Shaco

Hátbaszúrás
[Passzív] Hátbaszúrás
Shaco alaptámadása és a Mérgezett dobókés hátbatámadás esetén további sebzést okoz.

Megtévesztés
[Q] Megtévesztés
Shaco lopakodni kezd, és azonnal a célterületre teleportál.

Lopakodás közben az első alaptámadása felerősített támadás lesz, bónusz sebzést okoz, és ha hátulról viszi be, kritikus csapásnak számít.

Cimbi a dobozban
[W] Cimbi a dobozban
Shaco egy láthatatlan, élő Cimbi a dobozbant hoz létre. Ha aktiválják, megrémíti és megtámadja a közeli ellenfeleket.

Mérgezett dobókés
[E] Mérgezett dobókés
Shaco dobókései passzívan mérgezik az eltalált ellenfeleket, és csökkentik a mozgási sebességüket. Shaco a dobókések elhajításával sebzést okozhat, és mérgezi a célpontot. Az eldobott tőr bónusz sebzést okoz, ha a célpont életereje kevesebb, mint 30%.

Hallucináció
[R] Hallucináció
Shaco egy másolatot hoz létre maga mellett, ami megtámadhatja a közelében tartózkodó ellenfeleket (a tornyoknak csökkentett sebzést okoz). Halálakor a másolat felrobban, három Cimbi a dobozbant hagy hátra, és megsebzi a közelben lévő ellenfeleket.

A legtöbben nem tartják viccesnek a halált. Nem így Shaco. Számára a halál egyenesen haláli. Ő Valoran első tevékenyen gyilkos tréfamestere: addig viccelődik, amíg valaki halálát nem leli, de mindig ő nevet a végén. A Démoni bohócként ismert alak kész talány. Senki nem ismeri a múltját, és Shaco magától sohasem közöl részleteket. Egyesek szerint Shaco egy sötét és torz világból elszabadult lény, és nem Runaterra földjéről származik. Mások úgy vélik, hogy ő az emberiség sötét vágyainak démoni megtestesülése, és ezért nem lehet szót érteni vele. A legvalószínűbb változat azonban az, hogy Shaco egy bérgyilkos, aki a saját feje után megy, amikor nincs szükség a szolgálataira. Shaco kétségkívül ravasz figura, akinek minden alkalommal sikerült elkerülnie a hatóságokat, ha valamilyen borzalmas, törvénytelen atrocitással kapcsolatban ki akarták hallgatni. Bár Valoran lakói hisznek az efféle mendemondákban, elképzelhetetlen, hogy egy ilyen gonosztevő szabadlábon tevékenykedjen.

Bármi is legyen az igazság, Shaco egy rémisztő, ravasz alak, aki a leggyakrabban az őrület fellegváraiban bukkan fel.

Belépés