Twisted Fate

Cinkelt kocka
[Passzív] Cinkelt kocka
Egy egység megölésekor Twisted Fate véletlenszerűen 1-6 bónusz aranyat kap.

Ütőkártyák
[Q] Ütőkártyák
Twisted Fate eldob három kártyát, amelyek áthatolnak minden útjukba kerülő ellenséges egységen, és sebzést okoznak nekik.

Húzz egy lapot
[W] Húzz egy lapot
Twisted Fate kiválaszt egy varázskártyát a paklijából, amelynek használata a következő támadásnál bónusz hatásokat vált ki.

Betárazott pakli
[E] Betárazott pakli
Twisted Fate minden 4. támadása bónusz sebzést okoz. Ezenkívül megnő a támadási sebessége.

Végzet
[R] Végzet
Twisted Fate megjósolja ellenfelei sorsát, felfedve az összes ellenséges hős tartózkodási helyét. Eközben lehetősége nyílik a Kapu képesség használatára, amely 1,5 másodperc alatt bármely kijelölt helyre odateleportálhatja őt.

Twisted Fate, a hírhedt hamiskártyás és csaló bejárta az ismert világ jó részét, és mindenütt kivívta magának a gazdagok és az ostobák gyűlöletét vagy csodálatát. Ritkán vesz bármit is komolyan, és minden napot gúnyos mosollyal, nemtörődöm kivagyisággal fogad. Twisted Fate-nek mindig, minden értelemben van egy ütőkártyája.

A Szerpentin-folyó nomád népének szülötte, így már kisfiúként megismerte a kártyák varázslatos világát, és nem sokkal később azt is, hogy milyen, ha gyűlölnek. A színes bárkákban utazó népséget az egzotikus áruiknak köszönhetően megtűrték ugyan, de többnyire inkább kerülték őket a fura szokásaik miatt. Csak rövid ideig maradhattak minden kikötőben, sosem volt túl szívélyes a vendéglátás. A vének azt mondták, hogy ez a világ rendje, de a fiúcska dühös volt amiatt, hogy egyáltalán nem vágnak vissza az előítéletes szárazföldieknek.

Egyszer néhány fickó minden fillérét elveszítette a színes bárkákon felállított szerencsejátékos sátrakban, és éjjel bunkókkal felfegyverkezve, az olcsó szesztől felbátorodva tértek vissza bosszút állni. Átkozódva visszaűzték a folyó népét a hajóikra, majd egyszer csak a fiú családja ellen fordultak. Ő nem bírta tovább visszafogni magát, és saját bunkóikkal, villámgyors mozdulatokkal szétzavarta a részegeket.

Büszke volt arra, amit tett, ezért megdöbbenve látta, hogy a sajátjai elfordulnak tőle. A megtorlást tiltották a folyó törvényei, és súlyos büntetés járt érte. Száműzetés. A fiú világa pillanatok alatt darabokra hullott, és magába roskadva nézte, ahogy a hajók nélküle indulnak tovább a folyón. Életében először egyedül maradt.

Míg lassan férfivá cseperedett, városról városra járva kereste meg a betevőre valót a helyi játékbarlangokban, kihasználva már-már természetfeletti ügyességét. Azt, hogy közben megkopasztotta a nagyszájú, arrogáns és kegyetlen embereket, csupán egy örömteli mellékkörülmény volt. Bár mindig ügyelt arra, hogy ellenfelei legalább néhány leosztást megnyerjenek, hamarosan kénytelen volt a harc számos formáját elsajátítani, mert sokan viselték rosszul, ha mindenüket elveszítették.

Az egyik ilyen kártyaasztalnál találkozott egy Malcolm Graves nevű fickóval. A két rokon lélek egymásra talált, és szövetséget kötött. Ezt követően hosszú évekig fosztogatták Valoran gazdagjait. Minden csalás, átverés és rablás után egyre veszélyesebb vállalkozásokban akarta próbára tenni a kártyatudását.

Az egyik ilyen akció végül túl nagy kihívásnak bizonyult, és Graves börtönbe került. Pontosan soha nem fog kiderülni, hogy mi történt azon az éjszakán, és hogy milyen súlyos árat kellett fizetniük, mert a Hamiskártyás nem hajlandó beszélni róla. Új kezdetre vágyott, ezért visszaadta születéskor kapott nevét a folyónak, és újat vett fel… A neve Twisted Fate lett.

Azóta is folyamatosan játszik a legrangosabb szalonokban és a legsötétebb játékbarlangokban, és elképesztő vagyonokat nyert. Nem tudni, hogy mi lesz a pénz sorsa, mert kifogástalan ruházatán kívül látszólag semmire nem költ sokat, mint ahogy az sem világos, hogy miért van szüksége ekkora vagyonra. Tucatnyi alkalommal tartóztatták már le látványos külsőségek közepette, mégis minden börtönből megszökött. Twisted Fate reggelre mindig eltűnt, csak a gúnyolódva hátrahagyott kártyalap jelezte, hogy valaha ott járt.

Twisted Fate és Graves Bilgewaterben találkozott újra. Rendkívül heves csatában, hajszál híján menekültek meg Gangplank elől. Úgy döntöttek, hogy félreteszik a régi sérelmeket, és ismét együtt fognak dolgozni.

Twisted Fate-et szinte képtelenség nyomon követni, és sokan állítják, hogy szó szerint köddé válik, ha egyáltalán sikerül sarokba szorítani. Ez valóban felettébb hasznos képesség egy hamiskártyás számára, aki ezreket forgatott már ki a vagyonukból…

Belépés