Zilean

Palackba zárt idő
[Passzív] Palackba zárt idő
Zilean az időt tapasztalatként tárolja el.

Ha összegyűjtött elég tapasztalatot ahhoz, hogy szintlépéshez segítsen egy szövetségest, a jobb egérgombbal rákattintva átadhatja neki ezt az értéket. Zilean annyi tapasztalatot nyer, mint amennyit átad. A képesség nem használható harc közben.

Időzített bomba
[Q] Időzített bomba
Egy bombát dob a kijelölt területre, amely hozzátapad a hozzá közel kerülő első egységhez (hősök előnyben). 3 másodperc után felrobban, és területre ható sebzést okoz. Ha egy Időzített bomba idő előtt felrobbant egy másikat, el is kábítja az ellenfeleket.

Visszatekerés
[W] Visszatekerés
Zilean képes felkészülni az eljövendő összecsapásokra azzal, hogy a többi alapképességének töltési idejét csökkenti.

Időhajlítás
[E] Időhajlítás
Zilean bármely egység körül meggörbíti az időt, így egy rövid időre csökkenti egy ellenség mozgási sebességét, vagy növeli egy szövetséges mozgási sebességét.

Korvarázs
[R] Korvarázs
Zilean oltalmazó időrúnát helyez egy szövetségesre, ami halálos sebzés elszenvedése esetén visszaküldi az adott hőst az időben.

Urtisztán pusztái régen egy hatalmas városnak adtak otthont. A város rég elpusztult egy szörnyű rúnaháborúban, a Nagy-választóhegységtől délre eső területek jelentős részével együtt. Egyvalaki azonban életben maradt: Zilean, a varázsló. Mivel az idő megszállottja volt, természetesen a város Óratornyában lakott. Amikor a háború pusztítása közeledett az otthonához, Zilean hatalmas erejű idővarázslatokkal kezdett kísérletezni, hogy megfejtse a jövőbeni események összes lehetséges kimenetelét. Remélte, hogy talál békés megoldást. Ám Zilean varázslatai a saját időérzékelésére is hatottak, és éppen az elmélkedés állapotában volt, amikor ismeretlen hovatartozású, sötét lovagok egy csapata Urtisztánra támadt. Mire észlelte a hibát, Urtisztán helyén csak füstölgő romok maradtak. A pusztítás elkövetői bölcsen sértetlenül hagyták az Óratornyot, egyrészt, hogy ne vonják magukra Zilean figyelmét, másrészt, hogy megbüntessék őt a tévedéséért.

Zileannak alig volt ideje, hogy elmerüljön hatalmas vesztesége felett érzett gyászában, amikor rájött, hogy kutatásának kegyetlen mellékhatása lett: kronodiszplázia. A titokzatos kór halhatatlanná tette, ám tudatát elszakította jelenbeli helyétől. Így Zilean most mentálisan sodródik az időben az élete és a jelen között, és képtelen irányítani a bekövetkező eseményeket. Az átok legkegyetlenebb vonzata azonban az, hogy Zilean néha látja a régi Urtistant, az idő legnagyobb részében azonban a magányos romok között lakik. Zilean eltökélten keresi a gyógymódot, hogy azután megmenthesse népét a pusztulástól.

Belépés