Ziggs

Rövidzár
[Passzív] Rövidzár
Ziggs egy soron következő alaptámadása alkalmanként bónusz varázssebzést okoz. Ennek a töltési ideje lecsökken, valahányszor Ziggs használja egy képességét.

Pattogó bomba
[Q] Pattogó bomba
Ziggs elhajít egy pattogó bombát, amely varázssebzést okoz.

Hátizsák töltet
[W] Hátizsák töltet
Ziggs egy robbanótöltetet hajít el, amely 4 másodperc után vagy a képesség újbóli aktiválásakor felrobban. A robbanás varázssebzést okoz az ellenfeleknek, és hátralöki őket. Ziggs is hátrarepül, de nem szenved el sebzést. A Hátizsákkal Ziggs hextikus robbantást intézhet a sebezhető ellenséges tornyok ellen.

Hextikus aknamező
[E] Hextikus aknamező
Ziggs mozgásérzékelős aknákat szór szét, amelyek az ellenség érintésére felrobbannak, varázssebzést okoznak, és lelassítják az ellenfelet. Az egymást követő, azonos célpontot érő további aknarobbanások kisebb sebzést okoznak.

Mega inferno bomba
[R] Mega inferno bomba
Ziggs beveti legfőbb találmányát, a Mega inferno bombát, és jó messzire elhajítja. Az elsődleges robbanási zónában tartózkodó ellenségek több sebzést szenvednek el, mint a távolabb állók.

Ziggs született bütykölő volt, de kaotikus, hiperaktív természetével kilógott a yordle tudósok sorából. Mindig is arra vágyott, hogy Heimerdingerhez hasonlóan ő is elismert feltaláló legyen. Mániákus eltökéltséggel vetette bele magát számos, sikerrel kecsegtető projektbe az új felfedezések reményében, és ettől a robbanóanyagokhoz kapcsolódó kudarcai sem tudták eltántorítani. Ziggs kísérleteinek híre eljutott a híres piltoveri Yordle Akadémiára, és annak elismert professzorai meghívták őt, hogy mutassa be képességeit. Azonban a biztonsági intézkedések terén Ziggsre oly jellemző hanyagság miatt a bemutató idejekorán véget ért, amikor a bemutatott hextech motor túlmelegedett, és hatalmas lyukat ütött az Akadémia falán. A professzorok leporolták magukat, majd komoran kitessékelték Ziggst. A lesújtott Ziggs felkészült rá, hogy megszégyenülten visszatérjen Bandlevárosba. Azonban még mielőtt útnak indult, zauni ügynökök egy csoportja hatolt be az Akadémiára, és elrabolták a professzorokat. A piltoveri hadsereg egy zauni börtönig követte a foglyok nyomát, ám fegyvereik kevésnek bizonyultak a megerősített falak lerombolásához. Ziggs elhatározta, hogy megoldja a helyzetet, és elkezdett egy újfajta fegyverzettel kísérletezni. Rájött, hogy ösztönös rombolási képességei most a hasznára válhatnak a foglyul ejtett yordle professzorok kiszabadításában.

Ziggs hamarosan számos nagy erejű bombát fejlesztett ki, amelyeket szeretete jeléül csak „hexplozívoknak” becézett. Tesztelésre kész új találmányaival Zaunba utazott, és beosont a börtön területére. Kilőtt egy hatalmas bombát a börtönre, és vidáman figyelte, ahogy a robbanás áttörte a megerősített falakat. Miután a füst eloszlott, Ziggs megrohamozta a létesítményt, és az őröket bombaesővel elüldözte. A cellához rohant, lerobbantotta az ajtót a zsanérjairól, majd kiszabadította a yordle foglyokat. A megszégyenített professzorok az Akadémiára visszatérve Ziggs munkáját egy tiszteletbeli címmel jutalmazták: ő lett a Rombolás dékánja. A végül elismerésben részesülő Ziggs elfogadta a javaslatot, alig várva, hogy kifogyhatatlan számú hexplozívját próbára tehesse Valoran vidékein.

Belépés