére Inessa lebénult, Qiyana viszont sértetlenül megúszta az összecsapást.

Azonnal át akarta venni a trónörökösi feladatokat, de a szülei felháborodtak tettein. Nem voltak hajlandók teljesíteni a kérését; a törvények világosan kimondták, hogy Qiyana mindig csak a tizedik lesz Yun Tal trónörökösi rangsorában. Qiyanát lesújtotta ez a fejlemény, de hamar kiderült, hogy a párbaj híre egész Ixaocanban ismertté tette. Végre megkapta, amire egész életében vágyott: a tiszteletet.

Ez az érzés hamar egyfajta függőséget váltott ki. Qiyana égett a vágytól, hogy újra és újra elismerjék kivételes képességeit. Sőt, egész Ixaocannak büszkén mellé kellene állnia, hogy elemi mágiájukkal móresre tanítsák a külső világot. Ehelyett bujkáltak az idegen felfedezők és a bányászok elől, akik egyre csak pusztították a határon elterülő erdőket.

Qiyana szülei udvarában nyíltan kimondta szándékát: szeretné elűzni a bányászokat, és begyógyítani a föld sebeit. Qiyana szülei ellenezték az ötletet. A „kívülállókkal” való kapcsolat csak gyűlöletet, háborút és betegséget hozna rájuk, veszélybe sodorva az évszázadokon át megóvott dinasztiát. Qiyana forrt a dühtől. Meg akarta mutatni a hatalmát a világ előtt, és bizonyítani, hogy a szülei tévedtek.

Szülei akarata ellenére Qiyana megtámadott egy bányát, és egy kivételével minden bányászt megölt. Qiyana a túlélő tágra nyílt szemeit látva tudta, hogy el fogja vinni hírét a külvilágba, és elmondja ennek a Pilt-overnek, hogy egy nagy hatalmú elementalista rombolta le a bányát.

Ixaocanban Qiyana nem is tagadta, hogy ő felelős a mészárlásért, felbőszítve ezzel anyját és apját. Tudatták vele, hogy a piltoveri kereskedők újabb bányászokat és fegyvereseket indítanak útnak a dzsungelbe. Qiyana szülei nem tűrhették, hogy lányuk felelőtlen tettei újabb kívülállókat vonzzanak földjükre, és szomorú szívvel elrendelték a bebörtönzését.

Épp őrizetbe vették volna, amikor az udvar számos elementalistája Qiyana védelmére kelt. A lány állításuk szerint páratlan tehetséget mutatott, így meggyőzték az uralkodókat arról, hogy Qiyana segíthet erősebbé tenni és megvédeni a várost. Qiyanát szabadon engedték, de előbb meg kellett esküdnie, hogy hűséggel fogja szolgálni idősebb rokonait, és sosem kerül ismét kapcsolatba kívülállókkal.

Ahogy egyre nőtt csodálóinak száma, Qiyana rájött, mi a végzete. Minden hagyománynál erősebb hatalom van a kezében, így mindent megtesz azért, hogy egy nap ő ülhessen a trónra.

Ő minden idők leghatalmasabb elementalistája. Egy nap ő lesz Ixaocan uralkodója, és idővel egész Ixtal császárnője.

Belépés