Shaco

Hátbaszúrás
[Passzív] Hátbaszúrás
Ha hátulról támad egy egységre, Shaco alaptámadása kritikus csapás lesz és bónusz sebzést okoz. A Hátbaszúrás egy adott egységre néhány másodpercenként csak egyszer alkalmazható. A várakozási időt Shaco csökkentett töltési ideje lerövidíti.

Megtévesztés
[Q] Megtévesztés
Shaco lopakodni kezd, és azonnal a célterületen terem.

Lopakodás közben az első alaptámadása erősebb lesz, bónusz sebzést okoz, valamint csökkenti a Megtévesztés töltési idejét

Cimbi a dobozban
[W] Cimbi a dobozban
Shaco egy láthatatlan, élő Cimbi a dobozbant hoz létre. Ha aktiválják, megrémíti és megtámadja a közeli ellenfeleket.

Mérgezett dobókés
[E] Mérgezett dobókés
Shaco dobókései passzívan mérgezik az eltalált ellenfeleket, és csökkentik a mozgási sebességüket. Shaco a dobókések elhajításával sebzést okozhat, és mérgezi a célpontot. Az eldobott tőr bónusz sebzést okoz, amely a célpont hiányzó életerejével arányos.

Hallucináció
[R] Hallucináció
Shaco egy másolatot hoz létre maga mellett, ami megtámadhatja a közelében tartózkodó ellenfeleket (a tornyoknak csökkentett sebzést okoz). Halálakor a másolat felrobban, három Cimbi a dobozbant hagy hátra, és megsebzi a közelben lévő ellenfeleket.

A legtöbben nem tartják viccesnek a halált. Nem így Shaco. Számára a halál egyenesen haláli. Ő Valoran első tevékenyen gyilkos tréfamestere: addig viccelődik, amíg valaki halálát nem leli, de mindig ő nevet a végén. A Démoni bohócként ismert alak kész talány. Senki nem ismeri a múltját, és Shaco magától sohasem közöl részleteket. Egyesek szerint Shaco egy sötét és torz világból elszabadult lény, és nem Runaterra földjéről származik. Mások úgy vélik, hogy ő az emberiség sötét vágyainak démoni megtestesülése, és ezért nem lehet szót érteni vele. A legvalószínűbb változat azonban az, hogy Shaco egy bérgyilkos, aki a saját feje után megy, amikor nincs szükség a szolgálataira. Shaco kétségkívül ravasz figura, akinek minden alkalommal sikerült elkerülnie a hatóságokat, ha valamilyen borzalmas, törvénytelen atrocitással kapcsolatban ki akarták hallgatni. Bár Valoran lakói hisznek az efféle mendemondákban, elképzelhetetlen, hogy egy ilyen gonosztevő szabadlábon tevékenykedjen.

Bármi is legyen az igazság, Shaco egy rémisztő, ravasz alak, aki a leggyakrabban az őrület fellegváraiban bukkan fel.

Belépés