Vi

Energiapajzs
[Passzív] Energiapajzs
Vi idővel feltölt egy pajzsot. Ha bármelyik képessége eltalál egy ellenséget, a pajzs aktiválódik.

Ugrózúzó
[Q] Ugrózúzó
Vi feltölti a kesztyűit, és útjára enged egy páncéltörő ütést, amely előrehúzza őt. Az eltalált ellenfeleket hátralöki, és Horpasztó ütéseket mér rájuk.

Horpasztó ütések
[W] Horpasztó ütések
Vi ütései megtörik ellenfele páncélját, ezzel Vi bónusz sebzést okoz, és támadási sebessége is megnő.

Határtalan erő
[E] Határtalan erő
Vi következő támadása átrobbantja célpontját, ezzel sebzést okoz a mögötte álló ellenségeknek.

Lerohanásos támadás
[R] Lerohanásos támadás
Vi ráront egy ellenségre, miközben minden útjába állót félrelök. A célpontját elérve a levegőbe röpíti azt, utánaugrik, majd beledöngöli a földbe.

Vi nem sok mindenre emlékszik a Zaunban töltött gyerekkorából, és legszívesebben még azt a keveset is elfelejtené. A koldusgyerekek bandáiban nevelkedve gyorsan megtanulta, hogy a túlélés érdekében az eszét és az öklét is használnia kell. Mindenki, aki valaha találkozott vele, tudta róla, hogy Vi bármilyen helyzetből képes kidumálni vagy kiverekedni magát. A legtöbbször inkább az utóbbi lehetőséget választotta.

Vi szüleiről még gyerekkori ismerősei sem tudtak semmit. A legtöbben úgy gondolták, hogy az alsóvárosban sajnálatosan gyakorinak számító ipari balesetek egyikében vesztették életüket. Bár gyerekként Vi végül a romos Remény Háza árvaházban kötött ki, egy hírhedten elmebeteg csatornaturkász a halálos ágyán azt mondta, hogy egy kétszemélyes mózeskosárban talált rá egy vegyi laboratórium romjai között. Vi később arra a következtetésre jutott, hogy bizonyos dolgokat jobb nem bolygatni.

Vad rózsaszín hajával különösen feltűnő látványosság lett a zauni utcákon, akár a feldühödött árusok elől menekült a Peremi piacon, akár a Fekete Utak színpompás bazársorain vonult végig, vagy épp a Piltoverbe tartó hexdraulikus liftek potyautasaként közlekedett a városban. Ha bárhol verekedés tört ki, esetleg valamilyen svindlibe lehetett keveredni, Vi biztosan belevetette magát a sűrűjébe, bár olyantól sosem lopott, akit emiatt pótolhatatlan veszteség ért volna, és sose bántotta azt, aki nem érdemelte meg.

Ahogy idősebb lett, a gyerekcsínyeket egyre merészebb és vakmerőbb stiklik váltották fel, és Vi hamarosan megalapította a saját bandáját. Pimasz és hirtelen haragú lévén még mindig kicsit túl sokat használta az öklét, és ritkán lehetett monokli vagy felszakadt száj nélkül látni.

Az Utak szélén lévő kocsma tulajdonosa személyében azután végre pártfogóra talált, akinek némileg sikerült visszafognia Vi önpusztító szokásait. Megerősítette abban, hogy soha ne adja fel az elveit, és fegyelmezett harcmodorra tanította. Azt is megmutatta neki, hogyan tudja hatékonyabban kordában tartani fortyogó indulatait.

Idővel Vi arról híresült el, hogy minden melót elvégez, és közben nem tesz fel kérdéseket.

Kihallgatta a kocsma törzsvendégeinek számító zauni bányászok beszélgetését, amiből megtudta, mikor köttetnek nagyobb üzletek, és hogyan fogják szállítani a pénzt. Egy vegyi báró nem hajolt volna le ilyen összegekért – Vi-nak és a barátainak azonban ez egy egész vagyont jelentett. Rablótámadást tervezett, de tudta, hogy a végrehajtásához több emberre lesz szüksége, így vonakodva bár, de beavatta a Gyárerdő Ördögei néven ismert rivális bandát is.

Minden jól alakult egészen addig, amíg az Ördögök vezetője el nem intézte a bányatulajdonost egy túlméretes zúzóököllel, a többi munkást pedig az alagutakban ejtette csapdába. Bár mindkét banda elmenekült a zsákmánnyal, Vi tudta, hogy nem hagyhatja meghalni ezeket az ártatlan embereket. Felcsatolta hát a kesztyűket, és bár az öklök rögzítőmechanizmusa gyötrelmesen szorította a karját, Vi kitartóan küzdött a kínzó fájdalom ellen, amíg a törmeléken keresztül utat nem tört a bányászokhoz, hogy kiszabadítsa őket.

A rákövetkező napon meglátogatta a Gyárerdő Ördögeit. Még mindig viselte a zúzókesztyűt, és úgy elagyabugyálta az egész bandát, hogy az a mai napig téma az Utak piacán.

Vi egyszer csak eltűnt Zaunból a nagy felbolydulás idején, amikor különösen feszültté vált a kapcsolat Piltoverrel. A gengszterek azt beszélték, hogy egy óriási robbanás következtében életét vesztette az alsóváros szívében, egy másik pletyka szerint viszont hátat fordított egykori barátainak, és messzi földre menekült. Az igazság végül akkor derült ki, amikor az Öreg Haspók Sebhelyei névre hallgató, elvetemült banda egyre feljebb hatoló gyilkosságsorozatának egyszer csak véget vetett Piltover seriffje és új szövetségese… Vi.

A korábbi bandavezér már az őrzők kötelékében szolgált, vegyi meghajtású zúzóökleit pedig egy pár új, hextech Atlas prototípusra cserélte.

Egyelőre senki sem tudja a pontos okát annak, hogy Vi miért és hogyan kötött ki Caitlyn oldalán, tekintve azonban az egész Piltoveren végigsöprő bűnözési hullám anarchikus természetét, olyan találgatások kaptak szárnyra, hogy ehhez egy bizonyos kék hajú zauni fenegyereknek is köze lehet…

Belépés