Zoe

Több csillogást!
[Passzív] Több csillogást!
A varázslatok elsütése után Zoe következő alaptámadása bónusz varázssebzést okoz.

Csillagdeszka!
[Q] Csillagdeszka!
Zoe kilő egy lövedéket, amelyet röptében átirányíthat. Minél tovább halad egyenes vonalban, annál több sebzést okoz.

Varázstolvaj
[W] Varázstolvaj
Zoe fel tudja venni az ellenséges idézői varázslatok és aktív tárgyak használata után hátramaradó energiát, és egy alkalommal maga is alkalmazhatja a hatást. Az idézői varázslatok elsütésekor 3 lövedéket hoz létre, amelyek a legközelebbi célpontot támadják.

Baljós szundibuborék
[E] Baljós szundibuborék
Hatására a célpont először elálmosodik, majd elalszik. Az őt érő első támadás azonnal felébreszti, és kétszeres sebzést szenved el tőle (ennek van felső határa).

Portálugrás
[R] Portálugrás
Egy közeli helyre ugorhatsz 1 másodpercre, majd vissza.

Zoe a csínytevés, a képzelőerő és a változás megtestesülése, valamint Targon kozmikus hírnöke, aki a világot átformáló események előtt jelenik meg. A puszta jelenlétével megzavarja a valóság szövetét, így tudatos erőfeszítés vagy rosszindulat nélkül is okozhat katasztrófákat. Ez talán megmagyarázza Zoe laza nemtörődömségét, amellyel a feladataihoz viszonyul, így bőven van ideje játszadozni, halandókat megtréfálni vagy másként szórakoztatni magát. Egy Zoéval való találkozás lehet örömteli és lelkesítő, de mindig többről van szó, mint amit a látszat sugall, és gyakran rendkívüli veszélyt hordoz.

Targoni szelleméhez illő módon Zoe nem hagyományos módon nyerte el a hatalmát. Nem aratott győzelmet elsöprő túlerővel szemben, nem áldozta fel magát egy nemes célért, és nem mászta meg a Targon-hegyet, hogy ráleljen az igazságra. Zoe egyszerű lány volt, akit látszólag véletlenszerűen választottak ki.

Lunari tanítói szerint Zoe nagy képzelőerővel megáldott gyermek volt, de akaratos és lusta volt, mindig elkalandozott a figyelme, és állandóan a csínytevésen járt az esze. Egy nap épp felfüggesztette a szent mágiával kapcsolatos tanulmányait, hogy valami „kevésbé unalmas” elfoglaltság után nézzen, amikor észrevette őt az Alkony targoni szelleme.

Figyelte, ahogy a fiatal leány játékosan gúnyolja az őt üldöző Lunari papok ingerült kiáltásait. Végül egy órányi hajsza után dühös tanítói sarokba szorították. Mielőtt elcsíphették volna Zoét, a szellem hat tárgyat varázsolt a lány elé: egy zsák aranyat, egy kardot, egy kitöltött munkafüzetet, egy imaszőnyeget, egy selyemkötelet és egy játéklabdát. Ezek közül öt segített volna a menekülésben a helyzet megoldásában. Zoe mégis a hatodikat választotta.

Nem törődött a meneküléssel, hanem fogta a játéklabdát, és a szemközti ház falának rúgta, majd kacagva figyelte, ahogy az a komor papok között pattog.

A szellemnek kedvére volt Zoe gondtalan vidámsága, ezért nyitott egy átjárót a Targon-hegy csúcsára, lehetőséget kínálva a lánynak, hogy meglássa az univerzumot. Háttal vetette bele magát az átjáróba, ahol azonnal egybeforrt a szellemmel. Mielőtt eltűnt volna, még kiöltötte nyelvét döbbent tanítóira.

Furcsa felemelkedése után Zoe bejárta a Targon hatáskörének legszélén lévő dimenziókat, ahol emberi ésszel felfoghatatlan valóságokkal játszadozott.

Zoe több ezer év elteltével tért vissza, bár ő maga alig egy évet öregedett. Az ő szemszögéből Runaterra nem sokat változott, mégis gyermeki érdeklődéssel figyeli az embereket és a Targon többi szellemét.

Új ismerősei közül talán Aurelion Solhoz köti a legfurább kapcsolat. A kozmikus sárkány önteltsége, hazugságai és unottsága mind bosszantják Zoét. Fáradhatatlanul cukkolja az óriást, de szükség esetén mindig megvédi „űrkutyusát” és annak csillagait Pantheon haragjától. Senki sem tudja, hogy ezt szeszélyből teszi, birtoklási vágytól vezérelve, vagy csak azért, mert a zavarkeltés a lételeme. Mert Zoe esetében soha, senki nem tudhatja, valójában mit forgat a fejében – már a saját szórakozásán kívül.

Belépés