Rengar

Láthatatlan ragadozó
[Passzív] Láthatatlan ragadozó
Amíg Rengar egy bokorban lapul, az alaptámadásaival a célpontjára ugorhat. Ha ugráskor 0 Kegyetlensége van, Kegyetlenséget kap.

A maximális Kegyetlenség elérésekor Rengar következő képessége felerősödik. A felerősített képességek használata után Rengar mozgási sebessége néhány másodpercre megnő.

Rengar minden egyes ellenséges hős meggyilkolásakor trófeákat gyűjt Trófeanyakláncára, amivel bónusz sebzést szerez magának.

Vadság
[Q] Vadság
Rengar következő támadása egy brutális szúrás, amely bónusz sebzést okoz.

Kegyetlenségi hatás: nagyobb sebzést okoz, és növeli a támadási sebességet.

Csataüvöltés
[W] Csataüvöltés
Rengar csataüvöltést hallat, amellyel sebzést okoz az ellenségnek, és visszanyeri a közelmúltban elvesztett életerő egy részét.

Kegyetlenségi hatás: megszünteti a tömegirányító hatásokat.

Boladobás
[E] Boladobás
Rengar elhajít egy bolát, amellyel egy kis időre lelassítja az elsőként eltalált ellenfelet.

Kegyetlenségi hatás: mozgásképtelenné teszi a célpontot.

A vadászat izgalma
[R] A vadászat izgalma
Rengar aktiválja ragadozóösztönét, álcázza magát, és maga körül egy széles körben felfedi a legközelebbi ellenséges hőst. A Vadászat izgalma során megnő Rengar mozgási sebessége, és a felfedett ellenfélre vetheti magát, csökkentve annak páncélját akkor is, ha nem egy bokorból indult.

Rengar egy vérszomjas vastaya trófeavadász, akinek egyetlen szenvedélye a veszélyes lények felkutatása és levadászása. A világot járva mindenütt a legveszélyesebb bestiákat keresi. Leginkább Kha'Zix nyomait kutatja, mióta az ürességszülött elleni harcban elveszítette a fél szemét. Rengar nem a húsáért vagy a dicsőségért űzi a prédát, hanem a vadászat öröméért.

Rengar egy shurimai vastaya törzsbe, a kiilashok közé született, akiknek kultúrájában fontos szerepet tölt be a vadászat dicsősége és méltósága. Rengar a törzsfőnök, Ponjaf által nemzett alom leggyengébb kölykeként született. Ponjaf úgy gondolta, hogy Rengar apró termete miatt haszontalan lesz a törzs számára vadászként. Abban bízva, hogy majd úgyis éhen hal, nem törődött vele.

Az ifjú Rengar végül elmenekült a táborból, szégyellve, hogy csalódást okozott apjának. Hetekig lárvákon és növényeken élt, míg egy nap majdnem megölte őt a legendás vadász, Markon. Amikor látta, hogy Rengar milyen állapotban van, megszánta, és életben hagyta. Csak egy erős vastaya harcos lett volna méltó Markon pengéjéhez.

Rengar hónapokig követte Markont, a vadász által hátrahagyott tetemekből táplálkozva. Nem adta fel a reményt, hogy egy nap visszatérhet a törzséhez, ezért alaposan megfigyelte, Markon hogyan ejti el a prédáit.

Markon egy idő után beleunt, hogy a szánalmas kiilash mindenhova követi. Kést szegezett Rengar torkának, és közölte vele, hogy csak a vadászat teheti őt vadásszá. Odadobta a pengét Rengarnak, és lerúgta őt egy vízmosásba, ahol életében először ölnie kellett a túlélésért.

A következő években Rengar magát nem kímélve gyakorolt. Bejárta Shurimát a legerősebb és legveszélyesebb prédát keresve. Rengar tudta, hogy sosem nő akkorára, mint a többi kiilash, éppen ezért kétszer olyan vadnak kell lennie. Idővel a friss sebek helyett trófeákkal tért vissza a táborába. Csillogóra fényezte egy homoki sas koponyáját, és egy sikoltó fogait fűzte a sörényébe.

Amikor úgy ítélte meg, hogy eljött az idő, Rengar visszatért a törzséhez, hogy valódi vadászként befogadják.

Ponjaf kigúnyolta Rengart és a trófeáit. Kijelentette, hogy Rengar csak akkor térhet vissza közéjük, ha elhozza a rejtőzködő, legendás ürességlény, Kha'Zix koponyáját.

Rengart annyira elvakította a vágy, hogy ismét az övéi között lehessen, hogy a ravasz bestia rajta tudott ütni. Az ürességlény kitépte Rengar egyik szemét, és elmenekült. Rengar dühösen, de elismerte kudarcát Ponjaf előtt. Ahogy számítani lehetett rá, apja keményen megszidta.

De Ponjaf szavait hallgatva Rengar észrevette, hogy az apja kunyhójának falát díszítő összes trófea régi és porlepte. A törzsfőnök hosszú ideje nem ejtett el semmit saját kezűleg, talán Rengart is azért küldte Kha'Zix után, mert ő túl gyáva volt megküzdeni vele.

Rengar félbeszakította apját, és gyávának nevezte. Sok kiilash születik erős testbe vagy kényelmes otthonba. Rengart viszont kezdettől fogva halálra szánták. Magától tanult meg vadászni, és ezt trófeákkal és a sebhelyeivel is tudta bizonyítani. Az immár üres szemgödre is egy trófea volt, annak bizonyítéka, hogy Rengar a hiányosságai ellenére sem adta fel.

Rengar az apjára vetette magát, és a torkától a gyomráig végighasította. A törzs legjobb vadászai lángrózsákkal koronázták meg, őt választva meg az új törzsfőnöknek.

Ám Rengart nem érdekelte a falusiak elismerése. Csak arra az adrenalinra vágyott, ami a vadászat során öntötte el. Elhagyta a falut, még Ponjaf maradványaiból sem vitt magával trófeát – apja még erre is érdemtelen volt. Elhatározta, hogy elpusztítja az ürességlényt, amely megpróbálta megvakítani őt.

Nem a kiilashok, hanem a maga kedvéért.

Belépés