Tryndamere

Harci düh
[Passzív] Harci düh
Tryndamere dühpontokat kap minden általa végrehajtott támadás, kritikus csapás és gyilkos csapás után. A dühpontok passzívan növelik a kritikus csapások esélyét, valamint a Vérszomj képességgel felhasználhatók.

Vérszomj
[Q] Vérszomj
Tryndamere-t egyre jobban feltüzeli a harci hév, és minél kevesebb az életereje, annál nagyobb bónusz sebzést kap. A Vérszomj megidézése felemészti a dühpontjait, és gyógyítja őt.

Megfélemlítés
[W] Megfélemlítés
Tryndamere sértő kiáltást hallat, amely csökkenti a környező ellenfelek sebzését. A Tryndamere-nek háttal álló ellenfelek mozgási sebessége is csökken.

Pörgő csapás
[E] Pörgő csapás
Tryndamere egy ellenséges egység felé vág, és sebzést okoz az útjába eső ellenfeleknek.

Halhatatlan düh
[R] Halhatatlan düh
Tryndamere harci vágya olyan erőssé válik, hogy bármennyi sebzést is kap, képtelen meghalni.

Tryndamere élete születésétől fogva elkeseredett harc volt a túlélésért, mert klánja a fagyos sztyeppéken élt, ahol sosem olvadt el a hó. Bár imádkoztak Freljord összes ősi istenéhez és a Három nővérhez is, a legnagyobb tisztelettel egy szellem-istenségnek, egy erős, látszólag megölhetetlen agyaras jószágnak adóztak, amely a jeges pusztákat fosztogatta. Mivel nem volt elég nyersanyaguk páncélok készítéséhez, a klán inkább óriási pengéket készített, amelyek istenük hatalmas agyarait idézték.

Tryndamere népének kitartása és párbajozó tudása legendássá vált. Visszaverték a többi fosztogató törzs támadásait, legyőzték a hegyekben élő óriási bestiákat, és megállították a délről érkező noxusi seregeket. Tryndamere merész és félelmetes harcossá vált, de végül egy különösen kegyetlen tél közepén érkezett el a valódi próbatétele. Szokatlan vihar érkezett kelet felől, jeges sötétséget hozva magával, és a telihold fényében egy hatalmas alak jelent meg, akinek szarvak ékesítették a fejét.

A klán néhány tagja letérdelt, mert azt gondolták, hogy a vadkan-isten jelent meg közöttük. A lény valóban ősi mágiát árasztott, de nem Freljordból származott… és azokat ölte meg először, akik térdre vetették magukat.

Tryndamere iszonyattal nézte, mi történik. A támadó gonosz, eleven kardját látva esztelen őrjöngés öntötte el szívét. Nem tudni, hogy a vérszomj vagy más őrület késztette rá, de Tryndamere kardját felemelve, üvöltve támadásba lendült.

A sötét alak egy legyintéssel félresöpörte, mint egy idegesítő szúnyogot.

Tryndamere-t társai holttestei vették körül, a hó szinte feketévé vált a sok kiontott vértől. Ahogy a lény közelebb lépett hozzá, és megszólalt, Tryndamere felkészült az elkerülhetetlen halálra. Próbált figyelni a furcsa, ősi szavakra, de ahogy fokozatosan elszállt belőle az élet, csak a teremtmény nevetése ragadt meg a fiatal harcos emlékezetében.

Tryndamere nem halt meg aznap éjszaka. Soha nem tapasztalt düh szállta meg és élesztette újra. A keleti láthatár felé nézett, hogy bosszút álljon klánja pusztulásáért és a harcosaik hírnevén esett foltért.

Végül azonban más feladatot szánt neki a sors. Túlélőkre lelt, akik Tryndamere irányítása nélkül biztosan elpusztultak volna. Délen a noxusiak vártak rájuk, északon pedig a jégőrzők. A sötét alak keletről jött. Azt beszélték, hogy a nyugati törzsek az állítólag újjászületett Avarosa köré gyűltek. Korábban mit sem törődött volna az ilyen őrült pletykákkal, de tudta, hogy nincs más választása.

Tryndamere és népe túlélői gyakorlatilag koldusként érkeztek meg a völgybe. A fiatal harcos elhatározta, hogy bizonyítja klánja erejét, megnyeri magának az avarosai vezető védelmét, hogy később ismét visszatérhessen a bosszújához. Agyarakkal díszített kardját kivonva azt tette, ami a legtermészetesebb volt számára: párbajra hívott másokat. Tryndamere csak a sötét alakot látta maga előtt, és annak nevetése visszhangzott a fejében. Ebből erőt merítve könnyedén legyűrt mindenkit, aki elfogadta kihívását.

Semmihez sem fogható dühe megrémítette az avarosaiakat. Az északi harcosok azt is észrevették, hogy rendkívül gyorsan gyógyulnak be a sebei a harcok után. A jégszülöttekkel ellentétben Tryndamere minél inkább átadta magát a dühének, annál gyorsabban gyógyult a teste. Sokan azt gyanították, hogy ő és klánja természetellenes mágiát használnak, ezért veszélybe került Tryndamere terve, hogy új helyet találjon népének.

De nem minden avarosai fordult ellene. A hadfőnök, Ashe politikai házassággal akarta megerősíteni pozícióját… valaki olyat keresett, aki képes kordában tartani a kezéért és az uralma ellen harcolókat. Úgy gondolta, hogy a jóképű barbár tökéletes eszköz lenne tervéhez, ezért felajánlotta, hogy befogadja az avarosaiak közé Tryndamere népét, ha cserébe ő lesz az első és egyetlen vértestvére.

Ahogy a férfi több időt töltött Ashe társaságában, elkezdett hinni a szóbeszédben, hogy a lányban maga Avarosa született újjá. Megfontolt irányítása alatt képes volt elnyomni a benne tomboló dühöt, és őszinte vonzalom alakult ki kettejük között.

Tryndamere azonban hiába lett Ashe bajnoka, a jövője így is kétséges. A barbárvezér látja, hogy Freljord óriási háború előtt áll, mégsem mond le személyes bosszújáról, és néha elbizonytalanodik, hogy királynője oldalán képes lesz-e beteljesíteni végzetét…

Belépés